Verovatno već svi znaju al nije na odmet da se podsetimo.

MOLBA JEDNOG PSA:
- Moj zivot traje 10 do 15 godina. Svaki rastanak od tebe za mene znaci patnju. Razmisli o tome pre nego sto me uzmes.
- Voli me onakvog kakav sam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogucnost da biram prijatelja i gospodara.
- Daj mi vremena da shvatim sta od mene trazis.
- Pre nego sto me u toku obuke izgrdis preispitaj sebe, mozda ti gresis ili ja ne mogu da shvatim sta ti zelis.
- Imaj ljubavi za mene, ja od toga zivim. Ne ljuti se na mene i ne kaznjavaj me.
- Ti imas svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe. Pricaj sa mnom! I ako ti se cini da te ne razumem ja ipak znam sta ti mislis i osecas.
- Znaj da ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa. Pomisli pre nego sto me udaris, da te ja sa lakocom mogu ugristi, ali ja to nikada ne radim.
- Ne uzimaj me kao igracku dok sam mali i sladak da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi vecna.
- Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim i prestanem da se krecem. I o tebi ce se neko brinuti - starost je ista za sve.
- Prati me na mom poslednjem putu, Nemoj nikada reci: "Ja to ne mogu da gledam" ili "Neka se to dogodi u mojoj odsutnosti". S tobom je sve lakse. Neka ti to bude dug za moju vernost i nasu lepu mladost.
- Kada me vise ne bude bilo, nemoj tugovati, vec usreci nekog novog psa i voli ga kao sto si mene voleo.