Prijatelji :?

Bitka se nastavlja, a meni ponestalo suncokreta... Dajte, ljudi, pišete o vrlo sličnim stvarima, a uhvatili se za mestimično nesrećne jezičke konstrukcije.

Sad me zanima jedna stvar. Ima ovde na forumu dosta prepirke, padaju ružne reči..., pa me interesuje da li ste takvi i u privatnom životu, pecate se na svaku udicu, burno reagujete, ili anonimnost dovodi do popuštanja kočnica. Kao klinci kad naprave neku glupost pod okriljem mraka, što ne bi uradili da je neko mogao da ih vidi.

havalius:
Sad me zanima jedna stvar. Ima ovde na forumu dosta prepirke, padaju ružne reči..., pa me interesuje da li ste takvi i u privatnom životu, pecate se na svaku udicu, burno reagujete, ili anonimnost dovodi do popuštanja kočnica. Kao klinci kad naprave neku glupost pod okriljem mraka, što ne bi uradili da je neko mogao da ih vidi.

znaš šta havalijuse ne znam ko stoji iza tebe
ali mnogo dopuštaš sebi
ko je bre klinac?!
i odakle ti pravo da postavljaš tako intimna pitanja pred ovoliko ljudi?
pazi naći ću te pre ili kasnije imam i ja neke ortake koji se bave tim razbijanjem kompjutera
a onda znaš već
neće te spasiti ni interfon
ni predsednik kućnog saveta
pa mislim stvarno
samo vas gledam dokle više
nismo mi javne ličnosti da otvaramo dušu kako se kome prohte i navrne
lepo i kulturno dam prst a oni bi celu ruku
e neće moći i tačka
neka sam vam rekao jel da

Ja sam miran i povucen decko. Ne svadjam se, osim u saobracaju. Retko psujem, izuzev ako nisu u pitanju postapalice, tj. suzdrzavam se da drugome uputim psovku. Nisam se potukao vec jedno tri godine.
Inace zajebavam svoje drugare i oni mene zajebavaju, kao sto je i ovde slucaj.

Hoce li ova anketa da izadje u nekom naucnom radu? Navedi da sam i ja ucestvovao u istrazivanjima.

Ja imam potvrde. Uverenja. Isečak iz novina od "tog i tog dana". Posedujem i naročiti Nalaz građevinske komisije, da mogu da prijateljujem sa: profesorima, lekarima, pekarima i rudarima, elektro-inženjerima, prevodiocima i lektorima, manekenkama i sponzorušama, pilotima, šoferima i kaskaderima... ali sa likovima iz skromne građevinske struke... hahaha

...ja sam samo ovde fina, zato shto se foliram, zato shto kad jedem i chitam forum ne mozete da povuchete MOJU zdjelu i njushkate MOJE granule, a u RL, ja moram da budem nakostrijeshene dlake na vratu non-stop i da rezim na svakog ko se priblizi, mojoj zdjeli, a stignem i da ujedem za nogu, dokle god mi lanac stigne, al. mi je otpala dlaka na vratu od zatezanja lanca...shta cu , shta cu, moram zivot je surov :smile:

Neverovatno je do koje mere me se ne tiče "kakav je čovek" moj prijatelj, poznanik, ortak..... mogao je pobiti pola obdaništa, i dalje bih bila samo zatečena. Moje je da gledam kakav je čovek prema meni. Šta je meni uradio, a da je i ostalima, ili da njima nije, zašto je sebi dozvolio takvo ponašanje prema meni i samo to me zanima, vređa, prija mi.
Htjedoh reci, ne trebaju mi isfolirani telefonski razgovori, notice, i pricha o krpicama, ako ne mogu reci ''e, stavarno si krava, shto si mi to uradila'' onda, su to druge orbitale ''prijateljstva''...tako moze sa nekim drugim ljudima...
Prijatelji su nešto lično naše. Umemo li da ih cenimo?
Vrlo mi je bitno poštovanje. Ne govorim o frazama, o uljudnosti, izbegavanju "otvaranja očiju" ili uvlačenju u guzu. Taman posla. I nikako ne govorim o verbalnom i formalnom poštovanju. Moj prijatelj, baš prijatelj, dakle, mora da ima visoko mišljenje o meni. Moje mišljenje o mom prijatelju je već po sebi dovoljno visoko, ako ga tako kategorišem. Što ne znači da je ta osoba savršena, ili da sam to ja. Znači samo da mi odgovara, da je razumem i da ono što joj zameram nije toliko bitno, ako je baš i bitno - mene lično ne vređa i ne ugrožava. Nije moj posao šta je radila u prošlosti, čak ni šta radi danas. Reći ću joj ako mislim da greši, ali tu se završava intervencija. Osim ako se nešto gadno sprema, to je već druga priča. Poenta - neće mi prestati biti prijatelj samo zato što je zgazila kolima neko dete, ne daj Bože. Čak ni ako nastavi posle toga da živi i da se pravda. Ružno je, reći ću joj da je ružno, ali njen problem. Njegov. Nebitno.
Mala psihoanaliza. Stvarno mi nije bitno kakav je čovek, dok me ne ugrožava. Da li je to sebično?

Lexo, jesil' me citirala shto se slazesh ili ne slazesh ? :smile:

Razlichiti smo , zato se i nalazimo da s nekim mozesh, a s nekim ne da se slozish...ja mnogo stvari dozivljavam svim srcem, tako i prijatelje, i to mi je razlika njih u odnosu na druge ljude sa kojima imam prijateljske odnose...njihov problem me se tiche, njihova tragedija i patnja isto, misli i sreca sve ostalo, kao i moji njih...jer nema ni jedan drugi razlog zashto bi se druzili...a sa vecim brojem sam dijelila zivotni prostor, od internata, preko domova do privatnog stanovanja...tu je nemoguce sakriti toliko pravo lice...moraju se otvoriti karte, kad bude kritichno...ili tokom zivota uchestvovala indirektno u njohovim zivotnim dramama...bez obzira shto smo se pogubili tokom vremena...mi smo formirali jedni druge...
i bitno mi je da ima onu dobrotu u sushtini, ne mogu podnijeti pokvarenost, pa makar prema meni bila ok

meni je bitno kakav je covek. podrazumeva se da je ok i prema meni, jel.ali mora da bude sustinski ok da bih ga nazvala prijateljem.

e sad, kad razmislim, sta je to sustinski ok?:)
ne sme da bude kriminalac.osim neke manje utaje poreza.ili nekog manjeg prekrsaja.voznja u alkoholisanom stanju. i to.:lol:
ne sme da laze.osim ako se svalera.jbg.svi ponekad zalutaju:roll: i ako mora.svet je surov:-)
ne sme da se folira.mrzim folirante:roll: osim na poslu.na poslu se svi foliraju.
jooooj.zahebato a?
ja sam uverena da su moji prijatelji sustinski ok.u odnosu na ostatak sveta, gotovo savrseni:wink:

jaoj, kako smo se njezne dushice sad raspilavile ovdje...a kad se sjetim kol'ko su me puta ove moje kokoshke zivaca koshtale i kakve jade su propadale u davnim danima... :smile:
e, Boze...kako zivot brzo prolazi...za tren...jedino ostaju tragovi u nechijem srcu, shto zasluzish...
...ima li shta ljepshe ?
...s godinama srca postaju tvrdja...vrata zatvorenija...

Vala i tem prijateljima neje lako sa nama. Treba da su dobri ljudi, uglavnom pošteni, puni razumevanja za svašta nešto, u svem dostojni i ravni nama, šta već. Da nas ne lažu i kad kradu od drugih da nam daju naš deo. I ako se već švaleraju, da to ne bude baš sa našim mužjakom/ženkom, a ako jeste, da bar ne znamo šta rade kad nas već nisu pozvali. Da nas poštuju i hvale i da žale za nama kada nas ne bude bilo. A zauzvrat ima da dobiju našu nepodeljenu vernost, i sve, ama baš svaki čin prijatelstva da im uzvratimo sa zelenaškom kamatom, ako treba. A mora, jer mi smo takvi ljudi i prijatelji. Čini mi se da dobar deo nas ne bi ispunio svoje uslove prema kojima nekoga ustoličuju za prijatelja, eh. O čem ja govorim...

DisMisaL:
Vala i tem prijateljima neje lako sa nama. Treba da su dobri ljudi, uglavnom pošteni, puni razumevanja za svašta nešto, u svem dostojni i ravni nama, šta već. Da nas ne lažu i kad kradu od drugih da nam daju naš deo. I ako se već švaleraju, da to ne bude baš sa našim mužjakom/ženkom, a ako jeste, da bar ne znamo šta rade kad nas već nisu pozvali. Da nas poštuju i hvale i da žale za nama kada nas ne bude bilo. A zauzvrat ima da dobiju našu nepodeljenu vernost, i sve, ama baš svaki čin prijatelstva da im uzvratimo sa zelenaškom kamatom, ako treba. A mora, jer mi smo takvi ljudi i prijatelji. Čini mi se da dobar deo nas ne bi ispunio svoje uslove prema kojima nekoga ustoličuju za prijatelja, eh. O čem ja govorim...

Govoris kako valja.

Što se slažem, Gljivo, dakako :)
Al' mene ste možda malo krivo shvatili. Nije svejedno da li je on/ona masovni ubica, ili pop. I nikako mi ne bi bilo drago da saznam nešto užasno za prijatelja. Ni pod razno ne bih volela da posle, recimo, godinu dana shvatim da je narkoman. Ka.
Al' neću ga/je napustiti zbog toga. To nije moj kriterijum izbora. Postoje stvari koje ne tolerišem, ali samo ako se primenjuju na mene. Ako se primenjuju na druge, objektivno su ružne i moje je da kažem. Tačka. Niko nije savršen. U prijatelju tražimo uglavnom samog sebe.

Lexa:
Što se slažem, Gljivo, dakako :)
Al' mene ste možda malo krivo shvatili. Nije svejedno da li je on/ona masovni ubica, ili pop. I nikako mi ne bi bilo drago da saznam nešto užasno za prijatelja. Ni pod razno ne bih volela da posle, recimo, godinu dana shvatim da je narkoman. Ka.
Al' neću ga/je napustiti zbog toga. To nije moj kriterijum izbora. Postoje stvari koje ne tolerišem, ali samo ako se primenjuju na mene. Ako se primenjuju na druge, objektivno su ružne i moje je da kažem. Tačka. Niko nije savršen. U prijatelju tražimo uglavnom samog sebe.

Ili svoga slugu , ali da se ne vidi da je sluga.....

Uh što nisam voleo ljude koji su prema meni mnogo bolji nego prema drugima....Iako je to danas normalno ponašanje....
Moja dobra drugarica je bila takav snob prema drugima, i stvarno otvorena i požrtvovana kad sam ja u pitanju , ali sam nekako uvek smatrao da je u pitanju "koga ne možeš da pobediš ti mu se pridruži"....jer više proboja ima to što smo u istom timu , nego da "podanike" delimo i sukobljavamo vojske....

Zanimljivo. Imala sam druga koji je mrzeo ceo svet. Ali eto mene nije. Posvađasmo se zbog krajnje trivijalne stvari i tako se sad vrlo retko sretnemo. Nema veze sa njegovom namrgođenom prirodom, niti je meni to smetalo. Ali neću se praviti da mu nisam kakila zbog toga, jesam. Nije me slušao, šta da radim? Da ga ubijem?
Zapravo, bila su dva takva.

Back