Baraba na kvadrat
Elita
- Poruka
- 17.135
u're welcome 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zbirka za FTN, pa svaki dan nova oblast ili svaka dva
hvala ti opet puno sto si uradio zadatke, sve si uradi sto sam postavi i to u rekordnom vemenu, tacne i sa objasnjenjem
svaka cast na znanju, samo napred
i ovaj nadam se da i ti vezbas uz ovo mislim da je i tebi potrebno, vec mi postalo nezgodno samo ti radis a ja parazit, ako nesto drugo treba da ucis, ti propusti nek i drugi nesto rade a ne lenstine jedne sve![]()
A da su lenstine, jesu
Neopevani ladolezi![]()
zapazio sam ja i tebe, nisi lenstinanetacno, ja nisam odg na tvoja pitanja, selex, ali ne znachi da sam lenstina, samo znachi da to jos uvek nisam ucio, jer sam 8.raz. Pa sha da radim kad ovde niko ne postavlja pitanja iz matematike do 8.raz.... uzas.
De de de, ne ljutim se ja na tebe. Ti si jos mali da radis ovaj bauk od matematikenetacno, ja nisam odg na tvoja pitanja, selex, ali ne znachi da sam lenstina, samo znachi da to jos uvek nisam ucio, jer sam 8.raz. Pa sha da radim kad ovde niko ne postavlja pitanja iz matematike do 8.raz.... uzas.![]()
ako hoces da ti posaljem primer testa za ftn za neke prosle godine?
hoces sa elektrotehnickog odseka tu su najteziSalji da vidimo mi to
josmalo pa prijemni jel
uci
aha....ma ja znm sve, najvise volim piramidu, najvise smaraju jednacine.
srpski je svakako tezi.
E mene ti cekaj drugu godinu da vidis kako ces da zavolis jednacine
Pa kvadratne, pa bikvadratne, pa iracionalne, pa eksponencijalne, pa trigonometrijske, pa simetricne, pa kosisimetricne, pa logaritamske, pa ne znam koje jos ima ...
70% druge godine je ovo ako upises nesto usko vezano sa matematikom
A piramida, celih dve nedelje u trecoj godini![]()
iz ovoga zakljucujem da i ti vise volis planimetriju? ma ja mislim da cu zavoleti neke teze jednacine, a ove koje radimo sada me smaraju jer su lake, a puno se pise...kad se nesto radi bar da bude vredno truda....![]()
Pa i ne volim je nesto posebno
Ne znam, smorna mi je, znam je u prste, svaku caku u vezi geometrijskih tela mi je tu negde u mozgu ... Vise volim kazem, brojke u matematici, za mene je oduvek to bila matematika. Geomtrija malo manje , tj mnogo manje... O analitickoj da ne pricam, nju prezirem ni manje ni vise nego zbog najmanje 100 formula (bez preterivanja) koje postoje u njoj u okviru srednje skole
Pa ti uzmi probaj da radis ove teze jednacine![]()
1) Pa evo ja cu
Zapravo ne treba ti tu neka velika nauka, imas par formulica, defiinicija koje se lako pamte i posle se samo sljaka
2) Analiticka geometrija ti je "grana" geometrije koja objasnjava sve moguce prave i krive preko matematickih jednacina.
Tebi veoma poznata prava radjena je u tzv eksplicitnom obliku y=kx+n
To si verovatno naucio radeci neke stvari iz matematike, ali ono sto ne znas je to da tu istu pravu mozes zapisati u jos barem sedam oblika, implicitni, segmentni, normalan ....
Pa ne samo prave zapravo imas i krive, krug, elipsa, hiperbola, parabola .... To se radi naravno tek u srednjoj i zahteva dosta posvecenosti zbog stvarno obilja formula koje se javljaju i za koje je potrebno vreme da bi se upamtile . Naravno ne pamti se sve to odjedared nego vezbom. Ali to je sustina analiticke geometrije. Ja prvog casa matisa posle raspusta imam pismeni zadatak iz AG i nadam se najboljoj oceni, moram da je dobijem![]()
Ja kao hemicar mogu da kazem jedno. Ne volim nesto preterano organsku hemiju
Vise volim onu fizicku hemiju iliti atomsku fizikuNe kazem da mi ne ide organska radim i nju al slabije nesto. Opsta neorganska i fizicka su mi nekako
Ali Boze moj ima vremena, na farmaciji cu je zavoleti jako.
Sto se tice analiticke, nije da nije zanimljiva ali je komplikovana malo i zahteva vise rada nego ostale oblasti u matematici, tipa jednacine i to, ti kod takvih zadataka naucis sablon, ovde nema sablona, ovde se razmislja, crta se slika i gleda se "ko je kom tetka"
Ali nije da je toliko losa, lepo je da se zna.
P.S Imamo vec jednu temu za Opstu hemiju i tekstova, i zadataka na njoj, planiram nesto u skorijoj buducnosti da uradim i za Matematiku, neke sablone, cake, i oblasti da razjasnjavamo u takvoj temi ...
Planiras da upises farmaciju?nadam se i ja da cu upisati to....
![]()
Cemu ovaj zadatak ovde?![]()