Prijatelji zivotinja, gde ste?

Obožavam životinje,u posedu imam 3 patuljaste zeke.Na žalost psa bih volela ali nemam gde da ga čuvam.Uvek se oduševim kad vidim one zemlje kako vode računa o napuštenim životinjama,sa koliko ljubavi neguju svaku životinju,leče.....a kod nas se toliko nehumano postupa sa njima da mi je muka:rtfm:

Obožavam životinje,u posedu imam 3 patuljaste zeke.Na žalost psa bih volela ali nemam gde da ga čuvam.Uvek se oduševim kad vidim one zemlje kako vode računa o napuštenim životinjama,sa koliko ljubavi neguju svaku životinju,leče.....a kod nas se toliko nehumano postupa sa njima da mi je muka:rtfm:

Kod nas se nehumano postupa sa ljudima a za zivotenje je ljude bas briga,naravno cast izuzecima..

Nije da su ljudi u Nisu nehumani prema zivotinjama...vidim ponosno setaju svoje ljubimce gradom!
Pre bi bilo ono sto smo vec elaborirali ...mrzi ih da pisu!
E sad, nas koje to ne , trebali bi od stana do stana da ih ubedjujemo da pisu, da im
kazemo da na Krstarici imamo svoj pdf..
Ja se juce provela ko bos u trnje!
Kazem sinu prijateljice da se registruje i pricam kako je malo forumasa, prepricam teme,
kazem da imamo i Niski klan! A prijateljica meni...Nemoj ti da mi uvlacis dete u kojekakve sekte!
O ljudskoj humanosti , dragi ludishinter, otvoricemo temu...razmisljaj o tome, ti si tako
inventivan!

Nije da su ljudi u Nisu nehumani prema zivotinjama...vidim ponosno setaju svoje ljubimce gradom!
Pre bi bilo ono sto smo vec elaborirali ...mrzi ih da pisu!
E sad, nas koje to ne , trebali bi od stana do stana da ih ubedjujemo da pisu, da im
kazemo da na Krstarici imamo svoj pdf..
Ja se juce provela ko bos u trnje!
Kazem sinu prijateljice da se registruje i pricam kako je malo forumasa, prepricam teme,
kazem da imamo i Niski klan! A prijateljica meni...Nemoj ti da mi uvlacis dete u kojekakve sekte!

O ljudskoj humanosti , dragi ludishinter, otvoricemo temu...razmisljaj o tome, ti si tako
inventivan!

:hahaha::hahaha::hahaha:

Nije trebalo da ga nazovem Niški klan... :rumenko:

Moj 200_ti post posveticu ovoj temi, temi koju sam sama predlozila.
Mozda neko i zaluta na ove stranice/
U uvodnoj reci za ovu temu obrazlozila sam zasto je bitno voditi brigu o zivotinjama!
EU kojoj tezimo, obavezace nas na to, bice zakona...nas samo zakon moze naterati
na nesto.
Do tada, zivotinje moraju biti strpljive i onda kad su gladne, izbacene, sutirane, bolesne...
Boze, sto li se rodih na ovim prostorima pa me svako malo bole ove moje grudi balkanske?

Uopste ne moramo da "tezimo" Evropi da bismo imali osnovne humane i civilizacijske vrednosti. Treba kao drustvo sami da napredujemo, da se obrazujemo i civilizujemo, to nam nece doneti na tacni nikakva Evropa.
Tako da, to vazi i za tretman zivotinja, ali nisam za to da zivotinje idu maltene na plasticnu operaciju, dok ljudi gladuju. Znaci, sada zivotinje moraju u drugi plan, bitniji su ljudi.

Slazem se picololeone,
Deca su najvaznija na svetu, zbog njih i postojimo.
Ali da bi oni danas sutra postali dobri ljudi, moramo ih vaspitavati da vole sve oko sebe, pa i zivotinje a ne da na njima treniraju agresivnost...posle bi to moglo preci na maltretiranje drugih ljudi, slabiji od njih...
Ja licno ne pomazem samo zivotinjama, pomogla sam svakome kad je trebalo i gde sam god mogla. O tome ne volim da govorim, da isticem sebe kao da im spoticem...jer, znas
onu izreku + ruka koja daje uvek je iznad one koja prima+, pa ne bih sebe u prvi plan....A posto sam ja vernik, smatram da se dobrota prema svakom zivom bicu podrazumeva!

Spremna za izložbu :D
picture.php

Slazem se picololeone,
Deca su najvaznija na svetu, zbog njih i postojimo.
Ali da bi oni danas sutra postali dobri ljudi, moramo ih vaspitavati da vole sve oko sebe, pa i zivotinje a ne da na njima treniraju agresivnost...posle bi to moglo preci na maltretiranje drugih ljudi, slabiji od njih...
Ja licno ne pomazem samo zivotinjama, pomogla sam svakome kad je trebalo i gde sam god mogla. O tome ne volim da govorim, da isticem sebe kao da im spoticem...jer, znas
onu izreku + ruka koja daje uvek je iznad one koja prima+, pa ne bih sebe u prvi plan....A posto sam ja vernik, smatram da se dobrota prema svakom zivom bicu podrazumeva!

Naravno!:):ok:

Posto sam ja ljubitelj zivotinja, do juce sam bila vlasnica 10 macaka i jednog psa.
Od juce imam 9 ! Jedna je uginula, mada imam opravdanja kad kazem da je to ljudskih ruku delo!
A sve sam ih udomila, nasla, nahranila..i pse isto. Jer, o njima ne brine ni drzava, ni centri za socijalni rad...samo pojedinci kojih nije malo, ali eto ne oglasavaju se!
Da bi se izbegla najezda pasa lutalica, predlozih manju cenu sterilizacije..u Leskovcu je doneta opstinska odluka o besplatnoj i obaveznoj sterillizaciji pasa i macaka. ..pa, ko velim, sto i nas grad ne bi razmisljao o tome.
Kazem sinu, koji zivi u BGD, kako je mali odziv forumasa u Nisu i da je moju temu o zivotinjama udostojilo tek 33 forumasa...on kaze, mama, preopsirna si! Ljude ne zanimaju
dugacki tekstovi!
Pa da skratim ja?

Posmatram zivot oko se, i...optuzzujem !

Pricca prva
U dvorisstu jedne kuche u mojoj ulici, vidim malu psechu porodicu..majka i ccetvoro
njenih mladih..slatki, razigrani, tek progledali. ...Prozor neponovljiv!
Jucce pitam zzenu iz tvog dvorissta, kako je mala psecha porodica? A, nema ih visse,
odneli smo ih sa sve majku prema Jelasnici, u ssumu....ali vratila se samo kuja !!!
Meni postalo jos hladnije, kazu to je subjektivni osechaj...

Prica druga
Porodica, roditelji i troje dece...jedno dete srednjosskolac, dvoje u osnovnu. Primaju
socijalnu pomoc, deca besplatnu uzzinu, drva jos nisu nabavili a snegovi dolaze....
Kad ponudite da vam otac pporodice nesto pomogne uz nadoknadu, kazze da je bolje dzabe sedeti, nego dzabe raditi.
A deca, po ceo dan u kladionicama. Imaju srecu, hvali se njihova majka. Hoche ih para! Verujem, vidim imaju novi mobilni, sa svem kameru, objasnjava mi njihova majka..
A meni hladno, zima samo sto nije..to ipak nije subjektivni osechaj!
U obe moje pricce danas, osudujem coveka!

Possto je ovo tema kojoj sam ja kumovala,
mogu jos nesto da kazzem pod ovim naslovom, jel tako mod?
Znam jednog decaka,mog prijatelja...mlad je, ustrajan u svojim odlukama, sa informatikom je na +ti+, ponekad slussa pesme V. Georgieva, voli mackeMedjutim, nikad ne slika svoje macke i posalje fotke!
Mozda krije tako svoje emocije, misleci da musskarci treba da pricaju samo o sportu, politici.....
A uskrachuje mnogima lepe trenutke ovde!

Verovatno već svi znaju al nije na odmet da se podsetimo.:mazipsa:
MOLBA JEDNOG PSA:

- Moj zivot traje 10 do 15 godina. Svaki rastanak od tebe za mene znaci patnju. Razmisli o tome pre nego sto me uzmes.

- Voli me onakvog kakav sam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogucnost da biram prijatelja i gospodara.

- Daj mi vremena da shvatim sta od mene trazis.

- Pre nego sto me u toku obuke izgrdis preispitaj sebe, mozda ti gresis ili ja ne mogu da shvatim sta ti zelis.

- Imaj ljubavi za mene, ja od toga zivim. Ne ljuti se na mene i ne kaznjavaj me.

- Ti imas svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe. Pricaj sa mnom! I ako ti se cini da te ne razumem ja ipak znam sta ti mislis i osecas.

- Znaj da ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa. Pomisli pre nego sto me udaris, da te ja sa lakocom mogu ugristi, ali ja to nikada ne radim.

- Ne uzimaj me kao igracku dok sam mali i sladak da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi vecna.

- Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim i prestanem da se krecem. I o tebi ce se neko brinuti - starost je ista za sve.

- Prati me na mom poslednjem putu, Nemoj nikada reci: "Ja to ne mogu da gledam" ili "Neka se to dogodi u mojoj odsutnosti". S tobom je sve lakse. Neka ti to bude dug za moju vernost i nasu lepu mladost.

- Kada me vise ne bude bilo, nemoj tugovati, vec usreci nekog novog psa i voli ga kao sto si mene voleo.

Poslednja izmena:
Ovo nije moja pricca, proccitala sam je na Krstarici, meni mnogo znaci,
pa bih htela da je i vi cujete!
Nekad davno, kad je Bog sissao na Zemlju, ispunjavao je zelje svim zivim stvorovima pa
i zivotinjama. Pitao je svaku sta bi zelela za sebe !
Slon i medved zatrazisse jakost, leopard brzinu, lisica lukavost, ptice i leptiri lepotu, vidra
razigranost....I Bog im uslissi zelje.
Na kraju u redu cekao je malo macce. Bog ga pita sta bi ono zelelo a mace kazze..pa sve si vec podelio.... Bog odgovori> meni je sve ostalo, ja sam Bog. Macce odgovori...onda mi daj od svega po malo.
Ali, ipak mu je oduzeo...laznu skromnost!

Nadam se da se forumasica koja je ovo iznela na Krstarici nece ljutiti sto sam ovu
pricu ispricala i vama!

Back