MORNAR SA PUČINE
Aktivan član
- Poruka
- 1.041
Dobro, nije baš u prahu, aliSamo reci: U prahu.![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro, nije baš u prahu, aliSamo reci: U prahu.![]()
Nedavno mi je ljekar prepisao antibiotik panklav.
Medjutim,sad imam problem jer su tablete ogromne,nisu kao kapsule glatke i ne mogu da ih progutam.Cak i kad se prepolovi tableta je velika i jos bude coskasta i obavezno mi zapne u grlu.
Pokusala sam da kupim zamjenu,ali sve do jednog su ista pakovanja.
Ne znam koja je to fabrika smislila,sta je falilo obicnim kapsulama kao do sada.
Za sada rjesavam problem tako sto ih stucam cekicem u prah,ali primjecujem da imaju neku kao opnu koja se ne moze smrviti.Zubima nema sanse da se sazvacu.Pretpostavljam i da ta opna nesto znaci i da ne treba piti ovako,ali sta cu.
Sve u svemu katasrofa!
Psovala sam i fabriku koja ih napravi.
Ne znam sta da radim!
Kako da ih pijem,a da ne nosim cekic sa sobom?
Inace,ja jednostavno oduvijek imam fobiju od tih ogromnih tableta jer se obavezno zadavim njima.
Za ove topive u vodi mi je lako ili kapsule ili bar one koje se mogu sazvakati ili usiitniti.
Ali ove ,za koje mi cak i apotekarka rece da su "konjske",ne znam sta da radim.
Imate li neko rjesenje?![]()
Ne pratis fabulu .Zar je problem čašom stucati tabletu .
E,hvala Bogu, da neko tacno razumije moje muke.Znam točno koje su to tablete, generičko ime je amoksicilin + još nekakva kiselina, u Hrvatskoj se prodaju pod nazivom Klavocin i da, stvarno su nenormalnih dimenzija, uvijek sam u blizini imao kriglu od pola litre vode.
Još da te na nešto pripremim - dva tjedna nakon što ih prestaneš uzimati ćeš još smrditi kao životinja po sumporu i trulim jajima, uzalud ti redovito tuširanje, to jednostavno "kipi" kroz svaku poru kože.
Često ih prepisuju zato što su jeftine, ali su odvratne.
Pila sam i ja taj sumamed ili hemomicin...duplo manja tableta od ove.Ima jedna vrsta brufena, nekada sam popila jednu, možda je i veća od Limunadicine. Tu je i onaj antibiotk kada sam imala koronu, ne mogu se sjetiti naziva.
Ako je istina da ne može da proguta tabletu, to je onda nešto vezano za njenu psihu. Isto ono kada momčina od 2 metra i 150 kg pada u nesvijest kada vidi iglu od injekcije.![]()
Ne pijem osim bas kad moram.Antibiotici koliko poprave na jednom mestu, toliko pokvare na drugom. Pobiju i štetne i korisne bakterije a poguraju gljivice u usnoj duplji. U crevima toliki karambol naprave da po lekarna treba oko godinu dana da se crevna flora dovede u normalu.
Sad sam se psihicki spremala,sve sam moguce varijante gledala,ali ne mogu.Pio sam panklav i jeste, veća tableta. Ali, nije ništa strašno. Veruj mi, ima čak i većih. Stavi prvo tabletu, pa onda puna usta tečnosti, ali baš puna. I samo progutaš. Nećeš osetiti. Nemoj tabletu, pa malo da pijucka, onda je problem. Ovo prvo uradi, što sam ti rekao, i biće ok.
Uopšte nije tačno , stavi je na celofoan preko radnog stola i predji čašom nekolko puta kao varjačom .Pretvoriće se u prah. A to što je gorka i bila opna , popi je stojećki sa čašom vode i šetaj .Ne pratis fabulu .
Nije problem,to i radim,ali ima opnu...a ta opna vjerovatno sluzi da zastiti zeludac ili da se sporije otpustaju aktivni sastojci,odnosno nije preporucljivo lomiti je.
Evo kako izgleda kad se smrvi:
Osjecam se ko narkoman.![]()
Ako imaš kriglu od pola litre napuni je i nemaš brige.Sad sam se psihicki spremala,sve sam moguce varijante gledala,ali ne mogu.
Picu ovako zdrobljene,pa sta bude.
Sekač , pa nema ona 80 godina .
Procitala sam.Ovo piše @limunada, znači smiješ je na više dijelova ali popiti odmah sve dijelove.
Panklav 2X tablete se gutaju cele, sa celom čašom vode, neposredno pre obroka, kako bi se smanjio rizik od problema sa varenjem.
U slučaju problema sa gutanjem, tableta se može podeliti niz podeone linije, ali se oba dela moraju uzeti istovremenom.
Jesam...jos uvijek.Je li Limunada živa uopšte?![]()
Da sam znala da su ovolike,trazila bih neki drugi antibiotik,ali sad nisam u mogucnosti.Ma nije ona pila Solgar VM 75, vitaminmeni bi i za vaginaletu bilo veliko ali progutala nekako svih 30. Ne odjednom
![]()
Netko od ukućana neka dežura iza leđa, spreman primijeniti Heimlichov zahvat.Jesam...jos uvijek.
Ali nema sanse da progutam tabletu.![]()
Jesi li probala sa limunadom?Da sam znala da su ovolike,trazila bih neki drugi antibiotik,ali sad nisam u mogucnosti.
Poslednji put kad sam pila antibiotike bile su normalne kapsule,a ne ovo.
Ima da se zalim fabrici!![]()
E,da sam juce umrla ne bih znala da ovo postoji.
Svakih 12 sati.Ako imaš kriglu od pola litre napuni je i nemaš brige.
Tabletu u usta i veliki gutljaj iz krigle, sve i da nešto zašteka, imaš loš dosta vode kraj sebe.
e znam koliko je pametno mrviti ih, možda su zamišljene da polako otpuštaju.
To je ono svakih 8 sati jedna?
Pa kad ih podijeliš na 4 dijela budu normalne kapsule, imaš rezač tableta?Da sam znala da su ovolike,trazila bih neki drugi antibiotik,ali sad nisam u mogucnosti.
Poslednji put kad sam pila antibiotike bile su normalne kapsule,a ne ovo.
Ima da se zalim fabrici!![]()
Imaš u DM-u, pešes maraka, u apotekama su 4 a neke dijele i gratis uz neke proizvodeE,da sam juce umrla ne bih znala da ovo postoji.
Moracu potraziti.
Nijedna tableta se ne pije sa limunadom...ne,ne...Jesi li probala sa limunadom?![]()
Pa čim je filmom obložena, zamišljeno je ali bukvalno na uputstvu za taj antibiotik piše da se može rezati na dijelove.Ako imaš kriglu od pola litre napuni je i nemaš brige.
Tabletu u usta i veliki gutljaj iz krigle, sve i da nešto zašteka, imaš loš dosta vode kraj sebe.
e znam koliko je pametno mrviti ih, možda su zamišljene da polako otpuštaju.
To je ono svakih 8 sati jedna?
Nisam mislila da popiješ, nego da se sama sa sobom dogovoriš.Nijedna tableta se ne pije sa limunadom...ne,ne...![]()