Придњестровље: Путине, спаси нас

Samo da se razume, Ruski garnizon je već tu.

Mnogo ljudi će da arlauče o Staljinu.Informisaću stado.


Da počnemo. Komunjarski simboli su samo stara zastava Moldavske SSR, jer je rat počeo pre dezintegracije celog SSSRa nakon što je Moldavija proglasila da odlazi, a deo Moldavije hteo da ostane u SSSR. Savez je nestao, Rusija je ponovo postala nezavisna država. Rat se sporo vodio iz čudnih razloga dok Rusija nije POD MANDATOM DATIM OD UJEDINJENIH NACIJA zamrznula konflikt i uspostavila kontingent mirotvoraca.

1709716129996.png

famozni "labud" u PMR.
Jedan od glavnih razloga je bila "tragedija u Benderima", gde je Moldavska (Rumunska, etnički) policija se borila za selce 44 dana, nakon čega je izvršila ogroman masakr lokalnog stanovništva. Ko je ostao živ bio je proteran. 130 mrtvih, 1,471 ranjenih (od kojih je 185 ostalo sa trajnim invaliditetom).


Pridnjestrovlje je imalo do skoro veći BDP od same Moldavije, Moldavija truje redovno sa njima, prave ugovore o autoputevima, itd.
Većina struje u Moldaviji do dan danas dolazi iz elektrostanice u PMR.


Trenutni predsednik PMR je Vadim Krasnoselski, znan po par stvari. Kao prvi, veliki je fan monarhije. Od njegovog mandata, PMR je počeo bacati komunjare na smetlište istorije i PMR je postao bastion sećanja na Imperiju, Beli pokret i žrtve boljševičkog terora.
IMG_0730.jpg

Fotka u kanci.

"Sovjetska" PMR je prekrivena spomenicima, najveći carici Katarini, spomenicima mučenika ubijenih od strane crvenih i velikih vođa ruske države, uključujući i velike generale tipa Kutuzov, Suvorov itd. Spomenici Lenjina se aktivno uništavaju, preko polovine je već otišla. U glavnom gradu nepriznate državice, Tiraspolju, uspostavljena je Crkva Novih Ruskih Mučenika i Ispovednika. Takođe je verovatno jedina (proto?)držav(ic?)a u celom bivšem Varšavskom paktu i SSSRU koja pamti i uči o dekozakizaciji (to jest, kulturalnom genocidu nad kozacima koji je izvršio SSSR).

Tiraspolj je promenio grb iz vremena """sovjeta"""(pazi državi koja se zove SAVETSKI SAVEZ) u stari imperijalni grb.
1709716648659.png
1709716638093.png
Od 2008e nadalje, komunjare koje su vladale 90ih strpane u zatvor. Igor Smirnov, prvi "predsednik" je napustio sve partije 90ih i sam držao zemlju u autokratiji. Nakon demokratskih izbora 2016e, mesto je zauzeo Vadim.

Od 2018e godine, komunistička partija je zabranjena, a svi lideri strpani u zatvor zbog uloge u pljačkanju protodržave.
 
Poslednja izmena:
Samo da se razume, Ruski garnizon je već tu.
Teško je reći da su komunjare "vladale", jer su u glavnom držali uloge ne u polugama državne vlasti već u oligarhiji. Što se tiče vlasti, Igor Smirnov, prvi "predsednik" je napustio KPSS 1990e, nikad se nije pričlanio ni jednoj partiji u PMR i sam je držao zemlju u nekakvoj kvaziautokratiji. On je vladao od 91e do 2011e kao predsednik, kasnije u drugoj ulozi. Inače, po profesiji je dr. ekonomskih nauka, a i vernik je, tj. težak pravoslavac. Izgleda ovako.

1709717300970.png
1709717291394.png

1991-2011
Smirnov je o komunizmu imao da kaže sledeće:

"Mora se razumeti da je Marksov pravi problem bio sa nesrećnim žrtvama eksploatacije. On je bio progresivac do kraja. Da je verovao da će klanje određenog broja proletera na dnevnom nivou poslužiti napretku ideologije i revolucije, ne bi okolevao. Da je mislio da postoji način da revolucija dođe na vlast ako uđe u savez sa zelenašima i sitnim lihvarima hvalospev bi se čuo širom Evrope. Sva etika, svo ono sažaljenje prema eksploatisanima i ljubav prema čoveku i prema poniženim koja se promovisala u sovjetskom komunističkom sistemu je u najvećoj meri donelo rusko i pravoslavno preispitivanje marksističke ideje."​
 

Back
Top