Problem sa auto radiom

belegisanind

Početnik
Poruka
4
Imam problem sa radiom u automobilu.

U pitanju je neki malo stariji Sony uređaj. Radio krči na svim radio stanicama, ali kada se dovoljno pojača, u pozadini svog tog šuma, čuje se da postoji neka muzika tj. da prima neki signal. Radio funkcioniše normalno kada se muzika pušta preko USB-a ili AUX-a. Uspeo sam da ga izvadim i antena je dobro i sigurno uključena u radio.

Nisam siguran da li je problem do antene ili uređaja.

Proveri "uzemljenje". tj. nulu radija.
Problem postoji kod mnogih auta, rešenje je prosto"
Zakačite karoseriju lanac, da se malo vuče po zemlji.
Ako je asfalt i sl, taj stacionarni elektricitet će se skupljati
ali kad bude umao dodir sa zemljom isprazniće se u sekundi

Proveri "uzemljenje". tj. nulu radija.
Problem postoji kod mnogih auta, rešenje je prosto"
Zakačite karoseriju lanac, da se malo vuče po zemlji.
Ako je asfalt i sl, taj stacionarni elektricitet će se skupljati
ali kad bude umao dodir sa zemljom isprazniće se u sekundi
Ne razumem se mnogo u automobile, pa me zanima da li negde postoji neki izvod ili kabl priključen za karoseriju koji služi kao priključak za nulu radija?
Da li to može biti problem? Želim da proverim pre nego što počnem da vučem naki lanac 😂

Ne razumem se mnogo u automobile, pa me zanima da li negde postoji neki izvod ili kabl priključen za karoseriju koji služi kao priključak za nulu radija?
Da li to može biti problem? Želim da proverim pre nego što počnem da vučem naki lanac 😂
O tome Ti pričam.
To je statički elektricitet koji istaje na karoseriji jer su
izmedju auta i tla točkovi, koji su savršena izolacija (pneumatici)
Zakači neki lanac za karoseriju i biće OK.

O tome Ti pričam.
To je statički elektricitet koji istaje na karoseriji jer su
izmedju auta i tla točkovi, koji su savršena izolacija (pneumatici)
Zakači neki lanac za karoseriju i biće OK.
Nisam uspeo da nađem lanac, ali sam uzeo bakarni provodnik. Jedan kraj sam zakačio za karoseriju, a drugi sam zario u zemlju i tako je stajalo nekih 10-ak sekundi.
Radio i dalje krči, sve isto kao i pre. Nadam se da nisam negde pogrešio, ovo sa provodnikom mi deluje kao da postiže isti efekat kao i lanac koji si pomenuo. Nadam se da se ne varam.

Back