prisustvo oca na porodjaju

sad zezas
zapravo tata stoji nasuprot vagine u golmanskom dresu i ceka da katapultiras bebirona :lol:
moj nije gledao,jer bi video verovatno moja crevca i unutrasnje organe kroz rupu joj bljak
ja bogami to ne bih da vidimnvidela sam malo u filmu "romansa x" i dosta mi
moj brat je na med faksu imao praksu u porodilistu,kaze da su se muski krili jedni drugima iza ledja:lol: i zbijali sale (uplasili se)

muskarci bas ste me razocarali:( zar ne zelite da prisustvujete rodjenju svog deteta?da budete uz dragu kad joj je tesko i booollliiii?
hiljadu godina nisu prisustvovali nije izgovor pa ni hiljadu godina niste isli na forum pa sad idete :p
moj muz je prisustvovao,imala sam carski rez s epiduralom tako da smo mogli da caskamo,on me drzi za ruku ,ja vicem "i sta kazu?prevedi!!" i onda smo je zajedno ugledali tu klizavu zeku s klempavim uvcetom.ja sam je prva poljubila,stavili mi je na grudi a on je bio tu i to je bilo to-nasa porodica!onda je on odneo s babicom na prvo kupanje.i takooo.:D

jao sva sam se raspilavila...(raznezeni smajli)

kada sam pitala ovog mog zasto ne bi prisustvovao, rekao je da ne bi mogao da stoji tamo i da me gleda kako se mucim i mrcvarim u bolovima a da on tu nista ne moze da uradi, da otkloni, njemu je to grozno, kao da gleda mucenje... kako drugacije dozivljavamo stvari- sama cinjenica da je on tu bi meni olaksala situaciju, ali on to ne kapira. kako ako nista ne moze da konkretno uradi meni olaksava:lol::lol: mislim da nikada nece skapirati...

kada sam pitala ovog mog zasto ne bi prisustvovao, rekao je da ne bi mogao da stoji tamo i da me gleda kako se mucim i mrcvarim u bolovima a da on tu nista ne moze da uradi, da otkloni, njemu je to grozno, kao da gleda mucenje... kako drugacije dozivljavamo stvari- sama cinjenica da je on tu bi meni olaksala situaciju, ali on to ne kapira. kako ako nista ne moze da konkretno uradi meni olaksava:lol::lol: mislim da nikada nece skapirati...

Ако ти стварно значи да присуствује порођају онда буди упорна да му објасниш да ће теби бити много лакше уз њега. Нека се полако навикава на ту ситуацију:wink: неће му ништа фалити!

Ја сам помало особењак и волим многе ствари да урадим сама и можда зато немам потребу да ми муж буде уз мене при порођају, па ми је и драго што ни он не инсистира на томе.

Isto tako je mislio i moj muz, ali je skontao da mi moze biti od vece pomoci tamo, nego sto bi mi odmogao. Jedan od razloga zasto mislim da muz treba da bude na porodjaju je i to sto se potpuno drugacije odnose prema tebi. Drzali su me kao malo vode na dlanu. Porodjaj je trajao sedam sati, ali nisi sve vreme na mukama. Isla sam bez epidurala i verovatno cu i sledeci put, jer nije to bas toliko mucenje kao sto muzevi misle. Barem je takvo moje iskustvo.

Ja sam gledala hiljadu puta, i meni kao zeni je to fuj,a mogu misliti muskarcu ako bi provirio.Da me ne shvatite pogresno,sam cin radjanja mi je divan,ali direktan pogled na sve to je fuj.
e pa to.

znachi, ja bih volela da me posle porodjaja moj muzz gleda i kao majku njegovog deteta, ali kao i zzenu, suprugu i to sve ostalo u paketu.
a chini mi se da mi mu pogled na mene kako se poradjam, izmenio perspektivu... na neko vreme. dok ne zaboravi. :D

e pa to.

znachi, ja bih volela da me posle porodjaja moj muzz gleda i kao majku njegovog deteta, ali kao i zzenu, suprugu i to sve ostalo u paketu.
a chini mi se da mi mu pogled na mene kako se poradjam, izmenio perspektivu... na neko vreme. dok ne zaboravi. :D

Mislim da gresis. Nisam upoznala mnogo muzeva koji su prisustvovali porodjaju, ali i to malo sto ih znam vise voli i ceni zenu. Opet, svako treba sam da odluci.

moj muz je bio uz mene dok sam radjala. tokom trudnoce je bio protiv toga ali nas bebac se rodio dve nedjelje prije termina pa se sve odigralo munjevitom brzinom,brza voznja do bolnice,pripreme,ulazak u salu za poradjanje...... srecom,porod je trajao 4 sata pa se nije dugo "mucio"! doduse malo me je zivcirao jer je zavirivao svugdje a babica ga je cak zvala da gleda kad je vaskova glava pocela da izlazi!

pa taman bi ta izmena pogleda na vadžajnu trajala toliko dugo dok se dotična ne oporavi od pretrpljenog stresa i pu, pu, pu, seckanja.

nego, imao je mamin kolega, ginekolog, sjajnu priču. možda sam je ispričala. verovatno jesam, ja sam jedan pogub, pa često pišem stvari duplo, a tu priču pričam svima. svejedno, priča kaže kako je ustanova u kojoj je taj ginekolog radio dozvolila prisustvo oca na porođaju. i prvi porođaj kome je neki otac prisustvovao se završio tako što se otac, videvši bebinu glavu kako se pomalja iz do juče mu neprikosnoveno seksualnog dela ženinog tela, onesvestio, zveknuo glavom o pod, počeo da krvari, i onda su njega odjurili u hitnu na ušivanje. nakon toga je ustanova ponovo onemogućila očevima prisustvo porođaju.

nisu, bre, oni napravljeni za mučenje!
oni su napravljeni za svilu, kadifu i polja maslačaka. 'nolki mišići i brkovi, sve je to za džabe, kad su mlaki kao piškoncija.

Признајем да немам храбрости да присуствојем порођају. Чак сам 100 % сигуран да би се онесвестио.

To je i moj muz rekao,kao i ono sto je hanibal rekla da bi mu bilo tesko da gleda kako se mucim,a da ne moze da mi pomogne.Cak je dodao da misli da bi mozda pao u iskusenje da spuca doktora pesnicom:confused::lol:

Ja sam se jos u toku trudnoce dogovorila sa drugaricom iz razreda,da u tom trenutku bude uz mene,jer je ona tada volontirala.Sve vreme me je drzala za ruku i bodrila me,ali je u jednom trenutkui toliko zasrala stvar...naime meni oci iskacu od bolova,a ona mi kaze :
-Jel boli?
A ja onako iskolcenih ociju klimama glavom,kad ce ti ona:
-A dok si ga pravila nije te bolelo
:evil:

Mibokica u pravu si. Ja nisam čula ni jednog tatu koji je prisustvovao porodjaju da je posle toga manje gledao svoju ženu.

Bože mili pa zar stvarno mislite da išta može da se desi što će umanjiti želju za seksom!?:lol:

Šta više mislim da žena od toga može samo da profitira. Kad vide koliko se mučimo da im rodimo naslednike. :lol:

Potpuno je pogrešna predstava o svemu vezanom za tatu na porodjaju. Prva stvar on stoji pored tebe na uzglavlju, dok traje sam čin porodjaja, što je 10-15 min, tolika je frka da sve bude kako treba da moj muž nije baš ni obraćao pažnju na to šta se dešava dole već je bio potpuno usresredjen na mene. Ono disanje, držanje za ruku i to. Mada je meni beba izašla iz 4 napona tako da je baš bilo brzo.
Pre nego što je porodjaj počeo ja sam bila pokrivena onako preko kolena tako da i da je hteo da vidi nije mogao.
Nisu ga zvali da gleda glavicu, niti da seče vrpcu, šta više kada su me ušivali izbacili su ga napolje, pa se vratio posle pola sata kada je bilo gotovo.
Druga stvar, ako mislite da babica ili doktor sede pored vas tih 5-6-7 sati varate se. Ako imaš sreće da nisi jedina porodilja to je ok, a ako jesi, to su predpostavljam grozni trenutci.
Pošto je Vanji bila pupčana vrpca oko vrata, sve vreme sam bila prikačena na ctg i nisam mogla da mrdnem iz kreveta, niti da seokrenem na stranu. Babica nam je objasnila kako radi ctg i on je svaku moju kontrakciju ispratio na monitoru i govorio mi kad dodje do vrhunca. Čak je posle prokomentarisao kako izgledam u trenutku kad su kontrakcije bile upola jake od onoga koliko bi trebalo, i kaže da nije mogao da veruje da će biti još jače.
Što se mene tiče samo pozitivna iskustva.

Moj muz je prisustvovao na oba porodjaja!!!!! Prvi put na moj zahtev jer sam bila mlada i uplasena a i bili smo u stranoj zemlji pa mi je trebao neko moj tu!!!!!!!! Medjutim kad sam se drugi put poradjala rekla sam mu da mi je sad sve poznato i da nemam nikakvu frku pa da on ako nece ne mora ni da ide!!!!! Njegov odgovor je bio: "Mislis da cu sad kad znam kroz sta treba da prodjes da te pustim samu????Nema govora!!!!!"Naravno to me kupilo za narednih 100 godina naseg braka!!!!!!
Sto se mene tice, prvi put mi je bio potreban ali i drugi put mi je bio i vise nego koristan!!!Masirao mi je ledja, davao osecaj sigurnosti i podrske, prosto , bio je tu zbog mene!!!!!
Oba nasa sina je on dobio u ruke odmah onako neoprane i odlepio!!!!Prvi put sam u zivotu videla nekoga da se smeje i place!!!!!! Mislim da smo i mi ojacali prolazeci kroz porrodjaj zajedno!!!!!!On je danas divan otac i jos bolji muz!!!!!
Mislim da nije fer uskratiti muskarcu taj osecaj ukoliko zeli!!!!!!

Moj muz je prisustvovao drugom, a za prvi nije stigao jer sam se porodila za deset minuta, pa je stigao samo da mu teta Jelena (glavna sestra) cestita na sinu. E kada se drugi sin radjao onda mu nisam dozvolila da ide bilo gde narocito sto mi tada doktorka nije prisustvovala porodjaju(bila je na moru), opet sam se porodila za deset minuta i sve je bilo prelepo. Zajedno smo ga poljubili u glavicu onako jos ne okupanog, culi prvi plac, videli ga onako malog i bespomocnog i sada stalno komentarisemo kako su mu usi bile zalepljene za glavu(bar je nama to tako izgledalo), a sada mu vec polako prelaze u klempave:(:D

Inace naravno da me ne voli manje i prisustvovace i sledecem ako ga bude bilo. Nema sanse da sve to sama prolazim, sada kada znam koliko mi je bilo lakse s njim pored sebe, a i on to zeli, hvala bogu!
On mi je davao moralnu podrsku i secam se da sam u jednom trenutku pogledala u njega i rekla mu: "jel hocemo?", on me je uhvatio za ruku, ja sam pocela da guram i Luka se rodio.

Back