Problem ZLA

Postoje u svetu i kod nas Biblijska drustva.
pa zar mislis da moze bilo ko da objavi bil osta i da izda kao Bibliju?
Mora svaki prevod Biblije proci proveru
i dostaviti izvore sa kojih prevodi.
može bilo ko da objavi bilo koju knjigu pod bilo kojim nazivom..
satanisti imaju knjigu koja se zove satanistička biblija...ti možeš da skupiš svoje postove u knjgiu i nazoveš je Arijanina Biblija...
štamparijama je bitno samo da im platiš novac za štampanje knjige, a isti je slučaj i ako zavodiš knjigu u registar tako da dobije svoj ISBN broj..

Da zlo je tamo gde nema Boga, odsustvo Boga

ili odstupanjem od Bozanskih principa nastaje zlo
za mene je Bog sveprisutan i praktično sve što postoji je u Bogu ili Božija energija..samo nisu sva Božija bića na istom nivou svesti...nivo svesti je određen nivoom ljubavi koju imaju i slobodom od gordosti i greha..i đavo je Božije biće ali je na ekstremno niskom nivou razvoja svesti jer je gord i bez ljubavi (ako je takav kakvim ga opisuju a ne anđeo koji samo radi svoj posao igrajući ulogu negativca)

za mene je Bog sveprisutan i praktično sve što postoji je u Bogu ili Božija energija..samo nisu sva Božija bića na istom nivou svesti...nivo svesti je određen nivoom ljubavi koju imaju i slobodom od gordosti i greha..i đavo je Božije biće ali je na ekstremno niskom nivou razvoja svesti jer je gord i bez ljubavi (ako je takav kakvim ga opisuju a ne anđeo koji samo radi svoj posao igrajući ulogu negativca)
Da Bog je svugde to da, ali kao sto i kazes Djavo jeste gord i bez ljubavi dakle zao - iliti izvor zla...
Njegova zla priroda ga tera da radi protiv coveka a on zna d amu uskoro sledi unistenje
zato i hoce sto vise ljudi da povuce sa sobom
zato mu se moramo odupirati, i svim oblicima zla

Da Bog je svugde to da, ali kao sto i kazes Djavo jeste gord i bez ljubavi dakle zao - iliti izvor zla...
Njegova zla priroda ga tera da radi protiv coveka a on zna d amu uskoro sledi unistenje
zato i hoce sto vise ljudi da povuce sa sobom
zato mu se moramo odupirati, i svim oblicima zla
da, ali ja sam za to da ga gledamo više sa sažaljenjem a manje sa gnevom..on je primer koliko Božije biće može nisko da padne ako se odvoji od ljubavi i padne u gordost

Kada ljudi govore o problemu zla, izostavljaju ili ne poznaju najvazniju cinjenicu.
Slobodnu volju coveka.
Bog je stvorio coveka sa slobodnom voljom, ne robote koji ne mogu drugacije.
Izgleda da izostavljas bitan deo - neko cini zlo drugom. Bog ni tog drugo ne spasava. Zato izostavljaju slobodnu volju u celu pricu - apsolutno je nebitna

znam sta je vecnost
sad cu pogledati link
Pa kad procitas videces da vecnost koju pominje Spinoza nije ta vecnost. Time shodno, tvoj citat je citat okorelog ateiste koji je govorio da je religija smesna. Mozes ga cherry pickovati i prezentovati na tvoj nacin - ali u istini je to samo laganje. Jer je spinoza rekao znacenje

Back