Problemcic sa Citroenom C3

MORSKA VILA

Primećen član
Poruka
646
:bye:
Primetila sam da mi zadnjih desetak paljenja ne pali ono glatko, pali on iz prve ali kao da nekad osetim blago ali bas jedva primetno da ono "zastenje". Lampice su sve ok, ne stoji nista da akumulator steka. Takodje sam primetila prilikom izlaska iz kruznog toka, znaci u drugoj sam brzini i ocu blago da ubrzam prilikom izlaska iz kruznog (to je neko ubrzanje sa 20 na 25 na sat), osetim kao da izgubi snagu na sekund. Citroen c3 je u pitanju, 2010 godiste, redovno odrzavan, ali prosto volim da reagujem na vreme cim primetim i najmanje odstupanje od normale.

Primetila sam da mi zadnjih desetak paljenja ne pali ono glatko, pali on iz prve ali kao da nekad osetim blago ali bas jedva primetno da ono "zastenje". Lampice su sve ok, ne stoji nista da akumulator steka. Takodje sam primetila prilikom izlaska iz kruznog toka, znaci u drugoj sam brzini i ocu blago da ubrzam prilikom izlaska iz kruznog (to je neko ubrzanje sa 20 na 25 na sat), osetim kao da izgubi snagu na sekund. Citroen c3 je u pitanju, 2010 godiste, redovno odrzavan, ali prosto volim da reagujem na vreme cim primetim i najmanje odstupanje od normale.
Pogledaj ti ipak akumulator. Tako je meni neki dan crkao.

A jel ti se palila lampica upozorenja ili si pre toga imao problema sa njim pa si ignorisao ili je tako naprasno crkao??
Mislim ne verujem da bi mogao tek tako da crkne mora slati neke znake...
Akumulator je promenjen pre 2 godine kad sam ga i kupila nego ko zna kakav je kvalitet istog.
Koliko je inace njima vek?

A jel ti se palila lampica upozorenja ili si pre toga imao problema sa njim pa si ignorisao ili je tako naprasno crkao??
Akumulator je promenjen pre 2 godine kad sam ga i kupila nego ko zna kakav je kvalitet istog.
Ne bih rekao da je to akumulator ali svakako treba proveriti napon i da li treba da se dolije destilovana voda.

Meni nije slao nikakve znake, samo se nije htio upaliti. Upale se lampice, ali kad sam htjela upaliti samo cap i sve se ugasi. Onda su mi rekli anlaser, četkice! (ne majstor, nego prolaznici, komšije). Na guranje upalio. Odem do servisa-akumulator bio. Tada je bio star 2 godine (tako ja mislila) ispalo je da je bio star 4 :D
Nemam pojma koji mu je rok trajanja.

moze da bude svasta
al akumulator malo verovatno
znaci
egr
klapna
svecice
kablovi
kompresija
fals vazduh
filter goriva
alternator
dizne
bobina
itd itd itd

sad ja tebe pitam tu par pitanja
ti mi odgovoris i ovaj spisak se smanji za trecinu
onda ti kazem sta da uradis na parkingu
i ta trecina se smanji za trecinu

al sta ce ti savet muskarca
zene su nezavisne
i nezavisno treba da idu u servis

a mozes i da dolijes vodu u akumulator :D

Meni nije slao nikakve znake, samo se nije htio upaliti. Upale se lampice, ali kad sam htjela upaliti samo cap i sve se ugasi. Onda su mi rekli anlaser, četkice! (ne majstor, nego prolaznici, komšije). Na guranje upalio. Odem do servisa-akumulator bio. Tada je bio star 2 godine (tako ja mislila) ispalo je da je bio star 4 :D
Nemam pojma koji mu je rok trajanja.
Cetkice ili bendiks anlasera nema tu trece.

Pozajmi punjac i dopuni akumulator pa vidi kako se posle cuje.
Mozes i da izmeris napon na akumulatoru dok radi auto, cisto da proveris da li alternator puni kako treba.

Sta se smejes ko ***** @Ganfajter ti mislis da Citroen C3 iz 2010 koristi one skupe akumulatore koji se ne dopunjavaju, nemas ti pojma.
neam vremena da se macujem sa tobom
al mogao bi da objasnis kako ti simptomi na bilo koji nacin ukazuju na problem sa AKUMULATOROM :D
koji je to sled doveo do tog zakljucka i koja logika ?

a mozda i piksla nije dobro umetnuta u leziste :D

Cetkice anlasera su 99% problem vezano za samo paljenje a za gubitak snage tokom voznje tu mogu biti i svecice cak, dizne...upravo one stavke sto si nabrojao.
a obzirom da na istom autu imamo i jedno i drugo
pravac detekcije kvara treba da se fokusira na nesto drugo

dakle znamo sta nije problem a ne sta jeste
uostalom sta ti mene ucis kada sam ja apsolutni strucnjak na polju svih nauka poznatih coveku
a i sire

Back