Na prvu loptu misao je jadan ti ali kad se razmisli to šta pišeš naročito o njenom detetu je klasična priča o tinejdzerima.
Nosi sok u sobu i neće da vrati u firžider..pa deder nije smak sveta, verujem da se ogromna većina klinaca tako ponaša, nije baš lepo ali je za njih sasvim očekivano, mislim da i ja nisam vraćala sokove revnosno u frižider...: )))
Problem je što to nije tvoje dete. I on i ti drugačije shvatate medjusobne kritike nego kad je u pitanju odnos oca i sina u biološkom smislu.
U ovakvim situacijama, naročito što nisi sa njim od malena već je on prilično formirana ličnost, sve loše se shvata milion puta uvećano.
Pokušaj da ga razumeš, ipak je on dete a ti si odrastao muškarac. Njegova mama sa muškarcem koji nije njegov otac ima bebu.
On je u osetljivim godinama kad je očeva figura preko neophodna a i u godinama kad počinje bunt, nebitno da li si mu biološki otac ili ne.
Beba je divna najlepša stvar na svetu ali nastaje i mali haos, nedostatak vremena, umor, pritisak sa svih strana dok se malo ne konsolidujete.
Ne možeš da se ponašaš kao stranac prema njemu kome ništa ne smeš da kažeš.Ako ti nešto smeta to mora da se pokaže, a mora da se uvaži i mišljenje i emocije i tog deteta. Potrebno je strpljenje u svakoj porodici koja ima tinejdzera pa i u vašoj, i to mnogo više zbog okolnosti.
Razgovaraj sa suprugom, reci joj jasno i glasno da ne može da te ignoriše ako ima stvari oko kojih morate da razgovarate.
Preseci, nastupi čvsto i nežno, ne ni oholo ni bezobrazno ali svakako moraš da daš do znanja da se i ti nešto pitaš.
I da i moja mama je nama ostavljala najbolji deo ručka, tate ne obraćaju pažnju toliko kao mame.
Ponaša se kao i svaka mama, i da si ti biološki tata to ti nikad ne bi smetalo.
Drugim rečima stavio si se u poziciju da se nadmećeš sa njim oko mame. Podsvesno. Nejmu je dala više čokolade nego meni...: ))
Budi muškarac a ne njoj sin a njemu brat. : ))
Dok radiš si muškarac ali izgleda kad završiš sa poslom postaješ još jedno dete u kući kad je emocionalni svet u pitanju.
Mislim da nemaš razloga za takvu dramu kojom počinje uvodni post. Možete vi da budete baš fina porodica.