Gospodine Vujadine, mislim da imam idealno resenje za vas, ako niste, molim vas procitajte knjigu "Knjiga o Milutinu", tu je cela situacija u 20. veku vidjena kroz misljenje i zivot jednog srpskog seljaka, ako je niste procitali, toplo vam preporucujem da to uradite...
Tu se pominju i Gavrilo Princip i Srbi iz Bosne, tu Milutin govori kako je "lasno ubiti jednog princa i jednog zenu", time hoce da kaze da je lako izvrsiti atentat na princa i njegovu suprugu i zapoceti rat ali pitanje je kako ce se taj rat voditi i pre svega, ko ce ga voditi...Austro-Ugarska je godinama trazila izgovore kako da pocne jedan "svetski rat" i izgovori su mogli biti: Rat Rusije sa Japanom, aneksija Bosne, Prvi Balkanski rat (kada je sprska vojska posle pobede u Kumanovu krenula dalje ka jugu i izasla na more na danasnju teritoriju Albanije), konacno, Centralne Sile su resile da im glavni izgovor bude ubistvo prestolonaslednika Franza Ferdinanda i njegove zene Sofije...
A za Tita nemam sta posebno reci, po mom misljenju, on je bio taj koji je zaduzen za stradanje srpskog naroda za vreme i posle Drugog Svetskog rata, razgovarao sam sa covekom koji sada ima 91 godinu, na moje pitanje: Da li ste bili partizan ili cetnik on mi je odgovorio "bio sam i jedno i drugo, sve samo da bi preziveo, to su bila teska vremena gde ti je suma bila i otac i mati", odgovorio mi je bas tim recima, takodje, pricao mi je kako je bio na 2 metra od Tita i kako je on, pri napadu cetnika, izabrao sam Srbe i njima naredio da ostanu na polozajima i pruzaju otpor dok Tito i ostali "jugosloveni" ne pobegnu iz sume...
Postoje price kako je Tito bio nemacki spijun, istina je da je bio na vojnom akademiji u Nemackoj ali da li je to realnost ili je narod izmislio, nikad se nece saznati...