Prijemni za srednju,bruka i sramota!!!

И тако добијемо петнаестогодишњаке који треба да знају двадесетак врста зависних и независних реченица, а не знају кад је био Други светски рат, ко је био Жил Верн, или да су Словенија и Словачка различите државе...
U našoj zemlji se desi da apsolvent istorije ne zna ko je poveo Drugi Srpski Ustanak. Lično sam tu bruku gledao na kvizu "Želite li da postanete milioner.".

citam postovei ne mogu a da se ne oglasim...naravno da ima korupcijei da je skolstvo lose,ali i mi moramo valjano reagovAti na razlicite nepravilnosti...
imam cerku koja je zavrsila 6.razred i kako je imala problema sa nastavnicom muzickog i u vezi ophodjenja prema njoj ali i u vezi ocenjivanja,te kako odlaskom kod direktora nismo resili problem,bio sam prinudjen napisati zalbu na istu nastavnicu i do detalja objasniti sve po cemu je krisla Zakon o sistemu obrazovanja i naravno navesti i aktuelne Clanove i stavove istog, te je problem resen u moju korist...a da nije bilo tako obracao bih se visim instancama dok ne izguram problem do kraja....samo se tako mozemo boriti protiv svega o cemu ovde pisete....Znaci,samo argumentovano pisanje........

Kikinda lep grad, ali zato pojedina okolna sela...

Iako nema veze sa trenutnim razgovorom, postovao sam ovo jer svi Kikindjani, a i sire zasluzuju da znaju sta se u nasoj okolini dogadja...

**** Vas voz koji vas je dono, suplji ste ko crkveno zvono!

Glupi Lalosi iz Idjosa, Basaida, Mokrina i Kikinde nisu se dosetili toga cega su se dosetili posteni Bosanci iz Banatskog Velikog Sela. Oni su se naime dosetili da zadatke iz matematike na testu za upis u srednju skolu prepisu direktno iz resenja. Cak i tekst, ne samo matematiku. To isto su uradili i prosle godine.
Tada je njihove radove pregledala komisija u skoli Djure Jaksic u Kikindi ove godine u skoli Jovan Popovic u nasem gradu. To je toliko bezocno i bezobrazno da je komisija koja pregleda radove zblanuta, zabezeknuta, ljudi prosto ne mogu da veruju!
Prosle godine komisija je ulozila prigovor na ovo bezocno ponasanje, ali vuk je pojeo magarca. I naravno Velikoselci tako dobro teraju po svom. Ne moze im niko nista, jaci su od sudbine. Pa sto ne bi i ove godine i svih drugih... Kad im tako dobro ide... Bas ih je krenula karta...
Ima ovde posla za prosvetnu inspekciju, ja vam kazem. Najmanje sto treba da se uradi posle ove svinjarije od juce je da se svi radovi ucenika iz B.V. Cityja poniste i da ucenici pred drugom komisijom i drugim dezurnim uciteljima ponovo resavaju, ali ne iste nego druge zadatkeiz neke zbirke, a odgovornost odgovornih da se utvrdi pa da odgovorni odgovaraju po zkonu i pravdi, jer dosta je bilo zajebancije, stvar je ozbiljna neko nekog ovde pravi prostim. Jesmo mi Lalosi prosti, al’ nismo bas toliko...

**** Vas voz koji vas je dono, suplji ste ko crkveno zvono!

Srdacno porucuje ogorceni Lalos!!

Prim. aut. Da li znate da na filološkom fakultetu od ukupno 25 studijskih grupa koje uče strane jezike, samo na pet katedri se uči srpski.
Dakle ako učiš da postaneš prof. engleskog, italijanskog ili kineskog što bi morao da znaš i srpski. To je stvarno užasno.
Offtopic, ali nije tačno. Svi su u obavezi da jednu godinu slušaju srpski, a neke grupe (srpska književnost i jezik, srpska književnost i jezik s opštom književnošću, opšta književnost, bugarski i opšta lingvistika) dve godine.

edit: Možda je tako bilo pre par godina - ovo što napisah je po Bolonji.

Poslednja izmena:
Ono i jest BRUKA I SRAMOTA! Bruka i sramota koliki je taj prijemni debilan. Jedan poen treba da imaš da prodješ. Imaš 400 pitanja da spremiš, sa sve rešenim odgovorima, a dece sve manje, svake godine sve više slobodnih mesta, pa se tako odprilike većina upiše gde je htela. Ili če to da bude ozbiljna stvar, kao u ozbiljnim zemljama, ili bolje da ga i ne bude. Školstvo nam je cirkus! Pa ja, na kraju krajeva, razumem ove nastavnike, koji se prave blesavi kad puste decu da prepisuju.....Koji moj da izigravaju strogoću, kad 90% njih neće znati da reši sličnu stvar, mimo zbirke, nagruvali napamet, zaboraviće posle dva dana, ni elementarno im neće ostati u glavi.

DakleM, taj prijemni treba da bude pravo merilo znanja stečenog u osnovnoj školi, bez unapred pripremljenih zbirki , ili ne treba ni da ga ima...

Ali prijemni je merilo koliko uopste neko moze da nabuba, a to, mora se priznati, nije tako lose za srednje skole gde se retko primenjuje mozak.A, u srednjim skolama se sve krece "jovo nanovo" sa ucenjem opste kulture, a i plus deca postaju zrelija i vise zainteresovana za te gluposti tako da prijemni ne treba da se ukida, jer nivo opste kulture osnovaca nije bas na zavidnom nivou.

Ali prijemni je merilo koliko uopste neko moze da nabuba, a to, mora se priznati, nije tako lose za srednje skole gde se retko primenjuje mozak.A, u srednjim skolama se sve krece "jovo nanovo" sa ucenjem opste kulture, a i plus deca postaju zrelija i vise zainteresovana za te gluposti tako da prijemni ne treba da se ukida, jer nivo opste kulture osnovaca nije bas na zavidnom nivou.

A matematika treba da se nabuba napamet? Ili tih 200-300 pitanja iz gramatike, pa kad mu posle daš neku prostu rečenicu mimo zbirke, on ne zna da odredi ni subjekat i predikat, ili ne daj bože nešto više? (ja u gimnaziji nisam imao ni jedan jedini čas gramatike, samo književnost, nisam opet učio da sabiram, množim, delim, postavljam jednačine sa jednom i više nepoznatih i sl - toliko o "jovu i nanovu")

Ma daaa, ne treba mozak za srednju školu....tamo samo idu mentalno retardirani. :dash:

Poslednja izmena:
Glupi Lalosi iz Idjosa, Basaida, Mokrina i Kikinde nisu se dosetili toga cega su se dosetili posteni Bosanci iz Banatskog Velikog Sela. Oni su se naime dosetili da zadatke iz matematike na testu za upis u srednju skolu prepisu direktno iz resenja. Cak i tekst, ne samo matematiku. To isto su uradili i prosle godine
ni ja ne razumem, o čemu se ovde radi? pojasni malo.

A matematika treba da se nabuba napamet? Ili tih 200-300 pitanja iz gramatike, pa kad mu posle daš neku prostu rečenicu mimo zbirke, on ne zna da odredi ni subjekat i predikat, ili ne daj bože nešto više? (ja u gimnaziji nisam imao ni jedan jedini čas gramatike, samo književnost, nisam opet učio da sabiram, množim, delim, postavljam jednačine sa jednom i više nepoznatih i sl - toliko o "jovu i nanovu")

Ma daaa, ne treba mozak za srednju školu....tamo samo idu mentalno retardirani. :dash:

Pa mnoge koje znam imaju 5.00 a da nemaju gram mozga.Najvaznije u gimnaziji,prirpdnog smera, je da treba da se buba, a na fakultetu se ljudi uozbilje tako da tada krenu da aktiviraju mozgove.

Zaboga,pa vidite valjda da su ucenici iz Banatskog Novog ... ciji je vecinski zivalj doseljen iz Bosne prepisivao dok su okolni starosedeoci posteno odradili prijemni....Kakvo Vam objasnjenje treba,procitajte post PAZLJIVO!!!
Oni su se naime dosetili da zadatke iz matematike na testu za upis u srednju skolu prepisu direktno iz resenja. Cak i tekst, ne samo matematiku. To isto su uradili i prosle godine.
Tada je njihove radove pregledala komisija u skoli Djure Jaksic u Kikindi ove godine u skoli Jovan Popovic u nasem gradu. To je toliko bezocno i bezobrazno da je komisija koja pregleda radove zblanuta, zabezeknuta, ljudi prosto ne mogu da veruju!
:rotf::rotf: *** ja mislila oni otkrili toplu vodu. a šta onda znači boldovani deo? šta, prepisivali postavku zadatka? :rotf: i šta se komisija zgražavala, čemu ne mogu da veruju? jesu svi imali max poena?
nejasan je post, ili to, ili je posredi obično :P prepisivanje, a šta ima komisija da se zgražava onda? kako mogu da znaju da su deca sve prepisala?

ma kod mene je bilo svega i svacega...mi smo isli od klupe do klupe,proveravali resenja,drali se ko majmuni.......i kada smo u prvih sat vremena svi sve isprepisivali,dezurni dodje i kaze:"e,sada sve to mozete da proverite u zbirkama"...mi u soku....od 18,nas 16 je imalo punih 20.mnogi roditelji su se zalili ali ne vredi..evo sutre predajem listu zelja.....:)))

Prijatelji upomoc!
Gde da nadjem bilo kakvu zbirku zadataka iz matematike za prijemni za srednju skolu?
Hvala unapred!
mislim da je rec o izdanju Prosvetnog pregleda. Ako ne mozes da nadjes da kupis mozes da pozajmis od nekog sadasnjeg ili proslogodisnjeg osmaka i iskopiras.

Za ostala pitanja u vezi sa prijemnim mozes, ako zelis, da nam se priljucis na ovoj -> http://forum.krstarica.com/threads/255279temi.

Pozdrav!:cao:

Dok su u pojedinim odeljenjima profesori koji kontrolisu djake koji polazu prijemni za srednju skolu trenirali gestapovsku strogocu u drugima su dozvoljavali cak i da drze zbirke iz matematike na klupama.
Da li ce ikom u ministarstvu biti sumnjivo kad pojedini djaci osvoje veci broj bodova na prijemnom nego sto imaju uspeh kroz celokupno skolovanje.
Sta reci sem :dash: :dash: :dash:

Moja sestra isto sad vezba za prijemni....stvarno je sramota sto pojedini nastavnici dozvoljavaju djacima da prepisu,a ostale grupe djaka koje su razvrstane po ucionicama ne smeju da se pomere jer ce uslediti sankcije. To je stvarno bezobrazluk. Ukoliko ne polozi,a verujem da hoce,dovodim je u Boston u privatnu skolu.

Back