^Love game96^
Zainteresovan član
- Poruka
- 153
U mojoj skoli djak generacije ako je devojcica dobija prsten, a ako je decak paly station tako nesto xD
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U mojoj skoli djak generacije ako je devojcica dobija prsten, a ako je decak paly station tako nesto xD
Učenicima generacije kovanice sa likovima znamenitih Srba
Autor: V. A.
![]()
Beograd - Svi đaci generacije u osnovnim i srednjim školama dobiće na kraju školske godine poklon - 25 kovanica sa likovima znamenitih ličnosti, koji su deo državnog, duhovnog i prosvetnog identiteta Srbije, kao i knjigu o tim ličnostima.
Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će ovo priznanje dobiti 1.163 osnovaca i 548 srednjoškolaca, koji su najbolji ne samo po školskom uspehu, već koji imaju najbolje vladanje ili su dobitnici nagrada na takmičenjima koje organizuje ili podržava Ministarstvo prosvete.
Obradović je istakao da je ovo početak akcije koju je inicirala Politika AD, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, sa ciljem da svi učenici generacije budu nagrađeni za postignute uspehe.
- Na kovanicama od novog srebra, koje je uradio Zavod za izradu novčanica NBS, nalaze se, između ostalih, likovi Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića, Milutina Milankovića, Nikole Tesle i Milene Pavlović Barili. Naša namera je da ova akcija postane tradicionalna - istakao je Obradović.
Sonja Liht, predsednica Upravnog odbora AD Politike, rekla je da je nagrađivanje učenika generacije korak u zajedničkoj borbi za kvalitet i pozitivnoj selekciji najboljih i najuspešnijih.
Kako je planirano, priznanja đacima generacije u Nišu, Novom Sadu i Beogradu biće uručena na svečanostima koja će tim povodom biti organizovana u saradnji sa predstavnicima lokalnih samouprava.
te kovanice su se kupovale uz politikin zabavnik pre par godina...izgleda da ce nama podeliti ove koje su ostale...![]()
Tj. ako ti je razredni starešina bio među onima koji su otvorili školukod nas samo punoletna osoba!![]()

Jel ima negde objavljenih rezultata???Na vestima su rekli da su objavljeni na sajtu Ministarstva prosvete,ali ih nema.Mozda su mislili na reshenja...![]()
Ja mislim da to sve zavisi od finansijskih mogucnosti skole.............

Da, da
To je nama razredni rekao, to valjda uzimaju od onog djackog dinara tako nesto![]()

Glagol 'pregledavati' uopste i ne postoji.Pravilno je 'pregledac'.Da li je pregledač gramatički pravilna konstrukcija ili treba pregledavač?![]()

Ufffff...

Kako ste uradili? Za mene su zadaci bili teski...a nismo prepisivali (tj, nismo mogli.)! Ima li neko kljuc?

Kako ste uradili? Za mene su zadaci bili teski...a nismo prepisivali (tj, nismo mogli.)! Ima li neko kljuc?

Mi nismo,zadaci su bili teški,ali nadam se nekom solidnom rezultatu..
Šta misliš koliko ćeš bodova imati?![]()
) ja sam bas zadovoljan s obzirom na zadatke i da nismo prepisivali. Ustw, zadaci nisu bili teski, ali za 2 sata, bas je tesko. Dok se uradi, pa provere postupci, pa podeblja hemijskom.... Sta mislis koliko ces ti da imas?