Problem sa kompom

ružislav

Iskusan
Poruka
5.148
kupio sam polovan komp ove konf

Intel Core i5 4590
16GB ram
grafička: RX 470 8GB
napajanje 600w

komp ovako regularno radi ali kada se bilo koja igra pokrene monitor izgubi signal grafička uključi ventilatore na max tako radi kratko vreme i onda se komp ugasi...šta ovde može biti jel je u pitanju grafička kartica ili je neki softverski problem?

inače vadio sam grafičku i vraćao ,menjao kabl za napajanje,menjao strane na hdmi kabl i sve se isto dešava i dalje...

Intel Core i5 4590
16GB ram
napajanje 600w

komp ovako regularno radi ali kada se bilo koja igra pokrene monitor izgubi signal grafička uključi ventilatore na max tako radi kratko vreme i onda se komp ugasi...šta ovde može biti jel je u pitanju grafička kartica ili je neki softverski problem?

inače vadio sam grafičku i vraćao ,menjao kabl za napajanje,menjao strane na hdmi kabl i sve se isto dešava i dalje...
Jesi li proveravao struju.

Koje jos potrosace imas na toj liniji - produznom kablu.

Meni se nesto slicno desavalo kad su mi sa iste dvostruke uticnice bili komp i klima.

Desavalo mi se da mi se ugasi monitor, a racunar nastavi da radi, kad palim ili gasim klimu.

Od tada leti, vucem struju za klimu iz susedne sobe sa druge uticnice.

Intel Core i5 4590
16GB ram
napajanje 600w

Moguce da ti je komp podesen u Biosu da radi u laganijem modu pa kad je nesto jaci se gasi.
Pogledaj koliku temperaturu dostize, moguce da se gasi zbog vece temperature.
Polovan je, vjerovatno je oslabio.

Jesi li proveravao struju.

Koje jos potrosace imas na toj liniji - produznom kablu.

Meni se nesto slicno desavalo kad su mi sa iste dvostruke uticnice bili komp i klima.

Desavalo mi se da mi se ugasi monitor, a racunar nastavi da radi, kad palim ili gasim klimu.

Od tada leti, vucem struju za klimu iz susedne sobe sa druge uticnice.

imam osnovne priključke za komp: naponski za komp,za monitor,ruter,lampa,e imam priključen jedan kraći produžni na njemu je samo radio sat i zvučnici...

Moguce da ti je komp podesen u Biosu da radi u laganijem modu pa kad je nesto jaci se gasi.
Pogledaj koliku temperaturu dostize, moguce da se gasi zbog vece temperature.
Polovan je, vjerovatno je oslabio.

da proverim u biosu onda...

najveća fora je što komp koji koristim je star 10-ak god i radi ok plus je amd a ovaj sam kupio za rezervu i zato što je jači zbog igara

da proverim u biosu onda...

najveća fora je što komp koji koristim je star 10-ak god i radi ok plus je amd a ovaj sam kupio za rezervu i zato što je jači zbog igara
Ti si kupio polovan koji je navodno za igrice te je moguce da ga je vec neko koristio rasturao za igrice te zato vise ne radi za igrice,,,,provjeri bios i temperaturu, vjerovatno se automatski gasi na odredjenoj kriticnoj temp.

Ti si kupio polovan koji je navodno za igrice te je moguce da ga je vec neko koristio rasturao za igrice te zato vise ne radi za igrice,,,,provjeri bios i temperaturu, vjerovatno se automatski gasi na odredjenoj kriticnoj temp.

ima jedna čudna stvar prodavac od koga sam taj komp kupio je instalirao i igrao gta 5 radi testiranja prešao dve početne misije u igri i kaže radilo mu je regularno sve-kada sam pokrenuo gta 5 igra je isprva radila nešto malo i onda se izgubio signal posle toga igra nije mogla više da se pokrene ali verovatno zbog neistaliranih apdejtova...

ima jedna čudna stvar prodavac od koga sam taj komp kupio je instalirao i igrao gta 5 radi testiranja prešao dve početne misije u igri i kaže radilo mu je regularno sve-kada sam pokrenuo gta 5 igra je isprva radila nešto malo i onda se izgubio signal posle toga igra nije mogla više da se pokrene ali verovatno zbog neistaliranih apdejtova...
Ako nece da se igra pokrene znaci nije do hladjenja i temp., vjerovatno nesto graficka ,ili procesor a prodavac ti je rekao ali ti to nisi vidio da bi bio siguran u pricu.

Kad upališ neki program ili igru odmah provjeri CPU i GPU.
Ažuriraj drajvere za početak, ako nisu dobro instalirani ili ako je došlo do greške, to ti može biti prvi razlog.
Komp neće se pregrijavati u tom slučaju, ali vrijednosti CPU skoče na max. Također, ako nije čišćen, obavezno ga očisti.

Back