Problem sa nutricionistom

Stojkane, evo moj primjer. 10 kg za 2 mjeseca.
16 sati ne jedem, 8 jedem. Postepeno i tih 8 smanjuješ.
U tih 8 sati jedem veće količine skuhanog oslića, a nekada i pečenom u rerni na masnom papiru začinjenog limunom i bijelim lukom u prahu. Salata, zelena, paradajz, krastavci i sirovi i kiseli, kupus, luk... Paradajz supa. Palenta i jogurt. Konzerve tunjevine sa većim udjelom salate, po želji. Kuhana jaja.
Vode nisam nešto pretjerano pila. Smanjila ili izostavila so. Za kafu kupila tabletice Stevije u DM.
Nekada i kršila pravila, ali 10 kg odeeeee....
Je li zdrav način ili nije ne znam. Evo već 6 mjeseci skoro na istoj kilaži, a jedem sve. Ponoviću sve na proljeće.

Jedan primjer s nutricionistom. Moja radna koleginica išla kod nutricioniste, platila pregled, savjet i instrukcije za daljnu prehranu. Dobila more savjeta o hrani i zabranu jedenja uobičajenih namirnica za naše podneblje.
Ustajala sat vremena ranije da pripremi obrok prije posla. Sve je vagala u nekakvim omjerima, pretežno hranu za ptice, kojekakve sjemenke. Tu je i smuti, od kojeg joj se mijenjala boja lica. Onih dana kada je miksala cveklu, maline, mrkvu...bila je crvenokožac, a onih kada je miksala nekakvu zelenjavu vanzemaljski ten.
Skupo, zahtjevno i bez većeg učinka. Jeste nešto malo izgubila na težini, ali to malo je bilo preskupo.

Stojkane, evo moj primjer. 10 kg za 2 mjeseca.
16 sati ne jedem, 8 jedem. Postepeno i tih 8 smanjuješ.
U tih 8 sati jedem veće količine skuhanog oslića, a nekada i pečenom u rerni na masnom papiru začinjenog limunom i bijelim lukom u prahu. Salata, zelena, paradajz, krastavci i sirovi i kiseli, kupus, luk... Paradajz supa. Palenta i jogurt. Konzerve tunjevine sa većim udjelom salate, po želji. Kuhana jaja.
Vode nisam nešto pretjerano pila. Smanjila ili izostavila so. Za kafu kupila tabletice Stevije u DM.
Nekada i kršila pravila, ali 10 kg odeeeee....
Je li zdrav način ili nije ne znam. Evo već 6 mjeseci skoro na istoj kilaži, a jedem sve. Ponoviću sve na proljeće.
ajer frajer mnogo znači kod dijeta a sad je toliko dostupan i jeftin, možeš ga kupiti uz hleb i mleko u magazi
pozitivno je ne samo manji nered sa sudjem nego tačno odrediš i pripremiš količnu hrane koja neće plivati u zejtinu kao kod tiganja već sa minimalnim premazom napraviš ukusnije meso (batak, krilca, šnicla) kao sa prvomajskog roštilja.

Što se ribe tiče za sada mi je zabranjena ona masna, a teže se na našem guglu nalazi koja je posna jer ranije nisam morao na to da pazim
samo mi izlazi "riba za posnu slavu" kao rezultat...

Jedan primjer s nutricionistom. Moja radna koleginica išla kod nutricioniste, platila pregled, savjet i instrukcije za daljnu prehranu. Dobila more savjeta o hrani i zabranu jedenja uobičajenih namirnica za naše podneblje.
Ustajala sat vremena ranije da pripremi obrok prije posla. Sve je vagala u nekakvim omjerima, pretežno hranu za ptice, kojekakve sjemenke. Tu je i smuti, od kojeg joj se mijenjala boja lica. Onih dana kada je miksala cveklu, maline, mrkvu...bila je crvenokožac, a onih kada je miksala nekakvu zelenjavu vanzemaljski ten.
Skupo, zahtjevno i bez većeg učinka. Jeste nešto malo izgubila na težini, ali to malo je bilo preskupo.
Davno sam napisao da čovek (žena) nije kofa vode pa da se sipa i odliva koliko ti treba svako ima svoj metabolizam i sa tim se nije zezati.
Primenjujem dat raspored u smislu da zapamtim šta moram da izbegavam a to su industrijski slatkiši koji se menjaju voćem medom i sl. ali pogotovo ugljeni hidrati gde na primer umesto poluživog belog hleba gde je kvasac najveći uzročnik digestivnih problema zameniti crnim ili ražanim.

Najveća greška koju ljudi prave je da misle kako samo treba izbaciti masno u dijeti
Mast nam daje energiju samo je ne trebamo gomilati u sebe, ne može se bez masti.
E onda proveriš gde je baš masno masno a gde poluzasićeno masno što je itekako zdravo (riba nprr. šnit dva slanine i sl. a čvarke i pihtije ipak zaobići)
jaoooo pihtije... pa sad im je vreme...

ajer frajer mnogo znači kod dijeta a sad je toliko dostupan i jeftin, možeš ga kupiti uz hleb i mleko u magazi
pozitivno je ne samo manji nered sa sudjem nego tačno odrediš i pripremiš količnu hrane koja neće plivati u zejtinu kao kod tiganja već sa minimalnim premazom napraviš ukusnije meso (batak, krilca, šnicla) kao sa prvomajskog roštilja.

Što se ribe tiče za sada mi je zabranjena ona masna, a teže se na našem guglu nalazi koja je posna jer ranije nisam morao na to da pazim
samo mi izlazi "riba za posnu slavu" kao rezultat...
Oslić je niskokalorična riba. Meni je dovoljan i papir za pečenje.

neki hvale, neki kude, ali pazi, rizik postoji, bas citam ovde, za prvi preparat GARCINIA CAMBOGIA https://www.healthline.com/nutrition/garcinia-cambogia-does-it-work#safety
A review of 17 studies including 873 people concluded that HCA did not cause adverse effects at dosages up to 2,800 mg per day (19Trusted Source).
However, garcinia cambogia supplements have been linked to liver failure and other adverse effects in other, more recent studies.
One such case resulted after a 34-year-old man consumed 2,400 mg of a supplement containing garcinia cambogia extract daily for 5 months. The man experienced severe drug-induced liver failure and required a transplant (1Trusted Source).
Imam sve to u vidu i nemam nameru da duže od mesec dva primenjujem.
Pogotovo što u životu dalje od Vitamina C ili Oligovita povremeno nisam ništa drugo od lekova uzeo a sad za zvaničnu terapiju imam 7 različitih lekova koji ne smeju da se preskaču a na sve to sam dodao vitaminske i q10 i omega3 suplemente.

Daću ti jedan primer sa Q10
Ovde se jedan korisnik žalio na problem sa holesterolom a u našoj internoj prepisci utvrdili koje proizvodjače koristimo.
Znam da se žalio kako mu recimo neki domaći Q10 smeta
Ja opet pa koristim od drugog proizvodjača
Ajd uzmem i ja taj "domaći Q10" - i meni smeta
Znači...

Isto ti je i sa Omega3 preparatima - moraš da čitaš ono sitnim slovima a da inicijalnu gramažu zaobidješ.
Čak i medju najskupljim a dostupnim postoje ogromne razlike u samom kvalitetu a cena je jako slična.
Primenjena tehnologija te resurs od kog je napravljeno.
Ima omega3 u ribi, ali dve trećine okeana je ozračeno a ove rečne pune žive plus ima riba koje jedu svašta....

Otud problemi a industriju baš boli uvo...

Oslić je niskokalorična riba. Meni je dovoljan i papir za pečenje.
Kažu i za sardine ali onda treba izbegavati ove u "sjemenovom ulju", često se stavlja gmo zejtin obrati pažnju na ono sitno napisano što mora lupom da se čita.
Tako da ja uzmem ili u sopstvenoj salamuri ili u paradajz sosu
Pa sve i harngu (meni prija, nekima smeta i miris i ukus) iz limenka da uzmeš a sa ribom i uopšte konzerviranom hranom je problem - ono što se stavlja od aditiva zbog trajanja.

Najveća greška koju ljudi prave je da misle kako samo treba izbaciti masno u dijeti
Mast nam daje energiju samo je ne trebamo gomilati u sebe, ne može se bez masti.
E onda proveriš gde je baš masno masno a gde poluzasićeno masno što je itekako zdravo (riba nprr. šnit dva slanine i sl. a čvarke i pihtije ipak zaobići)
jaoooo pihtije... pa sad im je vreme...
zeznuces se ako ne naucis, los engleski,a slabo brate i guglas,. jel si kiukao na trigleciride? e, zejtin je problem,a ti to ne znas, mislis zivotinje su problem,a ono biljke
Što su trigliceridi? Trigliceridi su vrsta masti. Oni su najčešća vrsta masti u vašem tijelu. Dolaze iz hrane, posebno maslaca, ulja i drugih masti koje jedete.

Trigliceridi - Zdravlje zajednice - Community Health

znaci pijes maslinovo samo, a izbacis zejtin, a ne pihtije
biljna ulja nas zeznu sa omega 6 i 9, a fale nam omega 3

U maslinovom ulju prevladava mononezasićena masna kiselina – oleinska kiselina. Upravo zbog toga ono ne utječe na ravnotežu omega-6 i omega-3 masnih kiselina, tj. neutralno je u tom smislu.

Poslednja izmena:
zeznuces se ako ne naucis, los engleski,a slabo brate i guglas,. jel si kiukao na trigleciride? e, zejtin je problem,a ti to ne znas, mislis zivotinje su problem,a ono biljke
Što su trigliceridi? Trigliceridi su vrsta masti. Oni su najčešća vrsta masti u vašem tijelu. Dolaze iz hrane, posebno maslaca, ulja i drugih masti koje jedete.

Trigliceridi - Zdravlje zajednice - Community Health

znaci pijes maslinovo samo, a izbacis zejtin, a ne pihtije
biljna ulja nas zeznu sa omega 6 i 9, a fale nam omega 3
Omega 3-6-9 ne kupuj
Samo Omega 3
Imam grčko maslinovo ulje, baš sad kad je frka, prijatelj mi doneo - original originala :ok:

Kažu i za sardine ali onda treba izbegavati ove u "sjemenovom ulju", često se stavlja gmo zejtin obrati pažnju na ono sitno napisano što mora lupom da se čita.
Tako da ja uzmem ili u sopstvenoj salamuri ili u paradajz sosu
Pa sve i harngu (meni prija, nekima smeta i miris i ukus) iz limenka da uzmeš a sa ribom i uopšte konzerviranom hranom je problem - ono što se stavlja od aditiva zbog trajanja.
Ja sam negdje već napisala da ,,operem,, ribu iz konzerve. Mislili su da se šalim. Ne šalim. Stvarno to radim, jer mislim da je u tom ulju ili salamuri konzervans. Industrija hrane te konzervanse, razne aditive i ostalo koristi u velikim količinama.Jednom sam pred kraj radnog vremena mesnice svratila da kupim kobasice koje su toliko hvaljene od strane mojih radnih kolega.
Ispred mesara hrpa bijelog praška, pa hrpa žutog praška, pa polovina od jedne smjese meso. I to se prodaje ,,pod kobasice,,!
Ne možeš se potpuno zaštititi od svih otrova, ali možeš kupiti filter za vodu, smanjiti kupovinu gotovih proizvoda, pažljivo čitati deklaracije isl.

Omega 3-6-9 ne kupuj
znam
tako je
Imam grčko maslinovo ulje, baš sad kad je frka, prijatelj mi doneo - original originala :ok:
ja cirkam maslinovo, i to sam video i cuo od dosta ljudi, greota da se baci, a ko ima viska para treba komplet na maslinovo da predje i za kuvanje, ja sipam njega za sos i slicno, ne moze za przenje, ali nas przenje u zejtinu zeza, pohovanje i te fore

Ja sam negdje već napisala da ,,operem,, ribu iz konzerve. Mislili su da se šalim. Ne šalim. Stvarno to radim, jer mislim da je u tom ulju ili salamuri konzervans. Industrija hrane te konzervanse, razne aditive i ostalo koristi u velikim količinama.Jednom sam pred kraj radnog vremena mesnice svratila da kupim kobasice koje su toliko hvaljene od strane mojih radnih kolega.
Ispred mesara hrpa bijelog praška, pa hrpa žutog praška, pa polovina od jedne smjese meso. I to se prodaje ,,pod kobasice,,!
Ne možeš se potpuno zaštititi od svih otrova, ali možeš kupiti filter za vodu, smanjiti kupovinu gotovih proizvoda, pažljivo čitati deklaracije isl.
Znaš, greota je što jabuka mora da se ljušti ne samo zbog prskanja već i zbog onog parafina koji mora da se trlja 5 minuta a ne vidiš ga.
a kora jabuke riznica.... a sad jbg...

znam

tako je

ja cirkam maslinovo, i to sam video i cuo od dosta ljudi, greota da se baci, a ko ima viska para treba komplet na maslinovo da predje i za kuvanje, ja sipam njega za sos i slicno, ne moze za przenje, ali nas przenje u zejtinu zeza, pohovanje i te fore
maslinovo ulje možeš i direkt na supenu kašiku a možeš fino u salatu, ima ono spakovano lišće u magazi :D

Znaš, greota je što jabuka mora da se ljušti ne samo zbog prskanja već i zbog onog parafina koji mora da se trlja 5 minuta a ne vidiš ga.
a ti inace jedes jabuke, ajde ne foiliraj nas, pa ja zagrizao celer nisam u zivotu, dok nisam shvatio da moram
ja ti kazem ako jedes vlakna, postepeno dodavaj, bices manje gladan, celer je idealan, zelene salate se samo zguzvaju u stomaku, nego ko ima kutnjake da zvace celer, operes svaki stap posebno, ako ima blata

Poslednja izmena:
To o tim jabukama, jagodama i dr. zna svako živ. Ja imam sreće da sam naslijedila neki komad zemlje, pa sama proizvedem nešto malo voća i povrća za svoje potrebe. To mi dođe kao jedan vid relaksacije i hobija. I, malo sam u dodiru sa zemljom, što je u isto važno kao i zdrava prehrana.

maslinovo ulje možeš i direkt na supenu kašiku a možeš fino u salatu, ima ono spakovano lišće u magazi :D
preporucuju se 4 kasike, zato ja navrnem i samo sipam u sebe iz flase
1737201727474.png

Ишао сам пре више година код Др Чубрила, он углавном помаже професионалним спортистима да регулишу исхрану, прилично је скуп, и преглед у Београду се код њега заказује шест месеци до годину дана унапред. Има неке електроде преко којих те испита, па му онда компјутер на основу података избаци препоручену исхрану. Мада то је све дискутабилно, и не могу да кажем да му верујем 100%. На пример, мени је компјутер избацио да је добро да једем шећер због нервне напетости, а имам масну јетру. То је питање. Такође, противи се аутофагији, а мени баш прија да једем од 10 до 18, после 18 никако, јер ме онда страшно боли желудац. Можда што каже више мањих порција и разноврсна исхрана, али од мањих порција останем гладан.

https://drcubrilo.com

Zahvaljujući računaru on zna šta prija tvom organizmu, a šta ne!? I to još platiš?
Svako ljudsko biće zna šta mu je potrebno organizmu. Ono što ti prija jedeš, što ne, odbiješ. Možeš ti meni hvaliti suši koliko hoćeš, ali moj organizam niti mi šalje signal da mi je zadovoljstvo žvakati ga, niti ga poželim s vremena na vrijeme pojesti.
Takođe, svako od nas ako ima višak kilograma zna razlog tome i zna kako otkloniti neku lošu naviku, koja je dovela do toga.

Omega 3-6-9 ne kupuj
Samo Omega 3
Ако можеш узми како било само да је домаће маслиново уље. Много боље од индустријских уља.
Јеси пробао пробиотике ? Они могу доста да помогну.
Аронија такође
Ја сам са мојим нутриционистом презадовољан. Бољи од лекара

Па неће ваљда од ока да ти препоручи исхрану, мора да има неки мерни инструмент.

Мени прија две-три киле меса сваки дан.
Mora da si 0 krvna grupa, ta traži meso. Ljudi sa 0 krvnom grupom su svaštojedi, ali najviše vole meso. Inače su zdraviji od ljudi ostalih krvnih grupa.

Ja sam pristalica dugoročnih ali nerestriktivnih dijeta koje su održive na duže staze.

To znači da se loše navike u ishrani i fizičkoj aktivnosti preinače u dobre ili bar bolje. Npr. umesto sokova piti limunadu, pomoranžadu, pa čak i dodati malo šećera. Zato što kad kupiš koka kolu ili neki šećerni sok - samo dosipaš, a ovako će te mrzeti da svaki čas cediš.

UH grickalice zameniti belim semenkama ili suncokretom- jeste i to kalorično ali ne možeš tolikom brzinom da ih skrckaš koliko možeš čipsevs i smokija. Plus su zdrave.

Meso kuvano, pečeno ili na malo ulja na teflonu ili keramici.
Salate obavezno, one napune želudac da ne možeš da se prejedeš.

Od slatkog crnu čokoladu, eventualno neku zdraviju varijantu palačinki ali da to onda bude obrok a ne poslastica.

Sve ovo je mala ušteda u kalorijama na dnevnom nivou, ali ne izaziva psihološki i fizički stresa i "mržnju" prema dijeti a vremenom se akumulira u spontan gubitak težine.

Evo veĉera...

Piše u docinom.jelovniku da sme oko 150-170 grama junetine

Skoknem do Skoĉića ispod Skadarlije na pijac, 500 grama junećeg vrata da podeli na 3 to mu je ta pprcija
Neposoljeno, nezaĉinjeno
Fantastična junetina, ok možda pokupilo malo soli sa plotne blago se da osetiti..

skocic500.jpg

Za tri obroka molim lepo

Back