Prijateljstvo i ljubav u starosti

Na zapadu kazu da je ljubav potonula sa titanikom, i mislim da se sve slaze, da ljubav odbija da se pojavi kod ljudi kojima je novac glavni prioritet, jer se takvi ljudi ispostave kao podlaci, kukavice i slabici.
Ljubav je nesto za sta se zrtvujemo, za sta rizikujemo. Ali otkad je na snagu stupilo "vodi ljubav a ne rat", od tada vise nema ljubavi, a stari namcori pune staracke domove.
Treba verovati u lepotu da bi se moglo voleti. Ali zasto se danas veruje u skolu?

jedno je zasigurno, ako nema nekog prijateljstva u vezi, tesko ce ga biti i kasnije, pogotovu ako nastaje ta faza netrpljivosti.
jedno je zasigurno da ako je veze bila ok i bilo trpljivosti da ce u starosti samo jos prijateljstvo ostati koja se moze tretirati ko visi stepen ljubavi.

Pa dobro, zar nije lepo znati da neko nije besmislen? Jer na cemu se varanje zasniva ako ne na odsustvu smisla u zivotu?
Seksualnost sasvim zavisi od patnje koju neka osoba trpi. Ona umiruje i stisava kao prirodan lek.
Medjutim, ako sad zene pokusaju da postanu muskarci, a toliko malo patnje podnose, onda cemo se naravno namrstiti na svako bespotrebno menjanje uloga.

Neko bi rekao da su muskarace i zenskasti muskarci podjednako odvratni.

Poslednja izmena:
Pa dobro, zar nije lepo znati da neko nije besmislen? Jer na cemu se varanje zasniva ako ne na odsustvu smisla u zivotu?
Seksualnost sasvim zavisi od patnje koju neka osoba trpi. Ona umiruje i stisava kao prirodan lek.
Medjutim, ako sad zene pokusaju da postanu muskarci, a toliko malo patnje podnose, onda cemo se naravno namrstiti na svako bespotrebno menjanje uloga.

Neko bi rekao da su muskarace i zenskasti muskarci podjednako odvratni.
:eek:

Kroz istoriju se moze utvrditi da je cednost zaista bila ogroman faktor i kod Germana i kod Rimljana i kod starih Grka, i da je s padom te komponente dolazilo i do urusavanja bracnih odnosa i do totalne fobije od braka. Tako su nestale sve stare civilizacije. I to i sa muske i sa zenske strane.

Dakle, nepoljuljana vera bi bila ta koja odrzava ljubav i prijateljstvo i u kasnom dobu, vera ili pouzdanje, a za to je potrebno samopouzdanje. Time sto se na izboru zivotnog partnera pokazuje nedostatak pouzdanosti, time se ukazuje i na nedostatak vere u sebe, i svaki naredni promasaj utice negativno na nas renking i u vlastitim i u tudjim ocima, kao kad kriminalac ucini delo zbog kojeg mu je povratak u drustvo cestitih onemogucen.

S tim da postoji razlika izmedju samopouzdanja muskarca i samopouzdanja zene, jer razlicitim nevoljama se izlazu, te muskarac koji bi npr. izgubio nevinost pre polaska u boj, mogao bi u boju da nadoknadi narusen ugled, dok to kod zene ne funkcionise i obicno za svaki gubitak pokusava optuziti muskarce, sto onda znaci da zeli da je smatraju neodgovornom, tj. da joj se ne treba verovati. Gubitak njenog morala je dakle nepovratan.

Zbog toga su u stara vremena postojala pravila za muskarce i pravila za zene, a za zene je glasilo da ona koja se ne uda nevina je "qurva". Kako to? Pa lako, ako nije nevina, nije mogla da se uda, pa je morala sama da se snalazi, tj. bavila bi se prostitucijom.

No, i bez toga, nama se ne dopada stav modernih zena, koje samo zbog posla kojim obezbedjuju novac ne dobijaju na samopouzdanju. Novac sam po sebi ne podize ugled, jer se uvek pitalo a na koji nacin je neko dosao do novaca? A sta vredi zena bez samopouzdanja? Koliko vredi njeno potomstvo? Samim tim sto je, prema statistikama, 84% dece razvedenih roditelja siromasno ukazuje vec na tuznu unutrasnju sliku nevere u sebe.

Postoji tvrdnja da bracni parovi koji su cedni usli u brak, nakon sto im se polnost ugasi, razvijaju duboku ljubav i prijateljstvo, sto navodno niko drugi ne moze. Nesto kao u filmu notebook.

Sta mislite postoji li to?

Postoji :) pozajem jedan takav par deka ima 99 godina a baka 93 deka je neki dan otisho u bolnicu baka je bila van sebe nije se smirivala dosla i kazuje mi " joj imam osjetjaj da je moj Erich umro " nije htela da ruca i posto je bio Valentin day uspostavim Kontakt preko fona i pruzhim baki Telefon toj sretji nigde kraja " joj Erich joj ljubavi moja " i suze joj chak podjoshe 70 godina braka nije mala stvar :)

Back