Prijatelji zivotinja, gde ste?

Dobro vas nadjoh, dobri ljudi! Ljubimci su vam prelepi.
Imam problemcic, pa se nadam da od vas dobijem potrebne informacije. Pre 2 dana mi se niotkuda na vratima pojavilo mace, nije mi jasno kako se uopste popelo uz stepenice, minijatura, mrvica. Kako je bilo vec kasno, a napolju hladno, ja resim da ga unesem u stan, kao, videcemo sutra sta cemo. Za "toalet" iskoristim sadrzaj saksije i kartonsku kutiju. Neverovatno, ali snaslo se, ja se odusevila...Sada, ako ga zadrzim, postoji neka procedura, vama, pretpostavljam, poznata, u vezi sa vakcinacijom, ciscenjem od parazita i sl. Ne znam ni koliko je staro. Dakle, sta i kojim redom raditi. I, da, kojem veterinaru u NI da ga odnesem?

xeniax, na dobrom si mestu i dobrodosla na nas pdf! To ja sad zamenjujem Kurta...nece se naljutiti, znam!
Ovako, ako si odlucila da zadrzis macu ipak ti savetujem da je odvedes kod veta. Neznam u kakvom je stanju ipak su oni strucni!
Inace, njih vrlo brzo naviknes na red...ako si u stanu, nabavi pesak pet sopa ili nekog trznog centra, odredi joj mesto i ona ce uvek znati.
Sto se tice preporuke veta, znam ..ali neznam dal je to dozvoljeno da ga reklamiram pa cu ti poslati na pp.

dakleM
nisam do sadavidela ovu divnu temu....
zato ću krenutu sa davljenjem
Ovo su moji malinoi Baja i Dona
Dona ja mama, apsolutno najbolji , nepotkupljivi čuvar dvorišta, zaštitnik svih mladih i malih pasa i ali i neko ko je svuda i neprikonovno alfa.
Baja je njen sin, opšte poznat kao antihrist, najštetniji pas na svetu, najljubomorniji, ali pas koji sve oko sebe natera da ga vole
Baja

Dona

donamileva, svi komplimenti za ovakve primerke malinoa!
O toj rasi bio je vrlo lep prilog iz odgajivacnice te rase na RTS nedavno.
To kako ti opisujes Baju i Donu isto je govorio vlasnik odgajivac iz Jagodine.
Eto, saznala si da i nas pdf ima temu za ljubitelje zivotinja.
Pricaj nam cesce o tvojim ljubimcima sa svem slikama...

Za mama Donu postoje samo četri osobe na svetu -nas četvoro. I niko više u dvorište ne može da uđe kada nas nema tu
van dvorišta niko je ne zanima - mogu ljudi da joj priđu

Baja je zevzek, glavni galamdžija, štetnik koji još uvek priznaje da je MAma DOna alfa

Uz njih vrata ne moraju da se zaključavaju
Uz njih za decu nikad ne moram da brinem kada su sami
Uz njih srce je uvek puno

xeniax, na dobrom si mestu i dobrodosla na nas pdf! To ja sad zamenjujem Kurta...nece se naljutiti, znam!
Ovako, ako si odlucila da zadrzis macu ipak ti savetujem da je odvedes kod veta. Neznam u kakvom je stanju ipak su oni strucni!
Inace, njih vrlo brzo naviknes na red...ako si u stanu, nabavi pesak pet sopa ili nekog trznog centra, odredi joj mesto i ona ce uvek znati.
Sto se tice preporuke veta, znam ..ali neznam dal je to dozvoljeno da ga reklamiram pa cu ti poslati na pp.
HVALA! Imala sam uzasno puno obaveza, pa nisam stigla da se zahvalim. Maca ostaje, a u ponedeljak idemo cika- vetu. Jos jednom, hvala najlepse, puno si mi pomogla.

Dobro vas nadjoh, dobri ljudi! Ljubimci su vam prelepi.
Imam problemcic, pa se nadam da od vas dobijem potrebne informacije. Pre 2 dana mi se niotkuda na vratima pojavilo mace, nije mi jasno kako se uopste popelo uz stepenice, minijatura, mrvica. Kako je bilo vec kasno, a napolju hladno, ja resim da ga unesem u stan, kao, videcemo sutra sta cemo. Za "toalet" iskoristim sadrzaj saksije i kartonsku kutiju. Neverovatno, ali snaslo se, ja se odusevila...Sada, ako ga zadrzim, postoji neka procedura, vama, pretpostavljam, poznata, u vezi sa vakcinacijom, ciscenjem od parazita i sl. Ne znam ni koliko je staro. Dakle, sta i kojim redom raditi. I, da, kojem veterinaru u NI da ga odnesem?

ja moje pse a i mačore sam vodila u Pet comp kod Miše

Ne mogu te nadjem, ludishinter....pa gledaj, nesto je pojela
sto njoj ne odgovara i cim povraca ima problem sa varenjem.
Cime je hranis...hoce to od nekih granula... Pa dobro ti rece
Rada, daj joj pola tablete nekog leka koji uzimaju i ljudi sa takvim problemom.
Neznam sta imas u kuci?
Ako saznam nesto tacnije, javljam ti na pp

Evo ovako: nisu svi humani lekovi pogodni za mačke, posebno za male mačiće, jer oni imaju drugačiji metabolizam od većine drugih životinja ( i one i konji su jako posebni) i ono što za većinu životinja i ljude jeste lek, za njih je otrov, tako da treba biti jako oprezan oko davanja humanih lekova.

Najbolje bi bilo ODMAH pozvati veta, jer od toliko povraćanja mačka lako dehidira, a to se može fatalno završiti. Možda će morati da primi infuziju zbog dehidracije.

Vet mora izmeriti maci temperaturu, pregledati je, jer uzroka može biti milion, od trovanja bilo čim, do slabosti jetre i bubrega... i gliste mogu uzrokovati povraćanje, nakupljena dlaka... Dakle, ovo se ne može rešiti bez veta, a ja savetujem što pre da ne bi došlo do potpune dehidracije!

Back