PRIPREME ZA ARHITEKTURU - nova sezona

Kako mi samo daleko deluju te pripreme iz ovog ugla. Nisam u stanju da se poistovetim.. :shock:

U svakom slucaju, uprkos brojnim odricanjima, neprospavanim nocima, propustenim druzenjima i slicno to spremanje mi je nekako ostalo u lepom secanju kao jedna vrsta iskusenja i probe. Najlepse je kada iz "borbe" zvane priprema izdjes kao pobednik. :wink:

Imam par saveta za ljude koji su na startu ove trke... :roll: Pre svega nije od velikog znacaja profesor kod koga se spremate jer ste vi kljucni faktor i nosilac rada i inicijative. Ne povleci profa linije vec vi.. Naravno bitno je da vas "pripremac" ne zivcira ... :lol: Nemojte da potrosite sav entuzijazam na pocetku pa da ponestane volje u dragocenim poslednjim mesecima rada. Tamo pred kraj vec postoji neko iskustvo koje treba da upotrebite na najbolji nacin.

Isto tako, nema nerviranja, panicenja, osecaja da kasnite ili da niste dovoljno dobri.. Morate verovati i zeleti...:wink:

To je to od prilike... Nadam se da nisam udavila sa pricom ali nekome moze biti od koristi... :idea:

Ako imate pitanja... Pustite privatnu iako nisam cesto ovde.

P.S. Mislim da generacija '89. zasluzuje sopstvenu temu, a ne da se nastavlja na nasu...

kako napredujete ljudi, hvata li vas frka?:) iscimajte se za budzet, jel ovaj faks ne vredi tri hiljade evra, barem ne prva godina...... nista vas skoro ne nauce, a od vas se sve ocekuje da znate! Naucicete photoshop, archicad, autocad, sketchup, ali sami, kako znate i umete, a onda ce vam se asistenti drkati kao da ste Frank Lloyd Wright tj. kao da imate njegovo znanje, i da morate da napravite nesto o cemu ce se pricati vo vjeki i vjekov.... Srecno kolege!:)

ima li NEKO predstavu kad ce da izadju informator i zbirka? Niisam bas u mogucnosti da svaki dan svracam do faxa,tako da se informisem preko sajta fakulteta,a tamo jos nema nicega...nadam se da azuriraju informacije na vreme...:confused:

Ja sam bila tamo pre dve nedelje, kazu da zbirka izlazi posle uskrsnjeg raspusta, za informator ne znam.

Vi sto ste polozili prijemni, mislite li da biste upali na budzet da se niste privatno spremali?

Ovako stoje stvari...
Najzad sam ubedio roditelje da ce uspeti da mi finansiraju pripreme na fakultetu (koje su ove godine 188e mesecno) jer kao, to je ipak fax, znaju ljudi sta se radi na prijemnom, a onda cujem tolika losa iskustva: velike grupe, neposvecenost profesora, ocajna atmosfera... Jedino sto su svi rekli da je dobro to je rekapitulacija priprema u poslednjih mesec dana na koju bilo ko moze da se prijavi (nije obavezno da se priprema na fakultetu).

Sada, iz svega ovoga sto sam procitao na forumu dosao sam do zakljucka da je Veliko spremanje ( www.spremanje.com ) najbolja opcija za pripreme.

Sto se tice cena, kad se sve sabere i oduzme, pripreme na fakultetu dodju oko 1500e. Kod "individualaca", kako cu ja nazvati Djoku, Lolu, Mariju (i druge moje dobre prijatelje lol), cena se krece oko 700e . Jedino nisam uspeo da nadjem cifru vezanu za veliko spremanje, koje me najvise i interesuje. Odlucio sam da cu ih sutra pozvati i pitati licno...

Jos nesto, sutra (ili vec danas :)) cu dobiti sve beleske sa priprema sa fakulteta od drugarice koja je upisala fax, ali na samofinansiranje. Imacu jasan uvid u to sta se radi na faksu tako da ako neko ima neke dileme povodom toga slobodno moze da me pita... Ta drugarica i nije nesto zadovoljna pripremama, i rekla je da su neki njeni drugovi, koji su se pripremali privatno, upisali na budzet, ali kaze da je jako korisno ici na fax poslednjih mesec dana i da je najbolja kombinacija> privatnik tokom godine, fax poslednjih mesec dana!

Toliko od mene....

btw Za slucaj da me sutra strefi grom, pa ne pozovem ove iz Velikog spremanja, moze li neko ovako javno da kaze koja je cena tamo? Taj veo misterije, i izbegavanje odgovora me malo plasi... :D

ima li nekog ko krece na fax na pripreme?
ja krecem u subotu...
i molim vas nek mi neko odgovori, GDE DA NADJEM PODLOGU ZA CRTANJE OD DRVETA, SPERA, UNIVERA, DIMENZIJA 50 PUTA 70??? trazila sam kod raska u ulici narodnog fronta, to je specijalizovana knjizara i trebalo bi da ima, ali nema!
ima neka knjizara i u golsvortijevoj, blizu faxa, ali ne bih da se cimam bez potrebe jer zivim na potpuno drugom kraju grada, plus mi je haos u skoli ove nedelje. mooolim vas ako neko zna...

Sto se tice podloge za crtanje, idi kod bilo kog stolara i dobices je za neke smesne pare (ako ne i za dzabe). Njih nema u knjizarama....

Za par dana cu otici na intervju sa ovima iz Velikog spremanja pa ce mi, kad viim sta sve oni nude, reci cenu. Cuo sam da je pre bila 100e mescno i da se nije menjala, ali nista nije sigurno... Ako je ta informacija tacna, to znaci da je ukupna cena priprema 800e...

Back