Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

ja sam se jos pre jedno mesec dana odlucila definitivno za musko ime Vladeta
njemu se svidelo, i pre neki dan smo pruzili ruke u znak dogovora, da ce biti Vladeta ako bude decak :)
ako ipak, bude zensko
verujte mi da pojma nemamo kako ce se zvati, ali bukvalno
nekako mi se ime Vladeta izdvojilo, i cak kada sam nastavila da gledam druga imena, vracala sam se tom imenu
i enkako se osecam smireno sada kada znam da je to sa musko=im imenom gotovo :) osecam prosto da je to to
<3
za zensko, veze nemam, nijedno ime da me toliko privuce i da mi legne

Ime treba da se slaze sa prezimenom sto bi neki rekli da legne :-) a uz nasa normalna prezimena jako lose idu neke kasandra, esmeralde itd... malo smjesno djeluje a djete mora da zivi sa tim ceo zivot. naravno treba voditi racuna i o nadimcima koji se mogu izvesti iz imena. meni je trenutno u opticaju andzela za djecaka nisam jos razmisljala u nadi da i necu ni morati :-)

ja sam se jos pre jedno mesec dana odlucila definitivno za musko ime Vladeta
njemu se svidelo, i pre neki dan smo pruzili ruke u znak dogovora, da ce biti Vladeta ako bude decak :)
ako ipak, bude zensko
verujte mi da pojma nemamo kako ce se zvati, ali bukvalno
nekako mi se ime Vladeta izdvojilo, i cak kada sam nastavila da gledam druga imena, vracala sam se tom imenu
i enkako se osecam smireno sada kada znam da je to sa musko=im imenom gotovo :) osecam prosto da je to to
<3
za zensko, veze nemam, nijedno ime da me toliko privuce i da mi legne

Nek je živo i zdravo, mada mislim da će biti devojčica! :heart:

nije on trazio, ali znam koliko bi mu znacilo, pa sam mu rekla pre par nedelja,
da se dogovorimo, ja biram musko ime, on zensko, i to je to
pa sta bude :)
i bas se danas udubio u trazenje imena, pa citao, zapisivao
mnogo je bio sladak
videlo se koliko mu znaci sto je zaista deo toga, i sto mu se ne uplicem :)
razmisljala sam dosta o tome, i nekako sam shvatila da ne bih zelela da mu dodjem s dva imena, pa da samo trazim njegov glas
:)
mozda da se dogovorite onda ako ti imas zensko
da ti biras za devojcicu a on da smisli ime za decaka?
to bi bilo lepo :)
a sigurno ce smisliti neko lepo i normalno ime
oni nama sada toliko povladjuju u svemu i toliko nas cuvaju i paze, mislim da su zasluzili da im malo prepustimo kormilo :) mali gest, a srce im naraste :)

Back