Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

pa eto, to mi se bas ne svidja z:p
svidjalo mi se Sergej, al nije mmu i cvrc

Trebala si mu lupiti samar i dati detetu ime Sergej... :)
Opet kazem, nije bitno da li se to svidja tebi, tetki, babi, muzu, ne budite sebicni... bitno je kako ce se uklopiti sa njim u drustvo..., vodi racuna deca mogu da budu jako surova...
A i sad se sve ubacuju neka strana imena pored toliko lepih nasih...

Clan 344, stav 3 Porodicnog zakona ovako glasi :

"(3) Родитељи имају право да слободно изаберу име детета, али не могу
одредити погрдно име, име којим се вређа морал или име које је у супротности са обичајима и схватањима средине. "

Poslednja izmena:
deca se nece iscudjavati sve dok ne vide da to odrasli rade
od nas odraslih pokupe svakakve ruzne navike
nije samo stvar o imenu, nego ce kasnije ismevati nekoga zbog odece, tezine, izgleda....
kada bi svi roditelji bili normalni i shvatili da treba prvo svoje dete da vaspitaju i da mu budu primer, takvih slucajeva ne bi bilo
ili i ako se desi, da lepo popricaju sa svojim detetom i da mu ukazu na greske
ali ovako, i sa ovakvim stavovima odraslih, sta ocekivati od dece onda...

Svaka čast! Ne vidim razlog zašto bi Lara, Lea i Lucija, bila užasna imena ili neko sasvim treće. Eto meni kao srpkinji je lepo Armin i glupo je napadati nekog i ismevati zbog bilo čega. Učite decu da budu dobri ljudi da postoje različitosti i da im se ne smeju jer nikad se ne zna šta donosi dan a šta noć.

jedan momak u mojoj ulici je Arsen, nisu muslimani, ali znam da ga je uvek bilo sramota, i predstavljao se nadimkom
Arsen je skraćeno Arsenije što nije muslimansko.
Ni u ludilu, ni u bunilu!

pa to jeste
elem, uvek sam za neko kratko internacionalno ime, koje bi stranac mogao sa lakoćom da izgovori i zapamti
Поводљивост.
Нећу ти одати да је врло јадно!

šta tebe boli uvo šta se meni sviđa ili ne, i da li sam povodljiva
gledaj svoja posla
Фала на питањЕ, чујем ко лисица.
А и не боли ме уво.
Некритичко прихватање свега само зато што је ново или страно, сестро слатка, без пакости, јесте поводљивост!

da, stefan i nikola jesu cesta imena, al su lepa, jedino ne volim kad se lepa imena upropaste manje lepim nadimcima....strahinja i slicna imena koja imaju u svom korenu negativne reci (kao ovde strah,ili barem ja to tako dozivljavam :lol:) se ni meni ne svidjaju...ko kod ovi spanaca sto se svaka druga baba a bogami i mladje zene isto zove dolores (bolovi), soledad (samoca), martirio (mucenik, zensko ime), inmaculada (neuprljan, ili kako god se vec prevodi to u crkvi, nemam pojma)...pored svih imena das detetu ime bol ili samoca :neutral:

da, stefan i nikola jesu cesta imena, al su lepa, jedino ne volim kad se lepa imena upropaste manje lepim nadimcima....strahinja i slicna imena koja imaju u svom korenu negativne reci (kao ovde strah,ili barem ja to tako dozivljavam :lol:) se ni meni ne svidjaju...ko kod ovi spanaca sto se svaka druga baba a bogami i mladje zene isto zove dolores (bolovi), soledad (samoca), martirio (mucenik, zensko ime), inmaculada (neuprljan, ili kako god se vec prevodi to u crkvi, nemam pojma)...pored svih imena das detetu ime bol ili samoca :neutral:

Upravo tako i ja kontam. z;)

Soledad mi je lepo, Inmaculada je katastrofa. Imam prijateljicu španjolku i njoj se sin zove ALEXIS EZEQUIEL.

Back