Problem s paljenjem Audija

Ovu gresku mi je izbacio tj zabelezio, kada posle ostrije voznje sa klimok upaljenim u visljim obrtajima, ugasio sam auto, izasao na 10 minuta i krenuo da upalim , kad ono trebalo mu 3x ovako da zavergla, stekao sam utisak da kad ga mirnije vozim da se bas retko ovo desi, kao da se nesto preoptereti ili pregrije

OBDeleven vehicle history log
Date: 2024-07-07 22:57:07

VIN: WAUZZZ8K18N017960
Car: Audi
Year: 2008
Body type: UNKNOWN
Engine: CAGA kW ( hp) l
Mileage: 352730 km

---------------------------------------------------------------
01 Engine
System description: R4 2,0L EDC
Software number: 03L906022B
Software version: 9333
Hardware number: 03L906022B
Hardware version: H01

Faults:
P305400 - Starter does not turn
Mechanically blocked or electrical malfunction
Intermittent

Ал зашто му онда нестају светла на инструмент табли и фаровима?
Tako je i meni bilo, u momentu povuče preveliku struju. Većina automobila napravljenih u poslednjih recimo 20 godina tad pogasi sve kako bi se zaštitila elektronika. To reguliše motorski kompjuter.
Znači treba anlaser da se pregleda, ništa drugo. Kakve radilice, zamajci.

Ovu gresku mi je izbacio tj zabelezio, kada posle ostrije voznje sa klimok upaljenim u visljim obrtajima, ugasio sam auto, izasao na 10 minuta i krenuo da upalim , kad ono trebalo mu 3x ovako da zavergla, stekao sam utisak da kad ga mirnije vozim da se bas retko ovo desi, kao da se nesto preoptereti ili pregrije
Slab akumulator većina tako reaguje kada ventilator radi klima, muzika, farovi.

I ugasiš pa još ventilator hladnjaka odradi par minuta... A aku slab.

To sve polovno kod nas je uglavnom fušerski remontovano. Dok sam vozio vw i kupovao polovne delove sve je bilo fušerski remontovano. To su sve raspali delovi koje neko malo očisti i produva, ošmirgla rotor kontakte, ošmirgla kočiona klješta tj klipove.

Nema tu dobrih delova kakve mi zamišljamo da su sa stranaca.

Kao letva volana sa stranca a ona remontovana predihtovana procuri za pola godine. Ne konkretno meni ali rođaku pre par god na golfu

Ljudi ne kapiraju da kod automobila kojima je vraćana kilometraža i koji imaju pravih pola miliona ili milion km bukvalno je sve pred kraj.

Prosečan čovek koji jedva sijalicu ume da zamenu u jeftinom taksiju vidi odličnu priliku za kupovinu.

Poslednja izmena:
Ljudi ne kapiraju da kod automobila kojima je vraćana kilometraža i koji imaju pravih pola miliona ili milion km bukvalno je sve pred kraj.
Prosečan čovek koji jedva sijalicu ume da zamenu u jeftinom taksiju vidi odličnu priliku za kupovinu.
Vidi, jeste to tako, ali taksi vozila se preko redovno servisiraju i održavaju.
E sad, nije isto pola miliona na taksiju u gradu ili pola miliona auto putem.
Nije isto da li ćeš da startuješ taksi (koji se na Zapadu vozi u 3 smene)
100 puta na dan, ili ćeš da startuješ službeni max. 5-6 puta na dan.
Nije isto da li ćeš 500 puta dnevno da staneš i kreneš ili samo desetak puta.
Mercedes je ranije imao posebne verzije, recimo, E-klase, specijalno prilagođene
i ojačane za taksi službu, ne znam da li ih ima još uvek.
I naravno, naši papani su bežali od tih modela, jer su bili suviše glupi da shvate
da se ta vozila redovno održavaju i menjaju na maksimalno 5 godina, obično 4.
Ja sam pre 10 godina kupio u Nemačkoj E-klasu sa taksija, staru 4 godine sa
knap 300.000km i mnoogo jeftiniju od sličnih modela, doduše, preko ortaka.
Vozio sam je ovde još 4 godine, hebo sam joj kevu ali ni sijalicu nisam promenio...

Davno sam pričao sa jednim taksistom kaže on meni mogu ja da servisiram i popravljam ali tu su se od upotrebe istanjile sve kvake i poluge toliko da popucaju jedna za drugom. I onda recimo imaš kvar pedale dobile lufta a to se nikada ne dogodi sem na taksiju. Bukvalno se i šarke vrata potroše. I još milion sitnica.

Hiljade kvarova koje proizvođač nije ni predvideo pa nema novih delova i onda lutaš po otpadima.

Eto zašto su taksi vozila katastrofa. Normalno ko se ne razume u automobile čini mu se kao sjajna kupovina.

Hiljade kvarova koje proizvođač nije ni predvideo pa nema novih delova i onda lutaš po otpadima.
Eto zašto su taksi vozila katastrofa. Normalno ko se ne razume u automobile čini mu se kao sjajna kupovina.

Hebiga, da je Mercedes znao za tvoja iskustva (pokupljena ispred zadruge),
ne bi se mučio da pravi ojačane verzije za taksi službu.
Ali šta zna švaba šta je dobar automobil... :mazi:

Back