Prijatelji :?

Peta W.:
E pa ovako:
Da ne duzhim prichu,prekinula sam prijateljstvo sa najboljom drugaricom . Druzhile smo se 11 god. Mnogo me je povredila i josh uvek se oporavljam. I upravo to mi je bila inspiracija za ovu temu...
Vremenom sam stekla utisak da vi mushkarci lakshe prepoznajete licemerne i zlobne osobe... Ne znam da li greshim,ali chini mi se da su devojke mnogo lakovernije shto se prijateljstva tiche, naivno veruju ljudima, i to u vecoj meri nego mushkarci. To sam zakljuchila na osnovu ljudi oko mene,ne mora da znachi da je tako,mislim..mozhda ipak ima veze sa godinama,iskustvom... Npr deshavalo mi se da me neki mushkarac ( brat,prijatelj,dechko,nebitno..) upozori na neku osobu koju smo tek upoznali i ja pomislim "Ma,bre...shta ti znash,pa josh je ne poznajesh,pruzhi joj shansu... kako mozhesh tako da kazhesh?? " i tako sama sebi skrljam vrat,jer se ispostavi da je bio u pravu.
Zanima me koliko vam treba vremena da kazhete za neku osobu da vam je prijatelj i da li vam se desilo da pogreshite..ali zaista da pogreshite u proceni i shvatite da ste godinama zhiveli u zabludi?
Prvenstveno me zanimaju odgovori mushkog dela 4uma,ali pitanje vazhi za sve.

Imam samo par prijatelja, njih poznajem od pamtiveka. Nikome vishe ne dizem status i ne verujem apsolutno nikome.

vd:
stvar je u stavu
i tu bi se derer druže naše istovetno razmišljanje na ovu temu završilo
jer ja na primer imam sasvim suprotan stav
ok mama tata brat sestra itd rodbina su ti samo neka vrsta prijatelja po službenoj dužnosti
koji se manje više podrazumevaju
lepota je ne u uzimanju i očekivanju bilo čega od drugoga već u davanju
bar meni
i ne nikako mi se ne svidja taj stav
svi su kvarljivi zli prevrtljivi
a kao samo ja sam dobar i fin
ne treba mi život u kome ću svakoga gledati kao vuka
i u kome ću se stalno osvrtati da li mi neko radi o glavi
neka sam lud blesav ili naivan
ali šta ću uživam u životu takvom kakav je
pa ako me neko i prevari
to je iz mog ugla gledano samo na njegovu štetu
samo slabici provode život u stalnom strahu, osvrćući se preko ramena. .pravi ljudi vole, veruju i daju bez straha.jer znaju da je njihova snaga dovoljno velika da izdrži poneki uragačić koji naiđe.;-)

@vd-e .... rekao sam da smatram tvoju formulaciju neiskrenom.. posebno poslednji stih.....a ne tvoju ličnost....tj. tebe.... pa valjda bi ti, kao neko ko sve to razoome...mogao i moju malenkost koja kucka da razoomeš..............nisam dostigao taj stepen moodrosti...i da me drugi doživljavaju kao moodraca.....pa da mislim da,. ako me neko prevari, da je stvar obavezno u njemu...a ne u meni...... kao savršenom biću....... hoću reći...možda mi se i sviđa da ne budem ravnodušan........ili ne mogu da se ubacim u mod u kojem mi nije stalo do ljoodi..........

poslednji stih priča o savršenstvu..... "ako me neko prevari, to je, iz mog ugla gledanja, samo na njegovu štetu"...........
a kod tebe, hellen........u tvojoj priči je meni nelogično što posle 15 god. mnogo je to vremena....to je prijateljstvo iz detinjstva.....ono najiskrenije...i sad, neko ode bez reči i ti poloošavaš "preko zaj. prijatelja".......i eto....neka ide...okreće glavu........ja bih je vezao za drvo i morala bi da kaže zbog čega......

Колико видим, ту се прича о превари и о томе ко има више штете од тога, а не о личностима превареног или оног ко превари, а реч савршенство не видим ни у читању између редова....

За моју другарицу..шта да ти кажем...тако је било....
Она је заћутала, избегавала ме, игнорисала... Ја сам покушала онолико колико је било умесно...а да је јурим, спопадам и везујем за столицу - каквог би ефекта било? Она је тако одлучила, одрасла је особа, није моје да је мењам нити то могу...

Imam par jako dobrih prijateljica josh iz detinjstva...znaju sve moje mane, vrline, oprashtale su mi neka moja trenutna ludila, KONKRETNO mi pomagale kada sam u nekom skripcu.

Bilo je i onih "drugarica" sa kojima sam bila super intimna, imale smo zajednichka interesovanja, provodile se medjutim kada dozivim neki uspeh ili nadjem novog momka bukvalno su mi postavljale ultimatum kako one zele da budu samo samnom i ne prihvataju nikoga vishe a ja njihove se podrazumeva da moram da ih prihvatim... :???:
zapravo one su vodile nashe drugarstvo i na kraju naravno sam prekinula sa njima iz razloga shto nam se prijateljstvo svodi na njihovu dominaciju.
Naravno ovo je bilo sve u proshlosti.

Danas imam par prijateljica koje su starije od mene, imaju porodice i sa njima nisam neshto super intimna ali se zna KOD i PRAVILA prijateljstva i dokle je granica.

uopšte nije čitanje između redova....čovek nije pisao u metaforama..... pa da se nalazimo oko toomačenja.....u redu...kliše je.....ali kliše nije odnos sa prijateljima...........šta je umesno...i šta je šteta sa prijateljima....... ako se i dalje preispituješ.......ništa, zaboravi......ako možeš..... svako se krpi kako može........

Kao sto ne postoji nista idealno u ljuskom okruzenju tako ne postoji ni idealno prijateljstvo .Postoji samo stepen prijateljstva i onoga sto je prijatelj spreman da ucini za vas i vi za njega..bitna je i tolerancija i ne dovoditi prijatelja u situaciju koje ne odgovaraju njegovim mogucnostima.Ljudi se menjaju vremenom i godinama i zivotnim prilikama.Licno imam malo ljudi koje zaista mogu nazvati svojim dugogodisnjim prijateljima a puno poznanika za druzenje..Svoje prijatelje cuvam i negujem od svega pa i od mene same da ne predjem granicu tolerancije.I volim ih i oni to znaju i uzvracaju..Samo jednog da izgubim..bilo bi mi tesko i verujem da bi me bolelo kada bi me izneverio i izgubila poverenje u njega..

Prijatelj je osoba s kojom si u prijateljskim odnosima.

Prijateljski odnosi: neformalni, neposredni, neusiljeni, poželjno srdačni...

Ako se s nekim viđaš, a nije moranje, to je valjda nekakvo prijateljstvo...

moonja:
@vd-e .... rekao sam da smatram tvoju formulaciju neiskrenom.. posebno poslednji stih.....a ne tvoju ličnost....tj. tebe.... pa valjda bi ti, kao neko ko sve to razoome...mogao i moju malenkost koja kucka da razoomeš..............nisam dostigao taj stepen moodrosti...i da me drugi doživljavaju kao moodraca.....pa da mislim da,. ako me neko prevari, da je stvar obavezno u njemu...a ne u meni...... kao savršenom biću....... hoću reći...možda mi se i sviđa da ne budem ravnodušan........ili ne mogu da se ubacim u mod u kojem mi nije stalo do ljoodi..........

ok moonjo
i dalje stojim iza formulacije koju sam napisao
i nije metafora u pitanju
da li i dalje smatraš da sam neiskren

s obzirom da vidim da se i dalje ne razumemo oko tumačenja poslednje rečenice
a nešto nisam pri parama da plaćam forumske advokate
i nisam od onih što ne priznaju ničiji sud osim suda svoje partije
probaću da se sam branim
dakle ako imam čoveka za koga smatram da mi je prijatelj i pokušavam u svakoj prilici da njemu i sebi ugodim
a da ne bude zabune to nije ugađanje na koje bi maštoviti posetioci ljisa pomislili
a dotični se postavi neprijateljski prema meni
rezultat će biti njegov gubitak mog prijateljstva
dakle on je na gubitku
ako i dalje ne bude dovoljno jasno pozvaću patka u pomoć i kao svedoka odbrane
sve ok nema potrebe za teškim mislima
ljudi se razlikuju
i to je dobro

i to moonja u trećem licu....moonja, hellen...a ne vatra...(kako nastaju moonje, to much tehničkog)......da postanem.....a čovek ostanem.......a kad te neko gleda kao vooka...ovde...moš misliti kakav je sa svojim prijateljima...pardon....zajedničkim ugođajnicima..... opoošteno, brate....fora je bila u frazama.....kad čovek to što misli da fraza sadrži kaže svojim rečima...vidiš da nema pojma šta je hteo da kaže..i da misli nešto sasvim 10..................al sam ja to odmah znao....opoošteno samo....skupo je to preispitivanje....a iznuđivanje iskaza ....kd... (:

Ма, не сумњам ја уопште у твоје способности да све знаш унапред и боље од других...опуууштено само.....

biće zato što sam to čovek kaže......zapostavljena droogarica...koja to nije...virtooelni vookovi... i drugarice.......... (: jbte, koji su to tripovi................hajde sad još jedan red...vd. hellen....tri- četri nepoznatih anonimnih supermena..........šta ću sitan ja....među vama....vihorovima... a .telekom je katastrofa.....ubrzali su...samo što nikako da proradi.........

ovo ti je neki novi fazon:)

kao, ja jadan mali siroti..ciju, ciju:lol:

pazi, kad bih ti ja sad rekla da sam i u prvom i u drugom vd-ovom postu procitala isto?
ti ocito citas nesto sasvim drugo...to me uvek fascinira..koliko ljudi iste reci tumace potpuno drugacije

ne kapiram te ?...........al dobro.......rekao ono što mislim........ da je nešto neiskreno..tako meni deluje....i ne samo to...to je suština priče... pa ako neko kaže jbte....da ne gleda u ljoodima vookove.... onda nemoj bre da me tera da menjam iskaz......šta je onda to?..

lako mi je sa rl ljoodima....ja sam sigooran da nisam loše razoomeo...ali ako ćete vi da boodete srećni...........

Back