Prilike za novi život

Ne shvaćam posve, kao samo promatramo tuđe živote kao npr na društvenim mrežama i na neki način živimo tuđe živote?

Ili nešto posve drugo, treće ili četvrto?
Što se kaže kod nas u Srbiji, ljudi kroz istoriju civlizacije vazda traže "hleba preko pogače".

U prevodu - imaš ovaj jedan život koji imaš, i u strahu da ga ne izgubiš, a izgubićeš ga kad tad, ti uzmeš pa izmišljaš nekakve prošle i buduće.

Nema brale, to ti je to, prihvati ili ostavi.

Zavisno o pojedincu možeš imati jedan život, možeš dva, tri, neki izuzetnim pojedinci po 4- 5 života. Ako imamo samo jedan život, to znači da se nismo makli s mjesta, zapravo tužno. Brak, razvod braka, djeca, bogacenje, financijski slom, ratna trauma, bolest, selidba sve je to novi život. Ili možda je i stjecanje mudrosti novi život. Prošli životi ostavljaju traga, ali smatram da se iz jedne točke može reći da je nastupio novi život.

Život je jedan, nema početak i kraj. Nikad nećeš napustiti ovaj trenutak u kome postoji sve. Ako misliš koliko puta sam bio u ovom fizičkom telu to sam bog zna koliko reinkarnacija ovde. Da li nas reptilijanci uzgajaju na ovoj planeti i kad umremo imaju uređaj koji naše duše vraća ovde i reinkarnira. Dakle idete ka lažnom veštačkom svetku i voala ovde si ponovo.

Život je jedan, nema početak i kraj. Nikad nećeš napustiti ovaj trenutak u kome postoji sve. Ako misliš koliko puta sam bio u ovom fizičkom telu to sam bog zna koliko reinkarnacija ovde. Da li nas reptilijanci uzgajaju na ovoj planeti i kad umremo imaju uređaj koji naše duše vraća ovde i reinkarnira. Dakle idete ka lažnom veštačkom svetku i voala ovde si ponovo.
Nisi shvatio

Ako nema veze sa reinkarnacijom i sa hrišćanskom zagrobnom životu, o čemu se radi?

Molim te da malo objasniš taj uvodni post.
Evo vrlo slikovito( barem mislim), riječ je o jednom narkomane, otišao je na odvikavanje u komunu. Poslije par godina u komuni valjda ne znajući šta i kako posjetio je frendove iz komune u drugom gradu, u drugoj državi, ali isto u EU. Da ne dužim puno, nekako u to gradu pokrenuo uspješan nekretnini biznis, oženio se tu. Mislim da jevto zaista neki drugi život?

Evo vrlo slikovito( barem mislim), riječ je o jednom narkomane, otišao je na odvikavanje u komunu. Poslije par godina u komuni valjda ne znajući šta i kako posjetio je frendove iz komune u drugom gradu, u drugoj državi, ali isto u EU. Da ne dužim puno, nekako u to gradu pokrenuo uspješan nekretnini biznis, oženio se tu. Mislim da jevto zaista neki drugi život?

Da, sada je potpuno jasno. 🙂

Ljudi kažu " Eto, to je moj drugi život" a zapravo se radi o etapama u našem životu.

Prva etapa je naše detinjstvo i polazak u osnovnu školu. Zatim odrastemo i posle srednje škole ili gimnazije studiramo ( ili počinjemo da radimo ).

Slede zatim udaja / ženidba, stvaranje sekundarne porodice.

Na kraju dolazimo do onog doba koje zovu "Zlatne stare godine". Godine kada smo u penziji i kada odmaramo.

To je neka podela života na razne etape. Takođe, kada neko preživi saobraćajnu nesreću, on dobija priliku za nov život.

Ali da se vratim na temu.

Narkoman prestaje sa drogom, sklapa brak, radi, živi dobrim životom. Isto važi i za alkoholičare koji se izleče. Može da važi i za one koji su u zatvoru i kad odsluže svoju kaznu, počinju novi život ( a neki se vrate starom životu ).

Svi oni dobijaju priliku za taj "drugi, kvalitetniji život". Neki je iskoriste, neki ne.

Mene zanimaju ti neki drugi, koji se vraćaju starom, lošem životu. Zašto se vraćaju, zar je ta želja jača od želje da se vodi običan život?

Poslednja izmena:
Zasto ti je tema na Psihologiji?

Na osnovu odgovora na tvoje pitanje procenjujemo sta?

Promenjen je naslov teme i autor teme je u postu objasnio na šta je konkretno mislio.

Back