Privilegije koje su date Srbima iz Republike Srpske

Nikakve. Podjedako su mi strani i onaj Srbin iz Trebinja i Slovenac Janša iz Maribora. Generalno, nemam nikakvu vezu ni sa svojim sugrađanima iz Beograda. Kad odem u Beograd osećam se kao da sam u drugoj zemlji gde žive neki drugi ljudi. Ionako gde god da odeš van svog rodnog grada nigde nisi ni dobrodošao i uvek ćeš biti stranac negde drugde gde ti nisu rodbina, prijatelji, školski drugovi, poznanici.
Нормално је да не осећаш ништа према Србима кад си бугарског порекла.
.

Srbija, kao odgovorna mati pazi na svoje dijete, Republiku Srpsku.

Što se tiče mlađe, totalno podivljale sestre Crne Gore...tu već ne znam šta da se radi.
Po pitanju CG Srbija za sad može samo pomagati crnogorske Srbe na svaki način da sačuvaju nacionalnu svjest i ostanu na svojim ognjištima. A deustašizacija crnogorske politike i duboke države je moguća tek kad se promjene geopolitičke okolnosti u našu korist.

Е мој Мистик и ти често живиш у машти.Какви Босанци, Личани, бакрачи, Тита ко није волио искрено и до сржи тада, знаш гдје био?У САД, по Европи, у Аустралији.Не знам које си годиште али тако је тада систем функционисао.Комунисти из БиХ и Хрватске су често долазили по задатку у Србију а комунисти Србије по задатаку у Хрватску и БИХ.Код мене у родном крају људи из Србије су често постављани за директоре великих предузећа.Једино тим људима који су изашли из СФРЈ могу искрено рећи ок ви сте побјегли јер...међутим то је српска трагедија.Ти људи су данас асимилирани поприлично и великим дијелом изгубљени, српска елита, велика већина не зна ни српски језик данас.До 1949. године је већ поприлично погашена антикомунистичка чиста српска струја и претворена у полтроне.Не кажем да су сви исрено били за Тита али нису ни дизали буне и устанке јер су главе пале ,побијене или по затворима, остала раја.Србија и Срби су прихватили у већини Тита као брата рођеног.И да вољели су га.Зато данас ми испаштамо, тј. генерације које немају везе са таквом издајом националног бића од којег смо саткани.Заборавили своје-наше Немањиће и причали бајке о партизанима и свемоћном Титу.Не вреди данас то твоје "прање" нисам ја нису моји.Ма јок моји су. :lol:
Ово су историјске чињенице.Ако мене питаш нема велике разлике између рођеног Београђанина Коче Поповића, словенца Едварда Кардеља, па чак ни Владе Зечевића из Лознице који је био православни свештеник и прихватио комунисте као побједнике рата тј. превео неколико стотина четника на страну партизана, Александра Ранковића, или Ђуре Пуцара из Грахова, или народни херој из Чачка Ратко Митровић или Јоспи Броз Тито.Они су мени сви исти по тежини.Као што су ми исти Војвода Ђујић из тадашње АУ,Павле Ђуришић из Црне Горе или Дража Михајловић из Србије.Ако причамо о идеологији...
Ustanak_u_Jugoslaviji_1941.png
Najbolja karta o navedenoj temi:
ustanak-u-jugoslaviji-v0-g8rlq8ekxb0a1.webp.jpg

Nekako se baš slučajno potrefilo ovoliko preklapanje :D

Jedan narod, jedno državljanstvo, jedna izborna jedinica!

Pocelo je nekon sportsko takmicenje u Rusiji valjda.Slicno olimpijadi. Kao olimpijada zemalja BRIKSA... Ili vise od toga. Uglavnom ima dosta zemalja. I Republika Srpska sa svim obelezjima drzave na predstavljanju, sa zastavom i onim sportistima, izlaze kao samostalna drzava medj onim nezavisnim zemljama.... Zasto mi, tj. oni to rade? Zasto ovo cinimo? Zasto lazemo da podrzavamo integritet i suverenitet Bosne, a zelimo da je pocepamo i preziremo je. Pritom tvrdimo da uopste i nikako nije tako...
Sutra cemo opet pricati kako nismo krivi i nismo to hteli, kao i za Jugoslaviju...

U južnoj Srbiji dominira osmansko-orijentalna kuhinja. Pa je stoga čudno da ćevapi nisu u tradiciji, jerbo oni ishode iz te kuhinje i vjekovima su zastupljeni širom Balkana.
Оно шта називаш "Османско-оријенталном кухињом", која је веома богата а још више је разноврсна, представља читаву таписерију утицаја и комбинацију кулинарских утицаја који су обликовали гастрономску традицију Османлијског царства на његовом врхунцу, у доба када је обухватало огромну територију. "Османско-оријенталном кухиња" кухиња представља синтезу балканских, средњоазијских, персијских и арапских кулинарских традиција. Османлије су били познати по томе што су упијали рецепте и састојке са територија на којима су успостављали поредак, као и из земаља са којима је Османско царство трговало шта је резултирало невероватно разноликим, а увек веома укусним кулинарским наслеђем.

Пре-Османлијски Балкан је имао можда и најзначајнији утицај на "Османско-оријенталну кухињу." Богата и разноврсна кулинарска традиција региона из пре-Османлијског периода се највише види баш у "Османско-оријенталној кухињи" јер иста укључује многе локалне, балканске састојке, технике припремања хране које су овде постојале пре доласка Османлија, као и прастара јела са Балкана директно преузета у "турску" кухињу.

Балкан је служио као раскрсница различитих култура и кухиња у време врхунца и највеће славе Османског царства. Управо је територија уже Србије која се налази на главној џади, омогућавала кулинарску размену између Османлија и других балканских регија и даље. Ова размена је довела до укључивања балканских метода спремања хране и локалних састојака у "Османско-оријенталну кухињу". На пример, одређено поврће, зачинско биље и воће пореклом са Балкана уграђени су у рецепте "Османско-оријенталне кухиње", додајући нове укусе и текстуре јелима "турске" кухиње.

Различите технике припремања хране као што су печење меса на роштиљу, динстање, справљање печења у пећници и на ражњу и кување разних варива и чорби, као и дезерта, преузете су директно са Балкана и интегрисане у "турске" праксе припремања хране. Многа јела која се данас сматрају основним јелима "Османско-оријенталне кухиње" заправо имају корене у балканској пре-Османлијској кулинарској традицији. Многа "турска" јела одражавају утицај балканских стилова кувања која су у Србији постојала давно пре успостављања Османлијског поретка након пада Смедерева.

Poslednja izmena:
Republiku Srpsku su stvorili bosanski Srbi sa svojim velikim žrtvama, a ne Srbijanci. Beograd je to istoj RS uveo sankcije svojevremeno.
Nikada se ne pecaj na te gluposti, koje se i poturaju dvosmjerno.

U jednoj verziji, Srbija je praktično napala Republiku Srpsku, a u drugoj je omladina Prijedora uživala po beogradskim kafićima, dok su Kraljevčani krvavili gaće po Ozrenu.

I ta priča ide paralelno.

Kao kada bi, hipotetički, ušao u fizički obračun sa ekavskim ustašom, i nakon što bi ga polupao, počeo sam sa sobom da se svađaš, da li si ga više tukao lijevom ili desnom rukom.

Vreme prolazi Srbija tavori ,korak napred dva nazad. Vlada se vise bavi R.Srpskom,GG,Kosovom,Hrvatskom nego Srbijom,koja se prazni. Zasto je tako,pa jel vladu cine decenijama Bosanci,Krajisnici,Crnogorci...sta ih briga za Negotin,Trgoviste? Daju novac za DRVAR? Sad dali 10m. evra za put do Bijeljine. Alo bre ,Srbija je nasa zemlja! Sve smo vam dali ,malo vam je. Hocete da vladate a sta god se dohvatite propadne. Ne mrzim ih ali me njihova tvrdoglavost nervira.Cast izuzetcima ali malo ih je. Oni iskljucivo glasaju za svoje dok autenticnih domacih i nema.Autohtonih. Srpskog kralja ismejavaju.
Može li neko da prevede šta je ovaj napisao? :dontunderstand:

Pocelo je nekon sportsko takmicenje u Rusiji valjda.Slicno olimpijadi. Kao olimpijada zemalja BRIKSA... Ili vise od toga. Uglavnom ima dosta zemalja. I Republika Srpska sa svim obelezjima drzave na predstavljanju, sa zastavom i onim sportistima, izlaze kao samostalna drzava medj onim nezavisnim zemljama.... Zasto mi, tj. oni to rade? Zasto ovo cinimo? Zasto lazemo da podrzavamo integritet i suverenitet Bosne, a zelimo da je pocepamo i preziremo je. Pritom tvrdimo da uopste i nikako nije tako...
Sutra cemo opet pricati kako nismo krivi i nismo to hteli, kao i za Jugoslaviju...
Ако ниси знао скоро све дражве око Србије подржавају цијепање Србије осим БИХ збох РС која држи вето на признавање КИМ.
Так да та прича око цијепања је мени лично поприлично мучна.Шта Србија подржава?

Рекао бих баш да је супротно да си острашћен из неких других разлога које везе немају са историјским чињеницама.
Јер за идеологију се не каже доШо Босанац мој ти.Тај Босанац, Личанин мене и моје малтретирао, иначе ми нисмо комунисти, тај има име и презиме.
Комуниста му је презиме. :D

Зашто правите поделу по Србији ви из РСрпске ?

Шта мислите да ћете тиме постићи ?

Више привилегија за вас?

Srbija, kao odgovorna mati pazi na svoje dijete, Republiku Srpsku.

Što se tiče mlađe, totalno podivljale sestre Crne Gore...tu već ne znam šta da se radi.
Доће то све на своје.Мене је у једном тренутку поприлично изненадила зла крв, мржња у Црној Гори према Србији, знао сам да није већина у питању али гласна мањина.Гледајући како Украјинци и Руси постају смртни непријатељи и како се гаси украјинска православна црква те постаје православна црква Украјине, на тренутак али само на тренутак сам помислио да ли је могуће да ово прође и у Црној Гори са СПЦ?А онда су се десиле литије...:heart:

Оно шта називаш "Османско-оријенталном кухињом", која је веома богата а још више је разноврсна, представља читаву таписерију утицаја и комбинацију кулинарских утицаја који су обликовали гастрономску традицију Османлијског царства на његовом врхунцу, у доба када је обухватало огромну територију. "Османско-оријенталном кухиња" кухиња представља синтезу балканских, средњоазијских, персијских и арапских кулинарских традиција. Османлије су били познати по томе што су упијали рецепте и састојке са територија на којима су успостављали поредак, као и из земаља са којима је Османско царство трговало шта је резултирало невероватно разноликим, а увек веома укусним кулинарским наслеђем.

Пре-Османлијски Балкан је имао можда и најзначајнији утицај на "Османско-оријенталну кухињу." Богата и разноврсна кулинарска традиција региона из пре-Османлијског периода се највише види баш у "Османско-оријенталној кухињи" јер иста укључује многе локалне, балканске састојке, технике припремања хране које су овде постојале пре доласка Османлија, као и прастара јела са Балкана директно преузета у "турску" кухињу.

Балкан је служио као раскрсница различитих култура и кухиња у време врхунца и највеће славе Османског царства. Управо је Балкан, па тако и територија уже Србије која се налази на главној џади, омогућавале су кулинарску размену између Османлија и других балканских регија. Ова размена је довела до укључивања метода кувања и локалних састојака у "Османско-оријентална кухиња". На пример, одређено поврће, зачинско биље и воће пореклом са Балкана уграђени су у рецепте "Османско-оријенталне кухиње", додајући нове укусе и текстуре јелима "турске" кухиње

Различите технике припремања хране као што су печење меса на роштиљу, динстање, справљање печења у пећници и кување разних варива и чорби, као и дезерта, преузете су директно са Балкана и интегрисане у "турске" праксе припремања хране. Многа јела која се данас сматрају основним јелима "Османско-оријенталне кухиње" заправо имају корене у балканској пре-Османлијској кулинарској традицији. Многа "турска" јела одражавају утицај балканских стилова кувања која су у Србији постојала давно пре успостављања Османлијског поретка након пада Смедерева.
Nisam mislio osmansko-orijentalna u negativnom smislu, samo navodim porijeklo. Burek, pljeskavica, ćevapi, sarma, sogam dolma, ćufte, punjene paprike, baklava, urmašice, tufahije, tulumbe, ratkuk itd. sve je to došlo na Balkan sa Osmanlijsma.

To je bila srednja klasa. Prava pravcata elita, oni najbogatiji su svi odreda bili cincarskog porekla.

Не разумеш.

То је финансијска елита и њој је дато да се настани у српском друштву и држави за обострану корист.

То је договор и видим да ти не знаш за њега!

Зашто правите поделу по Србији ви из РСрпске ?

Шта мислите да ћете тиме постићи ?

Више привилегија за вас?
Поделу правите управо ви који из не знам којег разлога не прихватате одговорност за властите брљотине.
Све би далеко боље било за све нас да свако прихвати одговорност за властиту брљотину.
А ти запео како су моји преци теби довели Тита, Слобу и сада Вучића.Па јбг. пријатељу пуно је, одвади мало боле ме тешке кости и кркхка кичма, не могу толико...крваримо већ најмање 100 година новије историје јер смо Срби и не кривим тебе или твоје претке због тога.Одвади мало...

Доће то све на своје.Мене је у једном тренутку поприлично изненадила зла крв, мржња у Црној Гори према Србији, знао сам да није већина у питању али гласна мањина.Гледајући како Украјинци и Руси постају смртни непријатељи и како се гаси украјинска православна црква те постаје православна црква Украјине, на тренутак али само на тренутак сам помислио да ли је могуће да ово прође и у Црној Гори са СПЦ?А онда су се десиле литије...:heart:

мислиш да ће се "опаметити " ?

Поделу правите управо ви који из не знам којег разлога не прихватате одговорност за властите брљотине.
Све би далеко боље било за све нас да свако прихвати одговорност за властиту брљотину.
А ти запео како су моји преци теби довели Тита, Слобу и сада Вучића.Па јбг. пријатељу пуно је, одвади мало боле ме тешке кости и кркхка кичма, не могу толико...крваримо већ најмање 100 година новије историје и не кривим тебе или твоје претке због тога.Одвади мало...

Не, ви правите поделу са тим вашим привилегијама по Србији и лажним способностима, некада ЦГорци, некада Личани, а сада сте ви ? Херцеговаца има мало, али и они би да заузму ваше место !

Када ћете признати да то није добро што радите.

Стварате 2 класе у Србији!

Back