Priručnici za roditelje

Mislim da sa prirucnicima treba biti jako obazriv. Vaspitanje deteta treba da bude individualno i u skladu sa licnosti specificnog deteta. Postoje opsta mesta, ali ni ona nisu bas toliko opsta. Dobri su za dobijanje ideja, ali sam misljenja da ih ne treba slepo primenjivati.

Slazem se da prirucnici mogu samo eto nekada kao mala pomoc posluziti,,ali prvenstveno trebate graditi odnos sa detetom uz pricu, druzenje i kvalitetno vreme provedeno sa njim, tu ce te saznati sve o vasem detetu, potrebe, zelje, uslisiti ,,osecati se medjusobno,,

Koje priručnike za roditelje čitate? Da li i vaš partner čita isto?

Ja trenutno čitam ''Bolje biti vetar nego list'', a supruga ''Kako deca osećaju''. Mislim da je dobro da oba roditelja čitaju i pričaju o tome.

Nikada nisam citala ni jedan prirucnik te vrste. Sama rec "prirucnik" na mene deluje kao da mi na neki nacin kaze - zaobidji me. Cak ne znam nikoga ko cita ili je citao prirucnike za roditelje... Ili se bar niko nije pohvalio...
Mene sad bas interesuje, sa gledista nekoga ko cita te prirucnike kakvo je iskustvo?
Sta je npr. to u cemu ti je prirucnik otvorio oci? Nesta sto ne moze da se vidi ili cuje od rodjaka, komsija, u skoli, na ulici... internetu...
Licno dajem prednost iskustvima drugih roditelja, kao i posmatranju i osluskivanju dece. Da li gresim?

ne citam
ponekad ako na netu naidjem na tekst koji je na tu temu,procitam cisto da vidim sta kazu
al mislim da vaspitanje ne treba "izvlaciti" iz knjige
uostalom, vidim da smo mi svi bili daleko vise vaspitani nego danasnji klinci a nasi nisu citali nista :lol:

Najbolji prirucnik za roditelje ikada napisan :lol:

p017931c0.jpg

Koje priručnike za roditelje čitate? Da li i vaš partner čita isto?

Ja trenutno čitam ''Bolje biti vetar nego list'', a supruga ''Kako deca osećaju''. Mislim da je dobro da oba roditelja čitaju i pričaju o tome.

Ti prirucnici za roditelje...kao da su ih pisali ljudi koji nemaju decu. Svako dete je prica za sebe i nema tu carobnih formula i univerzalnih vaspitnih mera. Treba imati sluha za potrebe dece, prepoznati sta je to sto pali ili ne pali kod njih.

Back