Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvinite, ako smem da se umesam u razgovor, ali dok sam bio u Havani na odmoru( uz crnu cokoladu naravno 8) ) nisam mogao a da ne cujem vas razgovor o problemu sa dva berberina iz Mexika a i duzina vasih brada je ukazivala na problem!
Onda pomislih, mozda su Hose i Orlando komsije sa coska 2 ulice, a Orlando je najbolji od svih berbera u toj ulici ,dok je Hose najbolji od svih berbera u tom gradu i pritom se njih dvojica ne nalaze u istoj ulici pa nema lazi i apsurda u njihovim sloganima! Trebalo bi otici kod Hosea! Nadam se da sam pomogao! :)

joca111:
Izvinite, ako smem da se umesam u razgovor, ali dok sam bio u Havani na odmoru( uz crnu cokoladu naravno 8) ) nisam mogao a da ne cujem vas razgovor o problemu sa dva berberina iz Mexika a i duzina vasih brada je ukazivala na problem!
Onda pomislih, mozda su Hose i Orlando komsije sa coska 2 ulice, a Orlando je najbolji od svih berbera u toj ulici ,dok je Hose najbolji od svih berbera u tom gradu i pritom se njih dvojica ne nalaze u istoj ulici pa nema lazi i apsurda u njihovim sloganima! Trebalo bi otici kod Hosea! Nadam se da sam pomogao! :)

Ne moraš da se izvinjavaš što se "mešaš". Nama je svaki putnik dobrodošao. Ladja velika a posada malobrojna. Primili smo te na palubu. :wink:

PS: Hose i Orlando su iz i s t e ulica a Pedro je iza coska. ;) Nema premeštanja berbernica po gradu! ;)

jeele:
hocemo dobiti nesto od njega? (osim zadatka)
sta je on bese po zanimanju? (ne mogu da nadjem stranicu gde pise...)
Ne znam dali cemo nešto dobiti od Hose Orlanda Morales Rohasa ali ni ja nisam do malopre znao šta je po zanimanju. Sada se vracam od njega i ustanovio sam da je poslastičar!!!
A evo šta mu se desilo:
Njega i njegovog ortaka Sanču su uhvatili poreznici u utaji poreza.

Naš nesudjeni doktor je sa svojim drugarom Sančom otvorio u centru San Hosea poslastičarnicu a kao specijalitete imali su balkanske kolače: Baklave, hurmašice, krempite, šampite...
U Kostariki ne vole amerikance pa i ne prodaju Koka-kolu nego im je hit bio b o z a. H(oze)O(rlando)M(orales)R(ohas) {u daljem textu HOMR} naučio od Sulje u Novom Sadu sve tajne balkanskog poslastičarskog zanata. I zamislite b o z a se "uhvatila" i cela Kostarika je dolazila kod njih na hladnu bozu. Sami su pravili led i dodavali je u čaše sa bozom da je rashlade. (Tu je bio trik njihove zarade, prodavali zaledjenu vodu kao bozu)
Finansijska policija je slučajno trik otkrila i ustanovila da su Homr i Sančo oštetili Kostariku za stotinak miliona dolara :roll: Pretila im je za tako veliku utaju doživotna robija.
I kao što to obično biva Sančo se zbog toga obesio!
Izvinite malo, zovu me iz Mexika. Odoh na momenat da tamo rešim neki nastali problem pa cu se vratiti da nastavim i da vam opišem zagonetku koja muči ovdašnju Kostarikansku policiju. :lol:

Vidim da svi nestrpljivo čekate nastavak pa ću malo požuriti :lol:

Elem, Sančo se obesio i to u Poslastičarnici na tavanu. Tamo su njih dvojica imali posebnu prostoriju u kojoj su sakrivali novac od pazara. Malo za svoj dzep, malo za porez.
Dublji dzep nego poreznička kasa. :) Prostorija je bila visoka 4 metra i svuda okolo je imala samo gole zidove i jedina vrata kroz koja su ulazili. Plafon je bio ravan i virila je iz njega samo kuka za luster o koju se Sančo obesio.
A evo šta se dole dešavalo.
Kada je policija došla da sasluša Sanča njega nigde nije bilo. Znali su da nije mogao nigde da pobegne jer mu je bio odredjen kućni pritvor pa je Sančo imao ispred kuće stražare. Tri dana je policija pretresala kuću dok na kraju poručnik Zapata nije otkrio vrata na tavanu. Probao je da otvori a ona bila zaključana iznutra. Lepo se video ključ.
-"Sančo, Sančo", vikao je Zapata ali odgovora nije bilo. Pozvao je Zapata svoju ekipu za obijanje vrata ( i u policiji ima lopova) i oni nasilno upadoše unutra. Imali su šta i da osete i da vide. Sančo je bio obešen visoko o kuku a Bogami i pošteno je počeo da se raspada i smrdi.
Toplote su u Kostariki velike pa se telo raspada brže. :lol:

Odmah je počela istraga i prva sumnja je bila da ga je obesio Homr ali medju njima je bio jedan malo inteligentniji policajac koji je zaključio da Homr nije mogao da izvrši ubistvo s obzirom da su vrata bila zaključana iznutra.

Zaključak je bio jasan. Sančo se obesio sam ali dilema je velika kako mu je to uspelo?
Okolo nigde stolice na koju bi stao i odgurnuo je.Nigde ničega, prazna soba potpuno.
(Pare su njih dvojica sakrili na drugo mesto. Ko zna možda će nam Homre dati nešto kada se definitivno isčupa iz problema.)

Vi ste ovde da otkrijete način izvršenja samoubistva a time i da skinete svaku sumnju sa mog druga Homra.

proximo:
Kravatu sigurno nije nosio jel da?
Da li je na toj kuki visio luster?
Pre neki dan, dok smo Jele i ja bili na pauzi,iz nase geneticke laboratorije pobegao nam je momak visok 3, 5 m. :D :D :D
Kakva kravata na ovim vrućinama. A Sančo je mali kao u ostalom svi Kostarikanci (španskog porekla).

Taj Frankeštajn što vam je pobegao iz laboratorije otišao je u USA.
Primećen je u Los Andjelesu. Pregovara sa Lejkersima oko angažovanja za centra. Traži mnogo pa ne znam kako će se pregovori završiti. Dajte nekog pametnog iz laboratorije da nam pomaže oko rešavanja problema! ;)

PS: Na kuki nije visio luster. Skinuli su ga kada su išli da sklone pare.:lol:

Važno obaveštenje za Akademike i posetioce naše teme!!!
Sa "vrha" mi prete da će da me banuju. Kažu zbog mog navijačkog opredeljenja. !?
Ako to urade biće to očigledan dokaz da su nedorasli svom poslu.

A mislim da je glavni razlog to što ne mogu da reše ni jedan slučaj koji vi Akademici rešavate kao od šale. ;)

mozda je bilo ovako:

sancho, u panici, ide na tavan, zakljuca se iznutra, nosio je sa sobom konopac.
igrao se kauboja, pa je nekako nakacio jedan kraj za kuku i to pritegao
onda vezao jedan kraj oko glave, i zategao, i ono parce sto je bilo visak (sigurno ga je bilo) je drzao u rukama
Onda se zatrcao, i u trenutku kad je sila bila najjaca on je pritegao taj visak sto jace je mogao, sebe tako podigavsi jos vise u vis (malo najverovatnije), i sila ga je zadavila, i smrskala po koju kost (mozda)...i...nastavio da se klati...

Na temi fudbal-stadion. Tamo se bijemo. Ali mislim i da bi dolazak miša izazvao veliku neravnotezu u našu korist. Slabi su tamo protivnici. :wink:

Idem na utakmicu u Argentinu. Danas moj sin igra pa idem da ga gledam. Dolazim oko 20h i nastavljamo rešavanje Sančovog samoubistva. :lol:

jeele:
mozda je bilo ovako:

sancho, u panici, ide na tavan, zakljuca se iznutra, nosio je sa sobom konopac.
igrao se kauboja, pa je nekako nakacio jedan kraj za kuku i to pritegao
onda vezao jedan kraj oko glave, i zategao, i ono parce sto je bilo visak (sigurno ga je bilo) je drzao u rukama
Onda se zatrcao, i u trenutku kad je sila bila najjaca on je pritegao taj visak sto jace je mogao, sebe tako podigavsi jos vise u vis (malo najverovatnije), i sila ga je zadavila, i smrskala po koju kost (mozda)...i...nastavio da se klati...
Nije, konopac je bio kratak.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back