limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 37.759
Da ne bude ostra ivica.Ako nije problem da pojasnish zashto isturpijati...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da ne bude ostra ivica.Ako nije problem da pojasnish zashto isturpijati...?
Nemoj da se ljutiš? Ne mogu da shvatim da neko ne može progutati tabletu. Možda je to nekakva bolest, uskog grla?Hvala na savjetu...ali nije mi smijesno ni malo.![]()
Ovako bih se zadavila garantovano.Evo saveta sa neta sa one koji imaju problem sa gutanjem tableta.
Напуните пластичну боцу воде . Ставите таблету на језик и чврсто затворите усне око отвора бочице. Попијте vodu, одржавајте контакт између флаше и усана тако што ћете стиснути усне и користити сисање да прогутате воду и пилулу. Одмах прогутајте воду и пилулу.
Ne moze lako da se zdrobi.Moram cekicem i opet ostane neka kao ljustura.Onda između dve kašike.. Zdrobi kolko možeš i progutaj.
Ostar noz, mislim da moze.
Svako može progutati, ali strah je ono što sprečava, strah od davljenja, da će se tableta zaglaviti u grlu.Nemoj da se ljutiš? Ne mogu da shvatim da neko ne može progutati tabletu. Možda je to nekakva bolest, uskog grla?
Mogu ja progutati malu tabletu ili kapsulu.Ali ovu dzinovsku ne mogu.Nemoj da se ljutiš? Ne mogu da shvatim da neko ne može progutati tabletu. Možda je to nekakva bolest, uskog grla?
Piše li na uputstvu da se pije oralno?Ne moze lako da se zdrobi.Moram cekicem i opet ostane neka kao ljustura.
Ja sam se davila vise puta i nije nimalo prijatan osjecaj.Nije da nisam nikad ni pokusala piti.Svako može progutati, ali strah je ono što sprečava, strah od davljenja, da će se tableta zaglaviti u grlu.
Najbolji savjet do sadaProbaj izvaditi tabletu iz kutije.![]()
Postoji resenje.Treba staviti tu tabletu sto dalje mozes pri kraju jezika u zdrelo i zatim popiti sa vise vode.Nedavno mi je ljekar prepisao antibiotik panklav.
Medjutim,sad imam problem jer su tablete ogromne,nisu kao kapsule glatke i ne mogu da ih progutam.Cak i kad se prepolovi tableta je velika i jos bude coskasta i obavezno mi zapne u grlu.
Pokusala sam da kupim zamjenu,ali sve do jednog su ista pakovanja.
Ne znam koja je to fabrika smislila,sta je falilo obicnim kapsulama kao do sada.
Za sada rjesavam problem tako sto ih stucam cekicem u prah,ali primjecujem da imaju neku kao opnu koja se ne moze smrviti.Zubima nema sanse da se sazvacu.Pretpostavljam i da ta opna nesto znaci i da ne treba piti ovako,ali sta cu.
Sve u svemu katasrofa!
Psovala sam i fabriku koja ih napravi.
Ne znam sta da radim!
Kako da ih pijem,a da ne nosim cekic sa sobom?
Inace,ja jednostavno oduvijek imam fobiju od tih ogromnih tableta jer se obavezno zadavim njima.
Za ove topive u vodi mi je lako ili kapsule ili bar one koje se mogu sazvakati ili usiitniti.
Ali ove ,za koje mi cak i apotekarka rece da su "konjske",ne znam sta da radim.
Imate li neko rjesenje?![]()
Ovako bih se zadavila garantovano.
Ja imam problem i kad jedem jabuku npr. uvijek mi zalogaj zastane u grlu.
Postoji resenje.Treba staviti tu tabletu sto dalje mozes pri kraju jezika u zdrelo i zatim popiti sa vise vode.
Hvala na konstruktivnom savjetu,ove gore zafrkancije cu se pravitu da nisam procitala.Postoji resenje.Treba staviti tu tabletu sto dalje mozes pri kraju jezika u zdrelo i zatim popiti sa vise vode.
Antibiotik panklav,navela sam na pocetku.Piše li na uputstvu da se pije oralno?![]()
Tako sam ja radio kada sam bio mladji i nisam mogao progutati tabletu.I to je uspevalo.Pogotovo te rastvorljive tablet,koje se lepe za jezik,a nisu kapsule.Hvala na konstruktivnom savjetu,ove gore zafrkancije cu se pravitu da nisam procitala.![]()
Ne znam da li si ikada uživo vidjela te tablete, jako dobro znam o čemu priča i u pravu je.Nemoj da se ljutiš? Ne mogu da shvatim da neko ne može progutati tabletu. Možda je to nekakva bolest, uskog grla?
Piše li na uputstvu da se pije oralno?![]()
Ima jedna vrsta brufena, nekada sam popila jednu, možda je i veća od Limunadicine. Tu je i onaj antibiotk kada sam imala koronu, ne mogu se sjetiti naziva.Ne znam da li si ikada uživo vidjela te tablete.
Jaaaoooo!Nemoj da se ljutiš? Ne mogu da shvatim da neko ne može progutati tabletu. Možda je to nekakva bolest, uskog grla?
Ma stvar je u tome da je tu tabletu jednostavno gadno vidjeti, a pije se svakih 8 sati.Ako je istina da ne može da proguta tabletu, to je onda nešto vezano za njenu psihu. Isto ono kada momčina od 2 metra i 150 kg pada u nesvijest kada vidi iglu od injekcije.![]()