Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

Ćirilica, ista crkva, jezik , isti utemeljujući mitovi , slična narodna predanja , pesme, bajke ...
Ti Tuto živi sa Turcima niko ti ne brani.
Nemam ništa od toga jer moji deda i baba rođeni u Lebanu nisu imali nikakve pesme i nikava predanja i nisu živeli na mitovima. Za crkvu ih je baš bolelo, a ćirilicu nisu ni znali jer su bili nepismeni.

Vreme prolazi Srbija tavori ,korak napred dva nazad. Vlada se vise bavi R.Srpskom,GG,Kosovom,Hrvatskom nego Srbijom,koja se prazni. Zasto je tako,pa jel vladu cine decenijama Bosanci,Krajisnici,Crnogorci...sta ih briga za Negotin,Trgoviste? Daju novac za DRVAR? Sad dali 10m. evra za put do Bijeljine. Alo bre ,Srbija je nasa zemlja! Sve smo vam dali ,malo vam je. Hocete da vladate a sta god se dohvatite propadne. Ne mrzim ih ali me njihova tvrdoglavost nervira.Cast izuzetcima ali malo ih je. Oni iskljucivo glasaju za svoje dok autenticnih domacih i nema.Autohtonih. Srpskog kralja ismejavaju.
Meni se čini da je tebi neki Bosanac lično stao na žulj, pa da si zato zamrzio sve Bosance.

Jedno intimno osecanje da smo vodjenje drzave prepustili bosanskom lobiju. Njihov broj od 1945 kada se naseljavaju ovde i njihovih potomaka je oko milion. A imaju svu vlast,koju po pameti ili nekim kvalitetima nisu zasluzili.
Pre neki dan su imali performans gde su slavili Bosanci iz Srbije i oni iz RS.
Posto ovde svi postavljaju pitanja a odgovora slabo,moje je gde smo mi tu?Sta smo mi ,generacijama ovde?

Poslednja izmena od moderatora:
Jedno intimno osecanje da smo vodjenje drzave prepustili bosanskom lobiju. Njihov broj od 1945 kada se naseljavaju ovde i njihovih potomaka je oko milion. A imaju svu vlast,koju po pameti ili nekim kvalitetima nisu zasluzili.
Pre neki dan su imali performans gde su slavili Bosanci iz Srbije i oni iz RS.
Posto ovde svi postavljaju pitanja a odgovora slabo,moje je gde smo mi tu?Sta smo mi ,generacijama ovde?

To se desi tako što Sloba vikne "ne sme niko da vas bije", potpali masu, a onda se ispostavi ipak da hoće neko da ih bije i to kasetnim bombama sa osiromašenim uranijumom, pa ti ne ostane ništa drugo do da primiš taj narod.

Kakav problem?

Poslednja izmena od moderatora:
Bili su ljudi. Mada ne znam o kakvim mitovima i predanjima govoriš jer to kod nas ne postoji. Mi nismo živeli na koljačkim pesmama uz gusle kao neki iz zapadnijih krajeva.
Guslalo se o ličnostima iz srpske prošlosti i na jugoistoku, sve do Pirota i Vlasine.

7EE4E787-6C5E-484E-AD36-2B6067AE28A5.jpeg

@Casual Observer
Daj objasni ovom bugarskom trolu detalje u vezi izvora o guslanju oko Pirota i na Vlasini, pošto si ga ti prvi postavio na Istoriji.
Zamajavaj koga god hoćeš ali na Vlasini gusle nećeš da nađeš osim ako ih neki Crnogorac nije doneo. Raspitaj se slobodno i kod ljudi iz tog kraja. Pusti Belića, on je agent velikosrpske propagande.

To se desi tako što Sloba vikne "ne sme niko da vas bije", potpali masu, a onda se ispostavi ipak da hoće neko da ih bije i to kasetnim bombama sa osiromašenim uranijumom, pa ti ne ostane ništa drugo do da primiš taj narod.

Kakav problem?
Nesto mislim da je bio neko iz Sumadije ,Nisa ,Kikinde umesto onih satrapa Slobe i Seselja ,sazalio bi se na narod i ne bi bilo bombardovanja. Isto vazi i za Vucica on je predsednik Srbije ,nije R.Srpske ,Kosova itd..... na prvom mestu da se bavi Srbijom. Godinama niko ga ne zove u posetu u Evropi,osim Francuske gde je morao da kupi 18 Rafala i metro.

U Leskovcu niko ne sprema ćevape. Samo pljeskavica.
Ti si teški trol najblaže rečeno. Stavim ti link o starom leskovačkom receptu za ćevape, a ti prdiš da to nije postojalo. Nisam ja pisao taj tekst, a autor sigurno nije izmislio nepostojeće ćevape u Leskovcu da bi se tebi pokakio u život. Čak i da se autor najio bunika pa halucinirao o ćevapima kao tradiciji u Leskovcu i dalje djeliti burek sa Bosancima. I vama i Bosancima je burek dio identiteta i prepucavate se čiji je bolji.

Nije, netačno. Gusle su na jugu poznate samo među Crnogorcima u Medveđi. Sveti Sava je potpuno nepoznata pojava u narodu.
Ajde da ovde zahebeš sa svojim velikobugarskim glupostima. Poslednji lužnički guslar je još bio živ šezdesetih i ima i magnetofonskih snimaka i deseterca i na lužničkom i na pirotskom poddijalektu, i epskih motiva i u ženskim pesmama:

64AF0A98-FEDC-4BC2-88FD-35A1726372D6.jpeg

E2327F8C-C703-4614-8C27-F9783FBF7253.jpeg

Ženska pesma sa motivom ‘Ne bojim se nikoga do Boga’, ovo mora da je neki bugarski kulturni uticaj, ili je kako kaže kolega Boris T garant bilo Asparuhovih Bulgara i u Hercegovini:

4E2C1CA6-1D42-4FE8-8D89-1A2D0B1C92D6.jpeg

U Leskovcu niko ne sprema ćevape. Samo pljeskavica.
Evo Leskovac izmedju 2 popisa.podaci iz 2022.
Najviše ljudi u protekloj deceniji izgubio je Leskovac - čak 18.330.

Na osnovu aktuelnog popisa na teritoriji Grada Leskovca živi 125.876 stanovnika, a 2011. godine je živelo 144.206 ljudi. Trenutni broj domaćinstava je 41.119, što je oko 2.500 domaćinstava manje nego pre 10 godina.

Ti si teški trol najblaže rečeno. Stavim ti link o starom leskovačkom receptu za ćevape, a ti prdiš da to nije postojalo.
Toliko je star da niko za njega ne zna 😄
Nisam ja pisao taj tekst, a autor sigurno nije izmislio nepostojeće ćevape u Leskovcu da bi tebi pokakio u život. Čak i da se autor najio bunika pa halucinirao o ćevapima kao tradiciji u Leskovcu i dalje djeliti burek sa Bosancima. I vama i Bosancima je burek dio identiteta i prepucavate se čiji je bolji.
Dečko, maltene sam iz tog grada, išao u njemu u školu. Pola rodbine mi tamo živi i ti me učiš šta jedu. Kažem ti da Leskovčani ne spremaju ćevape, to nije popularno tamo. Na svakom okupljanju i proslavi se spremaju pljeskavice, a ćevape možeš da nađeš samo u kafani kod Sandokana kod Železničke stanice. Isto tako ćeš da me ubeđuješ da su moji preci svirali gusle iako oni nisu ni znali šta je to.

Sram vas bilo, uz ovakve Srbe nama neprijatelji i ne trebaju.

Osobe koje otvaraju ovakve mrzilačke teme i na njima pišu gadarije ne treba posmatrati kao dobre ili loše Srbe, ovakve ili onakve Srbe, već ih treba gledati kao na nesrećnike sa psihičkim problemima koje razdiru destruktivne emocije i niske strasti. To pre svega izjeda njih same. Da li su uopšte Srbi to čak nije ni bitno. Ovaj forum jako zagađuju sa svojim zlom.

Evo Leskovac izmedju 2 popisa.podaci iz 2022.
Najviše ljudi u protekloj deceniji izgubio je Leskovac - čak 18.330.

Na osnovu aktuelnog popisa na teritoriji Grada Leskovca živi 125.876 stanovnika, a 2011. godine je živelo 144.206 ljudi. Trenutni broj domaćinstava je 41.119, što je oko 2.500 domaćinstava manje nego pre 10 godina.
Ima tekst u više novina od prije par godina da su Šiptari sa Kosova u novije doba kupili 11 000 stanova u Nišu.

Back