Princip funkcionisanja horoskopa

Jasno da postoje.Astrologija je tek dio uticaja koji trpi pojedinac u društvu.Ima porodica,ima okolina,i astrologija isto,namjerno je postavljam kao poslednju da se ne plašiš.
A to što si ti rođen u istom podznaku u kom je Mjesec bio kad su te začeli je samo puka slučajnost.I ta sasvim slučajna slučajnost se ponavlja od početka astrološkog čovječanstva,od trenutka kad je prvi put pećinski čovjek pitao ženu šta je u podznaku a ona nastavila da kuva gledajući ga čudno.
Vjerovatno ti smeta što su,činjenica je,astrologiju izmislili muškarci,iako su po prirodi misionarskog položaja žene takođe znatan dio vremena gledale u nebo.
Sad mi pade na um da si prirodom pitanja i moguće ličnim neadekvatnim osjećanjem činjenice o neravnopravnosti muških i ženskih planeta u tradiciji(4:2 za muške),ti @canavaro, u stvari žena.
jel ti kapiras da ne postoji naucni dokaz za vezu izmedju polozaja nebeskih tela i bilo kakvih desavanja na zemlji?
gde je bio mesec i planete u trenutku necijeg zaceca, u trenutku rodjenja itd. potpuno je nebitno.
ako ne smatras da je tako, daj neki kontraargument.
postavio sam ti vec nekoliko pitanja gore i ni na jedno nisi do sada dao odgovor.

@canavaro
Garant da ti Merkuru nije dobro u godišnjoj karti.
Da se ne ponavljam,sloboda je svakog pojedinca da se prikloni vjerovanju u neke bapske astrološke priče ili ne prikloni.
Kaži koji ti je podznak pa ti kažem kad si začet/začeta.
Da te ne plašim nekom,ne daj Bože, pričom o budućnosti.
Ili da ti kažem da oni koji danas idu kod zubara da su im bolovi znatno veći nego ako to učine dok je Mjesec u Raku.
Ajde @canavaro

jel ti kapiras da ne postoji naucni dokaz za vezu izmedju polozaja nebeskih tela i bilo kakvih desavanja na zemlji?
gde je bio mesec i planete u trenutku necijeg zaceca, u trenutku rodjenja itd. potpuno je nebitno.
ako ne smatras da je tako, daj neki kontraargument.
postavio sam ti vec nekoliko pitanja gore i ni na jedno nisi do sada dao odgovor.
Izbjegavaš da postaviš natal,makar u pp.
Čemu prazne priče bez realnog delanja?

@canavaro
Garant da ti Merkuru nije dobro u godišnjoj karti.
Da se ne ponavljam,sloboda je svakog pojedinca da se prikloni vjerovanju u neke bapske astrološke priče ili ne prikloni.
Kaži koji ti je podznak pa ti kažem kad si začet/začeta.
Da te ne plašim nekom,ne daj Bože, pričom o budućnosti.
Ili da ti kažem da oni koji danas idu kod zubara da su im bolovi znatno veći nego ako to učine dok je Mjesec u Raku.
Ajde @canavaro
au brate kako je tebi dobro!

ali sa druge strane... pretpostavljam da si svoje poznavanje te "kvazinauke" dobro iskoroisto i da verovatno imas dovoljno degenerika koji u to veruju, pa im uzimas uzimas dobru lovu za svoja tumacenja.

p.s. nemam pojma sta sam u podznaku.

@canavaro
Raspravljati s kakvim ciljem?
Tužno je što kao Srbin ne znaš da je srpska astrološka scena bogata ljudima koji su vratili sjaj pravoj astrologiji.I uspješno se suprotstavljaju astrološkim prevarantima u kakve si me svojim neznanjem svrstao.
Dakle,pokušavaš da pljuješ po nečem s čim nijesi ni upoznat.Rekao si mi dovoljno o sebi.

Poslednja izmena:
@canavaro
Raspravljati s kakvim ciljem?
Tužno je što kao Srbin ne znaš da je srpska astrološka scena bogata ljudima koji su vratili sjaj pravoj astrologiji.I uspješno se suprotstavljaju astrološkim prevarantima u kakve si me svojim neznanjem svrstao.
Dakle,pokušavaš da pljuješ po nečem s čim nijesi ni upoznat.Rekao si mi dovoljno o sebi.
raspravljam sa ciljem da pronadjem smisao u astrologiji.
eto super, naisao sam na tebe renomiranog astrologa koji nije potput prevaranata, pa onda mozes sigurno da mi objasnis stvari koje mi nisu jasne.
tokom diskusije sam ti postavio dosta pitanja, a ni na jedno nisam dobio ogovor jer ocigledno da odgovore ili ne znas, ili bi orgovori bili u suprotnoscu sa tvojim stavovima pa zato neces da ih napises.
jel treba da ponovo postavljam pitanja, ili ces da se vratis kroz nase postove nazad, pa da pises ogovor po odgovor?

@canavaro
Još 2018.godine sam pokušao da pogodim pobjednicu ženskog Vimbldona,128 igračica u glavnom žrijebu.Imao sam određena znanja iz astrologije koja su mogla da budu korisna ali nijesam imao koga da konsultujem.To se na neki način u ovome smatra neproduktivnim radom.Ili korišćenjem znanja u pogrešnu svrhu.
Ne pomažeš ljudima itd.
Moja favoritkinja nije bila u prvih 10 po procjenama onih koji znaju sve o tom skupom sportu.Dakle,pogađao sam pobjednicu isključivo na osnovu astrološki relevantnih karti jer za tenis nijesam stručno lice.I nije bilo da povećam šanse za pogodak tako što bih izabrao više njih pa da imam više šansi.Bilo je "ona je ta" i opklada isključivo na to jedno ime.Pogodio sam u centar.Moja favoritkinja je osvojila turnir.Smatram svojim neuspjehom jedino to što nijesam vjerovao u svoje procjene u toj mjeri da uložim na nju bar 20 puta više novca od tad dostupne svote za kockanje.

Druga stvar, nebeska tijela se razbacaju po tvojim kucama, unutar kuca a ne okolo kuca, na mapi duse, u zavisnosti pod kojim sazvjezdjem su se nalazili u momentu tvog rodjenja. Tako na primjer, Sunce je u sazvjezdju Jarca od 21 Dec do 21 Jan i pomjera se 1 stepen svaki dan. Tako da ako si rodjen 31 Dec, sunce ce biti na 10 stepenu Jarca, 10. dan Jarca.
To nije tacno. Sunce se od 17-og. decembra do 21 januara nalazi u sazvezdju Strelca, a ne Jarca kako si ti napisao. Sunce se u sazvezdju Jarca nalazi od 19-og. januara do 16-og februara. Koji je onda moj znak rodjenja? Ja sam rodjen 14 juna, po tvom horoskopu u znaku Blizanaca, ali Sunce se 14 juna, godine kada sam rodjen, nalazilo u sazvezdju Bika. Jesam li ja Blizanac ili Bik? I sta je sa cinjenicom da se Sunce trenutno krece kroz 13 sazvezdja a ne dvanaest? Sta je sa 13-im zodijackim znakom, Opikus (Ophichus) kojim Sunce prolazi od 29-og Novembra do 17-og Decembra? To takodje znaci da su Skorpije samo oni koji su rodjeni tokom sedam dana od 23 Decembra do 29-og Decembra jer se Sunce nalazi u sazvezdju Skorpije samo tih sedam dana, a svi koji su rodjeni nakon toga su u znaku Opikusa ili Zmijonose (Serpent-bearer). Oni koji su rodjeni u znaku Zmijonose su promocurni, hladnokrvni, lukavi, radoznali ali sa distance, lako se mogu adaptirati ali su pre svega skepticni i sve gledaju sa rezervom i oprezom. Mnogi horoskopi trenutno prate tacan polozaj Sunca u odnosu na sazvezdja i koriste 13 znakova zodijaka a ne dvanaest, niti dele horoskopske znake na identicnih 30 dana, sto apsolutno nije tacno jer se Sunce ne nalazi u njima tokom tih 30 dana.

To nije tacno. Sunce se od 17-og. decembra do 21 januara nalazi u sazvezdju Strelca, a ne Jarca kako si ti napisao. Sunce se u sazvezdju Jarca nalazi od 19-og. januara do 16-og februara. Koji je onda moj znak rodjenja? Ja sam rodjen 14 juna, po tvom horoskopu u znaku Blizanaca, ali Sunce se 14 juna, godine kada sam rodjen, nalazilo u sazvezdju Bika. Jesam li ja Blizanac ili Bik? I sta je sa cinjenicom da se Sunce trenutno krece kroz 13 sazvezdja a ne dvanaest? Sta je sa 13-im zodijackim znakom, Opikus (Ophichus) kojim Sunce prolazi od 29-og Novembra do 17-og Decembra? To takodje znaci da su Skorpije samo oni koji su rodjeni tokom sedam dana od 23 Decembra do 29-og Decembra jer se Sunce nalazi u sazvezdju Skorpije samo tih sedam dana, a svi koji su rodjeni nakon toga su u znaku Opikusa ili Zmijonose (Serpent-bearer). Oni koji su rodjeni u znaku Zmijonose su promocurni, hladnokrvni, lukavi, radoznali ali sa distance, lako se mogu adaptirati ali su pre svega skepticni i sve gledaju sa rezervom i oprezom. Mnogi horoskopi trenutno prate tacan polozaj Sunca u odnosu na sazvezdja i koriste 13 znakova zodijaka a ne dvanaest, niti dele horoskopske znake na identicnih 30 dana, sto apsolutno nije tacno jer se Sunce ne nalazi u njima tokom tih 30 dana.

Hvala, nisam znao da se koriste te metode. Znam da se koriste razne metode. Ja se drzim klasike i ne koristim horoskop nego klasicni zodiak za natal.
1690843610769.png

@prenosilac por........ako je astrlogija nauka kako si to napomenuo nekoliko puta u ovom topiku, napisi mi zasto se astrologija na ovom (a i svim ostalim forumima i novinama koje daju horoskope) nalazi pod pdf. Zabava, a nije u pdf. Nauka?
Za mene jeste nauka iako je prava definicija da je astrologija vještina duha .
Ali riječ nauka volim da koristim baš zbog obimnosti astrološke materije i zbog određenog broja tehnika koje zahtijevaju dosta računa,poznavanje dosta matematike i trigonometrije.Naravno da to što su nekad računali pravi astrolozi sad rade astrološki programi.Kakogod,astrologija ima višeslojnost nauke.Vjerujem da to što ti podrazumijevaš pod astrologijom a to su sigurno ove bljuvotine (kojima nas bombarduju moderatori kao Nina i na ovom portalu) i to što ja podrazumijevam pod astrologijom nijesu iste stvari.
I da znaš makar neku tehniku tradicionalne astrologije vjerujem da me ne bi ni pitao ovo što me pitaš.

@canavaro
Još 2018.godine sam pokušao da pogodim pobjednicu ženskog Vimbldona,128 igračica u glavnom žrijebu.Imao sam određena znanja iz astrologije koja su mogla da budu korisna ali nijesam imao koga da konsultujem.To se na neki način u ovome smatra neproduktivnim radom.Ili korišćenjem znanja u pogrešnu svrhu.
Ne pomažeš ljudima itd.
Moja favoritkinja nije bila u prvih 10 po procjenama onih koji znaju sve o tom skupom sportu.Dakle,pogađao sam pobjednicu isključivo na osnovu astrološki relevantnih karti jer za tenis nijesam stručno lice.I nije bilo da povećam šanse za pogodak tako što bih izabrao više njih pa da imam više šansi.Bilo je "ona je ta" i opklada isključivo na to jedno ime.Pogodio sam u centar.Moja favoritkinja je osvojila turnir.Smatram svojim neuspjehom jedino to što nijesam vjerovao u svoje procjene u toj mjeri da uložim na nju bar 20 puta više novca od tad dostupne svote za kockanje.
ko te bre pita za tvoje vidovnjacke sposobnisti, pitao sam te:
kako (na koji nacin) nebeska tela uticu na nasu sudbinu, kada ne postoji sila/energija koja potice od nebeskih tela, a cije dejstvo na Zemlji moze nauka da prepozna?
jel su to neke natprirodne sile ili sta?!

uzgred... jesi li siguran da teniserka nije mozda osvojila Wimbeldon jer je vredno trenirala, bila u dobroj formi, protivnica imala los dan, imala srece, namestili mec ili neki drugi od gomile mogicih uzroka, nego je bas bio polozaj planeta?! jel ti citas uopste kakve gluposti pises po ovom forumu?!

ko te bre pita za tvoje vidovnjacke sposobnisti, pitao sam te:
kako (na koji nacin) nebeska tela uticu na nasu sudbinu, kada ne postoji sila/energija koja potice od nebeskih tela, a cije dejstvo na Zemlji moze nauka da prepozna?
jel su to neke natprirodne sile ili sta?!

uzgred... jesi li siguran da teniserka nije mozda osvojila Wimbeldon jer je vredno trenirala, bila u dobroj formi, protivnica imala los dan, imala srece, namestili mec ili neki drugi od gomile mogicih uzroka, nego je bas bio polozaj planeta?! jel ti citas uopste kakve gluposti pises po ovom forumu?!
Ne samo što si bezobrazan u svom negiranju astrologije već si i nekulturan.
Samo neko takav može da pokuša da vrijeđa jasno ostvarenu predikciju ishoda sportskog takmičenja gdje je takmičarka bila 11.ili 12.favorit na turniru od 128 njih.
I još pominješ namještanje 😆.Čitavu karijeru treniraju za osvajanje Grand Slam turnira i sad će da je Serena pusti u finalu,koja je inače rasista.
Baš ti je jadna priča.

Ne samo što si bezobrazan u svom negiranju astrologije već si i nekulturan.
Samo neko takav može da pokuša da vrijeđa jasno ostvarenu predikciju ishoda sportskog takmičenja gdje je takmičarka bila 11.ili 12.favorit na turniru od 128 njih.
I još pominješ namještanje 😆.Čitavu karijeru treniraju za osvajanje Grand Slam turnira i sad će da je Serena pusti u finalu,koja je inače rasista.
Baš ti je jadna priča.
sta bi sa odgovorima?

Gdje je dokazano da ne postoji sila?
Dokaz da postoji je astrologija. Ja nisam cuo da je dokazano da ne postoji sila.
evo sad da cujes i dokaz:

sto se elektromagnetne sile tice, to je dokazano je Coulombovim zakonom, koji opisuje silu elektrostaticke interakcije izmedju dve naelektrisane cestice. prema ovom zakonu, sila izmedju dve naelektrisane cestice proporcionalna je proizvodu njihovih naelektrisanja i obrnuto proporcionalna kvadratu rastojanja izmedju njih.

220px-CoulombsLaw.svg.png

Ovaj zakon potvrdjuje da se elektromagnetno polje siri sa kvadratom rastojanja od izvora, sto znaci da ce elektromagnetni uticaj drugih planeta na Zemlju biti zanemarljiv zbog ogromnih razdaljina izmedju njih. kako zbog zakona elektromagnetizma koji opisuju slabljenje polja sa rastojanjem, tako i zbog ogromne energije koju Sunce emituje kao glavni izvor elektromagnetnog zracenja, pa ostali izvori (druge planete i nebeska tela) prakticno nemaju uticaja na zemlji.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Coulombov_zakon

uticaj gravitacione sile drugih planeta na zemlji je takodje zanemarljiv, sto dokazuje Njutnov zakon gravitacije (vrati se u 6. razred OŠ da obnovis malo gradivo, ako si zavrsio upste 6. razred), koji kaze da je sila gravitacije izmedju dva tela direktno proporcionalna proizvodu njihovih masa, a obrnuto proporcionalna kvadratu rastojanja izmedju njih.

300px-NewtonsLawOfUniversalGravitation.svg.png

u odnosu na masu Sunca i drugih planeta u Suncevom sistemu, Zemlja je znacajno manja, pa je njena masa mnogo manja u odnosu na te druge nebeske objekte. isto tako, rastojanja izmedju Zemlje i ostalih planeta su veoma velika u odnosu na rastojanje od Sunca do Zemlje. pa ovo znaci da je gravitacioni uticaj drugih planeta na Zemlju zanemarljiv u poredjenju sa dominantnim gravitacionim uticajem Sunca. Sunce ima mnogo vecu masu u odnosu na sve planete zajedno i mnogo je blize Zemlji, pa je zato uticaja gravitacionih sila drugih planeta na Zemlji prakticno nema.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Newtonov_zakon_gravitacije

postoje jos nuklearne sile koje su ogranicene na same cestice, pa u ovom kontekstu uticaja nebeskih tela na Zemlju nema potrebe uzimati ih uopste u obzir. i kao sto sam ti gore vec rekao, ako znas za jos neke sile, osim ovih navedenih, treba to da objavis, jer bi to bila revolucija u nauci i sigurno bi dobio Nobelovu nagradu za to.

sta bi, astrolozi?!
jel zaista niko od vas na ovom podforumu ne ume da objasni na koji nacin funkcionise horoskop, tj. na koji nacin nebeska tela uticu na nase zivote i sudbine?
jel svi vi koji verujete u horoskop zaista prihvatate sve zdravo za gotovo, bez da ste se ikad zapitali da li tu ima nekog smisla i da li se na Zemlji moze uopste osetiti uticaj zvezda?

jel zaista niko od vas na ovom podforumu ne ume da objasni na koji nacin funkcionise horoskop, tj. na koji nacin nebeska tela uticu na nase zivote i sudbine?
jel svi vi koji verujete u horoskop zaista prihvatate sve zdravo za gotovo, bez da ste se ikad zapitali da li tu ima nekog smisla i da li se na Zemlji moze uopste osetiti uticaj zvezda?
Pise na prethodnoj strani, deluju slicno solarnim vetrovima, analogni njima su etericni talasi koji zapljuskuju planetu usled razlicitih kretanja nosilaca etra posmatrano iz geocentricne perspektive.
Istrazivanja o tome kako solarna aktivnost utice na politicka desavanja su poznata
Више од три четвртине свих људских поремећаја — битака, преокрета, нереда, револуција и ратова — дешава се у периодима максималних сунчевих пега на Сунцу. Овај космички дух је толико моћан да чак може утицати на нашу физичку величину, нашу дуговечност, нашу менталну стабилност, нашу склоност насиљу, а можда чак и оно што сматрамо нашим јединственим индивидуалним мотивима.
https://yandex.com/turbo/argumenti.ru/s/society/nature/2023/01/807215

Kako solarna aktivnost u trenutku rođenja utiče na životni vek

Naravno naucni masonski krem se ne raduje takvim otkricima, zato ona bivaju zataskana
Као последица тога, Чижевски је годинама пао у немилост научног естаблишмента, упркос покровитељству добитника Нобелове награде писца и политичког активисте Максима Горког. Ипак, Чижевски, својеврсни да Винчи научник, истрајао је у својим истраживањима, покушавајући да успостави везе између биологије, физике, геологије и свемирског времена које су остале невидљиве већини његових вршњака. Он је мукотрпно проучавао записе свих битака, преврата, нереда, револуција и ратова, упоређујући их са активношћу сунчевих пега током скоро две хиљаде година у седамдесет и једној земљи, укључујући и своју. Теорија је доказана: више од три четвртине свих људских поремећаја, укључујући Руску револуцију 1917. године, догодило се током соларног максимума, периода максималних сунчевих пега у било ком соларном циклусу.

Poslednja izmena:

Back