Problem sa velicinom tableta

Evo saveta sa neta sa one koji imaju problem sa gutanjem tableta.

Напуните пластичну боцу воде . Ставите таблету на језик и чврсто затворите усне око отвора бочице. Попијте vodu, одржавајте контакт између флаше и усана тако што ћете стиснути усне и користити сисање да прогутате воду и пилулу. Одмах прогутајте воду и пилулу.
Ovako bih se zadavila garantovano.😀
Ja imam problem i kad jedem jabuku npr. uvijek mi zalogaj zastane u grlu.

Nekada davno jedna prijateljica nam se isto tako žalila da ne može da proguta tabletu. Svaki dan ista priča. Jedva, ne mogu, ne ide...
Pitamo je mi za što je tableta? Kontracepcija. Mi u čudu, inače su to male tabletice. Zamolimo je da vidimo tablete. Otrča ona i doneste vaginalne pastile. I dan danas se to prepričava.
Svaka sličnost sa tvojim slučajem je nenamjerna.

Nedavno mi je ljekar prepisao antibiotik panklav.
Medjutim,sad imam problem jer su tablete ogromne,nisu kao kapsule glatke i ne mogu da ih progutam.Cak i kad se prepolovi tableta je velika i jos bude coskasta i obavezno mi zapne u grlu.
Pokusala sam da kupim zamjenu,ali sve do jednog su ista pakovanja.
Ne znam koja je to fabrika smislila,sta je falilo obicnim kapsulama kao do sada.
Za sada rjesavam problem tako sto ih stucam cekicem u prah,ali primjecujem da imaju neku kao opnu koja se ne moze smrviti.Zubima nema sanse da se sazvacu.Pretpostavljam i da ta opna nesto znaci i da ne treba piti ovako,ali sta cu.
Sve u svemu katasrofa!
Psovala sam i fabriku koja ih napravi. :evil:
Ne znam sta da radim!
Kako da ih pijem,a da ne nosim cekic sa sobom?🙂
Inace,ja jednostavno oduvijek imam fobiju od tih ogromnih tableta jer se obavezno zadavim njima.
Za ove topive u vodi mi je lako ili kapsule ili bar one koje se mogu sazvakati ili usiitniti.
Ali ove ,za koje mi cak i apotekarka rece da su "konjske",ne znam sta da radim.
Imate li neko rjesenje? 🙂
Postoji resenje.Treba staviti tu tabletu sto dalje mozes pri kraju jezika u zdrelo i zatim popiti sa vise vode.

Znam točno koje su to tablete, generičko ime je amoksicilin + još nekakva kiselina, u Hrvatskoj se prodaju pod nazivom Klavocin i da, stvarno su nenormalnih dimenzija, uvijek sam u blizini imao kriglu od pola litre vode.

🤣

Još da te na nešto pripremim - dva tjedna nakon što ih prestaneš uzimati ćeš još smrditi kao životinja po sumporu i trulim jajima, uzalud ti redovito tuširanje, to jednostavno "kipi" kroz svaku poru kože.

Često ih prepisuju zato što su jeftine, ali su odvratne.

Ne znam da li si ikada uživo vidjela te tablete.
Ima jedna vrsta brufena, nekada sam popila jednu, možda je i veća od Limunadicine. Tu je i onaj antibiotk kada sam imala koronu, ne mogu se sjetiti naziva.
Ako je istina da ne može da proguta tabletu, to je onda nešto vezano za njenu psihu. Isto ono kada momčina od 2 metra i 150 kg pada u nesvijest kada vidi iglu od injekcije. :roll:

Ako je istina da ne može da proguta tabletu, to je onda nešto vezano za njenu psihu. Isto ono kada momčina od 2 metra i 150 kg pada u nesvijest kada vidi iglu od injekcije. :roll:
Ma stvar je u tome da je tu tabletu jednostavno gadno vidjeti, a pije se svakih 8 sati.
Kada sam vidio naslov, nisam morao ni otvoriti temu, već sam znao na što se najvjerojatnije odnosi.
Sumamed antibiotici su npr. isto veliki, ali ih moraš popiti svega tri, po jednu na dan, pa nije tako strašno.

Back