Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ајде да пробамо ово са петицама, ако фиксирамо петицу на задњем мјесту у броју онда двоцифрених имамо 10 поврh 1 тј. 10, с тим да 05 сматрамо за 5, троцифрених има 9 поврх 1 пута бр двоцифрених тј. 90, четвероцифрених пет поврх један пута број троцифрених значи 450, значи нашли смо их 450, сада треба додати и оне гдје се цифра пет појављује више пута. Фиксирамо двије задње петице и имамо 5*10=50 бројева али ови имају по 2 петице па је то још н 100 бројева. Фиксирамо три посљедње петице и имамо 5 пута по три тј још 15 бројева. Е сада они гдје петице нису једна до друге (као нпр. 1505) значи 5*10*2 још 100 значи дошли смо већ до 450+100+15+100=675, а има их још са двије петице (5_5_) 10*10*2=200, значи 875. Па са три петице које нису једна до друге (5_55 или 55_5) 2*10*3=60
дакле 875+60=935. Па још са четри петице то је још плус 4 и имамо 939

Bravo Mico! Jesi li prepisala? ;)
A ja se mucim i mucim i ne znam kako je to moguce. Sada treba da spasemo Jocu. Njega su uhvatili, vezali oko pasa i spustili u bunar. Mi treba hitno da resimo kojiko ima tih petica od 0 - 100. :confused: :roll:
Problem zahteva hitno resenje jer ce se kanap otkinuti i Joca ce da nam padne u bunar. A tamo nije sljivovica nego voda. Svi znamo da Joca ne pije vodu.:lol: :lol: :lol:

Pozdrav, posado!

Evo mi se po prvi put javljamo na palubu iz nekog drugog potpalublja u istoj vremenskoj zoni u kojoj je vecina vas trenutno... :) Bicemo od ponedeljka u Beogradu, pa ako ste raspolozeni za neko okupljanje, posaljite nam mail ili broj telefona na pp da se dogovorimo. DkJm bi inace trebalo da ima negde moj broj. Btw, zasto niko ne posecuje Tajni dnevnik?

Minro mire!

hemicari:
Pozdrav, posado!

Evo mi se po prvi put javljamo na palubu iz nekog drugog potpalublja u istoj vremenskoj zoni u kojoj je vecina vas trenutno... :) Bicemo od ponedeljka u Beogradu, pa ako ste raspolozeni za neko okupljanje, posaljite nam mail ili broj telefona na pp da se dogovorimo. DkJm bi inace trebalo da ima negde moj broj. Btw, zasto niko ne posecuje Tajni dnevnik?

Minro mire!

"Organicarka", ne znam da li tebi i hemicaru odgovara da se vidimo 4. jula, kada se budemo upisivali! Ja sam sada u Kg i ne odgovara mi bas da dolazim ranije. Nadam se da mozete tada, jer smo Dru i ja planirali taman da se vidimo i sa Jocom! Tada ce verovatno i kapetan moci da dodje... Inache, bolje mi posalji tvoj broj mobilnog na pp, jer ga imam kuci i to u nekoj od mnogobrojnih petnickih svezaka! Veliki pozdrav

v.v.ilic:
Bravo Mico! Jesi li prepisala? ;)
A ja se mucim i mucim i ne znam kako je to moguce. Sada treba da spasemo Jocu. Njega su uhvatili, vezali oko pasa i spustili u bunar. Mi treba hitno da resimo kojiko ima tih petica od 0 - 100. :confused: :roll:
Problem zahteva hitno resenje jer ce se kanap otkinuti i Joca ce da nam padne u bunar. A tamo nije sljivovica nego voda. Svi znamo da Joca ne pije vodu.:lol: :lol: :lol:
Jadan Joca. Sav je pozeleneo u bunaru.:-( :-( :-(

Nemam vremena da citam detaljno propusteno (coni mi se, Aljasku i Havaje), jer ponovo moram da bezim sa Neta....:(...ali obecavam da cu prvom prilikom!:)
Hvala vam na spasilackoj akciji!:)
Cudno da se Joca nije upustio u resavanje... kombinatorika je bila u pitnaju...:roll:

Dru:
Nemam vremena da citam detaljno propusteno (coni mi se, Aljasku i Havaje), jer ponovo moram da bezim sa Neta....:(...ali obecavam da cu prvom prilikom!:)
Hvala vam na spasilackoj akciji!:)
Cudno da se Joca nije upustio u resavanje... kombinatorika je bila u pitnaju...:roll:
Kako ce da se upusti u resavanje kad visi u bunaru?:lol: :lol: :lol: I jos je pozeleneo. ;)
A tebe nema vec gotovo ceo mesec na palubi. :cry: Zarobili su vas tek pre nedelju dana. :roll:

v.v.ilic:
Intra jesi ing. elektrotehnike ali brate, ne penji se tako visoko. Treba nam jos uvek kuvar.:lol:

75-bezpecnostni.jpg

Lik je ladno bos. haha
kako samo neki ljudi mogu da izigravaju direktno uzemljenje. hahah ;)

Eh da. Par dozivljaja. Bio sam na letovanju. Bunny i ja. Kupili gasa i par let lampi i letovali oluke po komsiluku. Salim se.;-)
Prosle sedmice resimo da odemo do Savane da vidimo Atlantski okean. Kad tamo, mila majko pa Sava u prolece je duplo cistija od toga. plaze tako prljave okean oker boje tako da imas utisak da se kupas u pesku sa malo vode.;-) Vratili smo se istog dana. Jedino uzivanje mi je bilo voziti do tamo i nazad. U jednom smeru je 450 km a putevi ekstra tako da nam je trebalo manje od 3h do tamo i isto toliko nazad.

Drugi dozivljaj, ( hmmm jos uvek se smejem) da li je nekad neko video nekog ko sam sebe privodi i pretresa to jest hapsi???
Pre jedno sat vremena ispred jednog trznog centra jedan crnac stoji okrenut ka zidu sa nogama rasirenim i jednom rukom iznad glave a drugom pretresa svoje dzepove i sam sebi drzi onu cuvenu lekciju " imate pravo da cutite...." ja kad nisam zaplako kad sam video. Lik ili je pijan ili naduvan ( bice da je ovo drugo ) posto je sebe " sumljicio " da poseduje "weed". hahaha
Ima ludjih i od nas ha?;-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back