Prijateljstvo posle raskida

Da li veujete u prijateljstvo posle raskida?

• Da

glasova: 10 40,0%
  • Ne

glasova: 15 60,0%

• Ukupno glasova
    25
  • Anketa je zatvorena .
Baš sam danas gledala emisiju Granica na tv Happy.Gosti su rasplravljali o temi ''Prijateljstvo posle raskida-da ili ne''.Šta vi mislite o tome?Kakva su vaša iskustva i da li mislite da su mladi danas mnogo nestrpljivi?

Пријатељство после раскида? Може, али то је индивидуална ствар, нема правила.

Болдовано ми није јасно... У каквој вези је ''нестрпљивост данашње омладине'' са пријатељством после везе??? :dontunderstand:

Не умем ја то и то је баш штета.

Да допуним само: онако генерално гледано је штета јер смо били блиски и знамо се, чинишволико..
А са друге стране, специјално јелте, боле ме уво, шта тупим кад не знам ни како су се неке звале..а тек презивале...
Е и још ово за младе: не ложи дечка безвезе. Или му дај или га пусти да иде код друге цуре по то што му треба.
Та прича се није променила још од пећинског човека, а неће никада изгледа.

Poslednja izmena:
drago mi je sto vecina kaze ne..imao sam jednu ljubav koja se izdvaja od ostalih po trajanju i zdravoj ljubavi..i od kad smo prekinuli nismo se videli..proslo je vremena i znam sta je s njom i gde je i s kim..i mislim da bi posle nekog vremena mozda i mogli biti prijatelji..zato sto smo dobri ljudi i imali smo kvalitetan odnos..opet ne znam na sta bi to licilo...imamo jako lepe uspomene i da li bi ih se mogli secati tek tako u tom prijateljskom obliku..mozda ako oboje nadjemo isto tako kvalitetne osobe i pod stare dane..jer su odnosi danas cesto na ivici pucanja svakodnevno i tesko je ne setiti se takvog blagostanja iako je strast nestala

Baš sam danas gledala emisiju Granica na tv Happy.Gosti su rasplravljali o temi ''Prijateljstvo posle raskida-da ili ne''.Šta vi mislite o tome?Kakva su vaša iskustva i da li mislite da su mladi danas mnogo nestrpljivi?

Posle raskida prijateljstvo je moguce samo ako ni jedan partner nije gajio neke jace emocije od "treba mi neko da ga zagrlim, poljubim i ****** " u tom slucaju mogu biti drugovi koji povremeno spavaju zajedno a u isto vreme se vidjaju sa drugim osobama, ako je bar jedna osoba od nih imala jaca osjecanja od prijateljstva nema nista. U nekim slucajevima posle raskida dodje i do mrznje pa i do nekih osveta (nazalost zene su sklonije tome) zbog povredjenosti.

:think: tesko....jer posle takvog ulaganja emocija i energije uvek se oni osecaju izigrani iako znaju da nisam ostavljala iz bzvznog razloga....ni oni ni ja ne mozemo biti opusteni i to nema smisla odrzavati....pokusala sam ja par puta i nije uspevalo.....

Zavisi od jacine emocija koje su postojale u vezi. Ako je u pitanju povrsna i kratka kres kombinacija, a kapiraju se ovako druzenje moze da se nastavi... E sad sto duze traje i sto se vise komplikuje malo ljudi moze da ostane drug sa tom osobom...
Ali mislim da je nemoguce ostati drug da ne kazem prijatelj sa nekim prema kome su gajene duboke emocije... Dobar dan na ulici ok, ali nista vise od toga...

e vidis ovako..ako su bile duboke emocije ne valja jer se tesko moze zaboraviti i kao potisnuti sve to i gledati s nekim..a drugi slucaj gde je bio samo sex..ocigledno da je bio dobar i da ce uvek biti..pa opet odreci se toga a kao vredna je osoba za prijatelja..ne pije mi vodu..ne vidim razlog zasto bi se vidjali sa nekom bivsom kres kombinacijom na kafi kad uvek moze padne opusten sex..a nije za vezu..pa opet ako udjemo s nekim novim ovo je nerasciscen odnos..ipak mislim da ona prva ljubav moze pre preci u prijateljski odnos vremenom ako smo preboleli i zrelo nastavili dalje s drugim

Верујем. То зависи од особе, односно, од две особе.
Ја сам са свим бившима остала у добрим односима, а са једним, са којим сам се најдуже забављала и замало се за њега удала, баш сам у пријатељским односима, дуже од 20 година..

samo sa jednim sam u kontaktu i danas, ali sa onim do kojeg mi je bilo najvise stalo u zivotu. sa njim nema taktika, nema praznih prica i nema formalnosti - ostaje sirova sustina. kada imam problem tacno oseti, zove me i samo mi kaze - pricaj -
imali smo intenzivan i dubok odnos, ucili zajedno i oblikovali se. samo zahvaljujuci njegovoj tvrdoglavosti i spremnosti da istrpi sve moje napade i sibanja, a bog sam zna koliko ih je bilo, smo izasli iz te price i izgradili nesto drugo, na drugoj osnovi.
to nije klasicno prijateljstvo, ne mogu uopste da mu lupim etiketu ali ostaje u okvirima koje smo odredili i kojih se drzimo. receno je sve sto je trebalo da se kaze, rascisceno, oplemenjeno i ojacano i nema teoretske sanse da ja po tome brljam.

Верујем. :)
Ја бих са сваким бившим могла да се дружим.
Бивши је бивши. ;)
Наравно, у зависности од дубине емоција које су постојале у односу зависи колико је времена потребно да прође након прекида везе па да то дружење буде право.

Право на дружење са мном никад не бих дала неком ко ме је нпр. безочно лагао током односа.

samo sa jednim sam u kontaktu i danas, ali sa onim do kojeg mi je bilo najvise stalo u zivotu. sa njim nema taktika, nema praznih prica i nema formalnosti - ostaje sirova sustina. kada imam problem tacno oseti, zove me i samo mi kaze - pricaj -
imali smo intenzivan i dubok odnos, ucili zajedno i oblikovali se. samo zahvaljujuci njegovoj tvrdoglavosti i spremnosti da istrpi sve moje napade i sibanja, a bog sam zna koliko ih je bilo, smo izasli iz te price i izgradili nesto drugo, na drugoj osnovi.
to nije klasicno prijateljstvo, ne mogu uopste da mu lupim etiketu ali ostaje u okvirima koje smo odredili i kojih se drzimo. receno je sve sto je trebalo da se kaze, rascisceno, oplemenjeno i ojacano i nema teoretske sanse da ja po tome brljam.

ti mu dodjes ko musko u toj prici :))

ako se emocije stisaju kod oboje i nema nekorektnosti koje su dovele do raskida, naravno da je moguce..
sa svim svojim ex sam ostala u prijateljskim odnosima sem jedne osobe..
nevredna osoba kojoj je data prilika koju nije zasluzivao..

Како можеш бити пријатељ са особом са којом се делила постеља? Нема ту пријатељства, бар не оног искреног.

Имам довољно пријатеља, тако да ми још један из неуспешне везе није потребан.
Јављам се на улици уљудно и то је све. За нешто више од тога не осећам потребу.

Back