Problem sa kompom

trajalo je kratko i opet se javlja isti problem kad se pokrene bilo koja igra...možde ovde nije grafička u pitanju jel da jeste brljala bi i ovako u radu van igrica i sa drugim programima...nastaviću sutra da vidim šta i kako...
Nije na odmet proveriti svaki hardver po redu.Vidi,moguce je i da RAM pravi problem.Koliko modema imas,ako su dva izvadi ih i ocisti kontakte gumicom za grafitne olovke,ali bez mnogo pritiskanja.Probaj zameni im mesta,ako ne valja vrati kako je bilo.Mozes tako i grafiku isto,malo obrisati kontakte.Moze se desiti da i napajanje,ne salje vise dovoljno struje u datim okolnostima.

Nije na odmet proveriti svaki hardver po redu.Vidi,moguce je i da RAM pravi problem.Koliko modema imas,ako su dva izvadi ih i ocisti kontakte gumicom za grafitne olovke,ali bez mnogo pritiskanja.Probaj zameni im mesta,ako ne valja vrati kako je bilo.Mozes tako i grafiku isto,malo obrisati kontakte.Moze se desiti da i napajanje,ne salje vise dovoljno struje u datim okolnostima.

ima 4 slota po 4GB sad ću to da ispitam...

samo što je program započeo da testira monitor je izgubio signal...
Kod tebe je 85 C neki navode da je to normalno, moguce da ti graficka namjerno gasi zbog visoke temp. vidi ovo :
Temperatura grafičke kartice ne smije premašiti 80 stupnjeva
Screenshot_2024-08-21_20-06-41.png

zamenio mesta radnim memorijama,produvao komp od prašine i ništa i dalje ista situacija...

mislim da ovde ništa drugo ne može da bude sem grafičke...
I ja mislim da je grafika u pitanju,ili je pri kraju,ili su joj preoptereceni procesori zbog paste.Onda kada se malo hladne,radi,dok ne digne temperaturu.Ne mozes nista izgubiti,ako joj zamenis pastu na procesorima.Taman ces moci malo da ocistis i ventilatore od prasine,jer i oni mogu praviti problem,a sada su i ove neverovatne vrucine,pa i nije bas dobro ni za nov,a kamoli polovan komp.

Nisam video temu pre, ako se totalno ugasi racunar proveri temperaturu procesora ili promeni napajanje. Tebi i da crkne graficka neces imati sliku ali ostale komponente ce i dalje da rade

Jedna situacija kada komp moze da se skroz ugasi je kada CPU predje kriticnu temperaturu i BIOS ugasi skroz racunar kako bi spasao procesor ili kada pod opterecenjem povuce vecu struju i preoptereti lose napajanje.

Screenshot_2024-08-22_07-38-22.png

Da, moguće je da monitor postane bez slike kada se pokrene viša rezolucija u video igrici, posebno ako monitor ili grafička kartica nisu kompatibilni sa tom rezolucijom. Ovo se može desiti iz nekoliko razloga:
Screenshot_2024-08-22_07-50-51.png

1. Nepodržana rezolucija: Ako monitor ne podržava rezoluciju koju igra pokušava da koristi, on može prestati da prikazuje sliku ili će prikazati poruku poput "Out of Range".
  2. Preopterećenje grafičke kartice: Ako grafička kartica nije dovoljno snažna da podrži visoku rezoluciju u igri, to može dovesti do problema s prikazom, uključujući crni ekran.
  3. Problemi s osvežavanjem: Ako osvežavanje ekrana (refresh rate) postavljeno u igri nije podržano od strane monitora, to može dovesti do gubitka slike.
  4. Pogrešna konfiguracija drajvera: Drajveri grafičke kartice mogu imati problema sa specifičnim rezolucijama ili osvežavanjem, što može rezultirati crnim ekranom.
Ako se to dogodi, najbolje je da pokušate smanjiti rezoluciju ili osvežavanje putem postavki igre ili iz Windowsa pre nego što pokrenete igru. Takođe, proverite da li su svi drajveri ažurirani.

Poslednja izmena:
Mogu da ti sredim nešto. Sad sam kupio drugaru 4060 Ti.

Jel imaš odgovarajuće napajanje?
Opušteno
Namerno sam uzeo prošle godine laptop sa integrisanom grafikomn
Bitniji su mi bili procesor (Ryzen 5) i RAM (16Gb)
Ono što ja igram pokretale su grafičke karte od pre 10 i više godina
Kad nisu napravili bolje igre onda mi ne treba grafička

Eventualno bih uzeo sledeće godine SWITCH2 zbog Zelde i Mario Karta

Opušteno

Nemam pojma, ja od igrica igram jedino Tetris i Microsoft Flight Simulator. Jedan 2080Ti oba tera bez problema.

A i grafika ti ne pomaže mnogo ako je laptop. Mada moj burazer ima eksternu grafiku za laptop. Ne znam koja je poenta da nosiš sa sobom kutiju veličine kutije za cipele da bi na laptopu od kilo imao top top grafiku. Al' eto, on voli.

Opušteno

Te laptopove još jedino penzosi kupuju :mrgreen:

Nisam video temu pre, ako se totalno ugasi racunar proveri temperaturu procesora ili promeni napajanje. Tebi i da crkne graficka neces imati sliku ali ostale komponente ce i dalje da rade

Jedna situacija kada komp moze da se skroz ugasi je kada CPU predje kriticnu temperaturu i BIOS ugasi skroz racunar kako bi spasao procesor ili kada pod opterecenjem povuce vecu struju i preoptereti lose napajanje.

ali vrlo je čudna stvar kako baš toliko mnogo da povuče struje samo kada se starija i ne toliko zahtevna igra u grafičkom podešavanju podesi sa medium na high? napajanje je coolermaster 600w...

prodavac je bio skroz fer i korektan poslao mi je drugu grafičku iz iste serije i iste jačine i tačno je bila grafička u pitanju...

hvala svima koji ste mi ovde pisali savete :ok:

neko od moderatora može da preimenuje temu u tipa ''problem sa rx 480 grafičkom karticom eto možda ova tema nekom pomogne ako se desi ovakav ili sl kvar...

Back