Prijemni ispit za srednje skole 2010-2011 - Generacija 1995!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učenicima generacije kovanice sa likovima znamenitih Srba

Autor: V. A.
0408b_ocp_w380_h300.jpg

Beograd - Svi đaci generacije u osnovnim i srednjim školama dobiće na kraju školske godine poklon - 25 kovanica sa likovima znamenitih ličnosti, koji su deo državnog, duhovnog i prosvetnog identiteta Srbije, kao i knjigu o tim ličnostima.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će ovo priznanje dobiti 1.163 osnovaca i 548 srednjoškolaca, koji su najbolji ne samo po školskom uspehu, već koji imaju najbolje vladanje ili su dobitnici nagrada na takmičenjima koje organizuje ili podržava Ministarstvo prosvete.

Obradović je istakao da je ovo početak akcije koju je inicirala Politika AD, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, sa ciljem da svi učenici generacije budu nagrađeni za postignute uspehe.

- Na kovanicama od novog srebra, koje je uradio Zavod za izradu novčanica NBS, nalaze se, između ostalih, likovi Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića, Milutina Milankovića, Nikole Tesle i Milene Pavlović Barili. Naša namera je da ova akcija postane tradicionalna - istakao je Obradović.

Sonja Liht, predsednica Upravnog odbora AD Politike, rekla je da je nagrađivanje učenika generacije korak u zajedničkoj borbi za kvalitet i pozitivnoj selekciji najboljih i najuspešnijih.

Kako je planirano, priznanja đacima generacije u Nišu, Novom Sadu i Beogradu biće uručena na svečanostima koja će tim povodom biti organizovana u saradnji sa predstavnicima lokalnih samouprava.

te kovanice su se kupovale uz politikin zabavnik pre par godina...izgleda da ce nama podeliti ove koje su ostale... :confused:

Učenicima generacije kovanice sa likovima znamenitih Srba

Autor: V. A.
0408b_ocp_w380_h300.jpg

Beograd - Svi đaci generacije u osnovnim i srednjim školama dobiće na kraju školske godine poklon - 25 kovanica sa likovima znamenitih ličnosti, koji su deo državnog, duhovnog i prosvetnog identiteta Srbije, kao i knjigu o tim ličnostima.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će ovo priznanje dobiti 1.163 osnovaca i 548 srednjoškolaca, koji su najbolji ne samo po školskom uspehu, već koji imaju najbolje vladanje ili su dobitnici nagrada na takmičenjima koje organizuje ili podržava Ministarstvo prosvete.

Obradović je istakao da je ovo početak akcije koju je inicirala Politika AD, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, sa ciljem da svi učenici generacije budu nagrađeni za postignute uspehe.

- Na kovanicama od novog srebra, koje je uradio Zavod za izradu novčanica NBS, nalaze se, između ostalih, likovi Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića, Milutina Milankovića, Nikole Tesle i Milene Pavlović Barili. Naša namera je da ova akcija postane tradicionalna - istakao je Obradović.

Sonja Liht, predsednica Upravnog odbora AD Politike, rekla je da je nagrađivanje učenika generacije korak u zajedničkoj borbi za kvalitet i pozitivnoj selekciji najboljih i najuspešnijih.

Kako je planirano, priznanja đacima generacije u Nišu, Novom Sadu i Beogradu biće uručena na svečanostima koja će tim povodom biti organizovana u saradnji sa predstavnicima lokalnih samouprava.

te kovanice su se kupovale uz politikin zabavnik pre par godina...izgleda da ce nama podeliti ove koje su ostale... :confused:

Pa bolje ista, nego nista..........
Ma meni je vazno da na prijemnom sutra osvojim 20 poena......za nagrade, nije mi ni vazno, navikla sam da ne dobijam nista......,,

kod nas samo punoletna osoba! :mrgreen:
Tj. ako ti je razredni starešina bio među onima koji su otvorili školu :per:

Inače moju osnovnu školu su otvorili kad smo bili na polugodištu prvog razreda
do tada smo bili na privremenom smeštaju u nekim šupama?
Učiteljica nas je postrojila i išli smo u redu dvoje po dvoje niz ulicu
Kad tamo nema peći na ugalj nego centralno grejanje
i nema skamija zakucanih u pod nego klupe koje se pomeraju
i nema neke starinske računaljke
Ja se iskreno nadam da su one stvari završile u nekom pedagoškom muzeju jer kad sam gledao seriju o En u Zelenim zabatima imao sam dežavi

E kad smo kod prepisivanja
Nekad davno je išla serija o Spajdermenu (baš starinska, nama je bila smešna koliko je bila naivna)
Članovi školskog fudbalskog tima nađu u lokeru (onom ormariću što svako ima) rešenja nekog kontrolnog koji tek treba da imaju, i odmah otrče kod Spajdermena da mu kažu i pokažu, a on se češka po glavi pa kaže "možda oni hoće da prestanete da učite, pa da se opustite i da vas tako unište" i ode on da se bori sa zlikovcem koji podmeće tačna rešenja a oni nastavljaju da vredno uče

Mi nismo,zadaci su bili teški,ali nadam se nekom solidnom rezultatu..:neutral:
Šta misliš koliko ćeš bodova imati?;)

racunam oko 17, a minimum 15.(naravno, moguce je i 20 :per:) ja sam bas zadovoljan s obzirom na zadatke i da nismo prepisivali. Ustw, zadaci nisu bili teski, ali za 2 sata, bas je tesko. Dok se uradi, pa provere postupci, pa podeblja hemijskom.... Sta mislis koliko ces ti da imas?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back