PRIMERI XF I UNC KOVANICA SRBIJE

Vala posteno, al sam siguran da ce mi Marko halaliti, nije on zlopamtilo :)

halal Vam vala ...nije papir pa da žalimo šume Amazona...Ado, opusti se i smiri savest, ti si veoma pošten i ozbiljan čovek tako da u toj razmeni nisi imao lošu nameru (skoro sam siguran da nisi)....
mene više brinu ovi Indijanci na koje je izgleda uticao onaj osiromašeni uranijum iz 99....
aj sad da se fino vratimo sebi (dok još imamo kome) tj majci Srbiji....
ko će prvi da se iskupi...neću valjda opet ja? ili da vadim četvorodukat, a?

halal Vam vala ...nije papir pa da žalimo šume Amazona...Ado, opusti se i smiri savest, ti si veoma pošten i ozbiljan čovek tako da u toj razmeni nisi imao lošu nameru (skoro sam siguran da nisi)....
mene više brinu ovi Indijanci na koje je izgleda uticao onaj osiromašeni uranijum iz 99....

vadi, i snimi ga 3D skenerom. :zcepanje:

Поштовање свима,

Ево видим да се повела дискусија око кованица 1875-1879 године па ме занима која би била ваша оцена за ову кованицу . И која би била реална цена ???
Само да видим дали сам је преплатио :think:

http://www.sixbid.com/nav.php?lot=1190&p=viewlot&sid=188

Поштовање свима,

Ево видим да се повела дискусија око кованица 1875-1879 године па ме занима која би била ваша оцена за ову кованицу . И која би била реална цена ???
Само да видим дали сам је преплатио :think:

http://www.sixbid.com/nav.php?lot=1190&p=viewlot&sid=188

cena je čak i viša za ovo stanje...traže se, nema je itd...
čestitam!

Ja pouzdano znam da imash i chetvorodukat od platine, vrhunski raritet...star min 200 god :zcepanje:

...kupljena pre 15 god. UNC...

Prilozi

• 1 dinar 1925 a.jpg
    1 dinar 1925 a.jpg
    132,3 KB · Pregleda: 93
  • 1 dinar 1925 r.jpg
    1 dinar 1925 r.jpg
    142,4 KB · Pregleda: 80
khm.

meni, kod ove kovanice, na potpisu gravera, a-patey, slovo a, deluje malo cudno.

kao što sam već napomenuo, najvarijabilnija godina! činjnica je da je bilo više serija i različitih kalupa kao i mnogo proba koje se tek sad registruju!
ja imam 50 para (sa tunderblutom) koja je XF ali joj je otkov malo čudan, podpis gravera nije oštar kao kod drugih i tačkice po obodu su malo uzvišenije od normalnih komada...kao da je avers original a revers neki falš a XF + je totalno ....postaviću je kad dospim!

Imam i ja nekih sumnji, ali nikako sto se tice originalnosti numizmata! Evo i pedesetoparca! Avers nisam mogao nikako lepo da uslikam! POZDRAV
Diskusije ove vrste bi vise odgovarale temi "nemojte biti prevareni".
Da ne trujemo temu, javi mi se molim te na pp ili prebaci ovaj novcic i onaj koji si prethodno postavio na temu falsifikati pa da tamo diskutujemo o tome sta nam se cini sumnjivo.
Uz put, da li si iz Beograda?

Hvala, kolege!:per:
nemam ništa protiv da malo pretamburamo te naše "sumnjve komade"
evo mojih 50 para 1925 koja mi je malo čudna na reversu...kao što sam već pomenuo, kao da je plići otkov, malo zamućrn podpis gravera i ove tačkice su naš uz obod...a evo i uporedne (regularne) gde se sve može primetiti...
Kolega Jevdokan, na redu ste za mišljenje! Ne tvrdim da je specijalitet ili falš, samo uočavam stanje stvari...

Back