PROANA??????

i evo odmah teme o anoreksiji...
Tema je stara a ja sam je ponovo aktivirala i to ne da bi se diskutovalo samo o anoreksiji kao pojavi/bolesti (postoji tema o anoreksiji i bulimiji http://forum.krstarica.com/threads/133327&highlight=anoreksija+bulimija) već i o propagiranju takve "ideologije". To čovek ne može da shvati dok ne pogleda neki od njihovih sajtova.

Stvarno predlažem da pogledate ako vas ne mrzi, a naročito mame koje imaju ćerke da bismo mogli da ih diskreditujemo unapred u razgovoru sa decom, a i da bismo se informisali i lakše prepoznali eventualni problem.

Znam da je ova tema bila ranije i nisam je naročito pratila jer nisam imala dodirnih tačaka sa ovim problemom u svojoj okolini, a onda sam svojim očima pročitala preporuke i nemam prave reči da opišem koliki užas i prezir osećam prema ljudima koji propagiraju ovaj model "lepote". Ok neko ima predispozicije za ovo ,ali to je kao da neko stoji na ivici ambisa, a vi ga gurate malo po malo hvaleći ga kako graciozno ide prema ivici.

Juče sam čitala neke njihove sajtove i još uvek mi je muka. Ovo nije odgovor na temu "Debela, a lepa"

U medijima da.
Ali zasto bi neku prosecnu srpsku tinejdzerku trebalo da zanima sto Beyonce prozivaju zbog celulita.
Beyonce je javna licnost,kakve veze ona ima sa nama smrtnicima.
A i primetila sam da su sad muskarci poceli da primecuju celulit kod svojih drugarica,devojaka...
smesni su

Celulit je, koliko znam, normalna pojava kod zena. Manji broj zena ga nema ili ima sasvim malo. Celulit ne znaci da si debela, ili nezategnuta. Ja sam svoj dobila sa 10 godina, kada sam bila mrsava klinka koja je non stop skakala, penjala se po drvecu i sl. Dakle, devojcica od 10 godina. Mozda nije bas lepo, ali kada ti se tako "zalomilo", sta ces... Moze malo da se smanji, ne i da ukine. Kupis kupaci sa donjim delom kao bokserice ako ti bas smeta da te gledaju i mirna Backa.

A pazite ovo... Ja vec nekoliko godina u prolece dobijem jake alergije, dakle pece grlo, sinusi, uzasno se osecam. Ako su alergije jake, redovno smrsam 3-5 kilograma jer, verovatno, nemam volju za jelom (kada imas taj gadam osecaj u grlu i plucima bas ti i nije do jela). Dakle, smrsam ja tih 3-5 likograma... Pa kad krenu pohvale na fakultetu! Jao, smrsala si, bas super, bolje izgledas, bas si smrsala... A ja se jedva vucem, osecam se ko g o v n o, dobijam pecate na kozi koja se peruta, glavobolje me rasturaju.... A navodno, super izgledam? Ma kako mogu dobro da izgledam u takvoj situaciji?

PS-Sta je ta tema "debela a lepa"? Prvi put cujem za to...

Sto je smesno? Ako se vi na temi o visku od 5kg stresate i grozite, pricate o ekstremima sto nije tema, ovo je samo drugi ekstrem.

Smesno je sto si iskoristila ovu temu da nastavis diskusiju koja je pokrenuta na potpuno drugoj. Citiraj molim te to gde smo se stresale i grozile, mozda sam negde nesto napisala a da toga nisam svesna. Ako jesam, unapred se izvinjavam. Medjutim, koliko se secam, i nina i ja smo samo izrazile sopstveno stanoviste prema kojem je najbolje da covek vodi racuna o tome da ostane u granicama normalnog, znaci ni preterano mrsavo ni preterano gojazno... cime smo to prozvale tebe i tebi slicne da nas progasite ekstremistima stvarno ne znam, osim ako u pitanju nije cist slucaj mehanizma odbrane u vidu projekcije (stil u kome se pripisuju negativne namere drugima na osnovu iskrivljenih cinjenica).

@Zvezdica: evo, vidi: http://forum.krstarica.com/threads/226037

Poslednja izmena:
evo jedna sta kaze....

My hair is falling out
Haven't had my period is 4-5 months!
I can't eat without purging
Although the numbers are going down I feel more and more fat as I lose
Is losing 37 lbs in one month that bad
Need some help
Can't move
My stomach is killing me but, no matter what
I AM NOT HUNGRY
29 days fasting!

:dash:

Okay, so i've noticed that my clothes are getting a bit looser as each week passes. I don't know how that is possible. Basically i don't eat at all but i just consume coffee, green tea with artificial sweetener and diet soda. However, i do chew and spit raisin bread, turkey/ham daily and on some days when i really can't control my cravings crackers, dry biscuits, scones, pizza bread, crossaint. I then start feeling morbidly guilty afterwards which i compensate by exercising twice a day or gulping down some laxatives. I've been doing this for 5 1/2 months already; so far been losing weight consistently. My size zero jeans practically hangs off me and the clothes i bought 2 weeks ago is relatively looser. Is it possible i am STILL LOSING WEIGHT OR IS IT MY IMAGINATION? Problem is i don't own a scale so i judge my size according to how my clothes fit on me. By the way want to apologise to u guys for my repeatitive posts; i think i have a very paranoid, pessimistic and anxious personality.

Smesno je sto si iskoristila ovu temu da nastavis diskusiju koja je pokrenuta na potpuno drugoj. Citiraj molim te to gde smo se stresale i grozile, mozda sam negde nesto napisala a da toga nisam svesna. Ako jesam, unapred se izvinjavam. Medjutim, koliko se secam, i nina i ja smo samo izrazile sopstveno stanoviste prema kojem je najbolje da covek vodi racuna o tome da ostane u granicama normalnog, znaci ni preterano mrsavo ni preterano gojazno... cime smo to prozvale tebe i tebi slicne da nas progasite ekstremistima stvarno ne znam, osim ako u pitanju nije cist slucaj mehanizma odbrane u vidu projekcije (stil u kome se pripisuju negativne namere drugima na osnovu iskrivljenih cinjenica).

Gospodjice, ovo je moja tema, diskutujem na njoj od pocetka, pre nego ste se vas dve nakacile ovde od jutros. Naravno da nisi svesna, inace sto bi se tamo raspravljala sa devojkama koje sa kg nemaju problema. Mrzi me da kopam, al' ste obe imale ispade koji prelaze granicu zdrave pameti. Ti sama si kacila fotke(montirane) gde se debljina karikira (na temi o malo viska, kacila si deformacije od preko 30-50kg).
Zene zadovoljne svojim izgledom i bez frustracija to ne rade. Naprosto ne gade se nikog. :D

Ne razumem ovu poslednju. Sta, ona smatra da je dostigla idealnu tezinu pa se cudi st i dalje mrsavi, ili je odusevljena sto mrsavi samo ne kapira kako ju je zadesila ta sreca?

PS-Ja priznajem da se malo gadim anoreksicara.

Ne razumem ovu poslednju. Sta, ona smatra da je dostigla idealnu tezinu pa se cudi st i dalje mrsavi, ili je odusevljena sto mrsavi samo ne kapira kako ju je zadesila ta sreca?

PS-Ja priznajem da se malo gadim anoreksicara.

pa kao chudi se sto mrsavi,a ne jede nista,samo pije kafu i chaj...mozes misliti.....
koji frik...

evo je stranica.....svashta moze da se prochita...te ribe su definitivno poremecene......za ludnicu

http://community.livejournal.com/proanorexia

Pa ja nesto nisam ucestvovala aktivno na temi u samoj raspravi i meni se eventualno pretvorila u odu prirodi i zdrave pameti. Zapitaj se sto si se raspravljala i sa muskim delom foruma.:bye:

1. If you aren't thin you aren't attractive.
2. Being thin is more important than being healthy.
3. You must buy clothes, style your hair, take laxatives, starve yourself, do anything to make yourself look thinner.
4. Thou shall not eat without feeling guilty.
5. Thou shall not eat fattening food without punishing oneself afterwards.
6. Thou shall count calories and restrict intake accordingly.
7. What the scale says is the most important thing.
8. Losing weight is good/gaining weight is bad.
9. You can never be too thin.
10. Being thin and not eating are signs of true will power and success.

Sad nek mi neko kaze da djavo nema veze sa ovim.:neutral:

Pa ja nesto nisam ucestvovala aktivno na temi u samoj raspravi i meni se eventualno pretvorila u odu prirodi i zdrave pameti. Zapitaj se sto si se raspravljala i sa muskim delom foruma.:bye:

Osoba sa kojom sam se kako kazes raspravljala tesko da moze i u najludjim snovima da bude reprezent iceg muskog... a sve i da sam usla u raspravu "s muskim delom foruma" kakve to ima veze i sta bi to trebalo da se pitam...Ma nema ni veze, da ne se ovo ne bi pretovrilo u off-topic perpetumobile raspravu, nek ti bude, ti si u pravu a mi smo pro-anoreksicne kretenke :lol:

Back