Pričestio sam se u drugoj pomesnoj crkvi. Sveštenik me pričestio pod sličnim ali različitim imenom. Kako se sad zovem?

Dosta nezgodna situacija.
Jeste. Pričestio sam se u hramu Bugarske patrijaršije. Sveštenik je moje ime prilagodio bugarskoj verziji. Slično je a nije isto. Još me sad neki naši prozvaše da sam postao Bugarin jer sam se pričestio u Bugarskoj pravoslavnoj crkvi. Kakve gluposti.
Nemam nameru pobugariti se. Onda bih morao još slaviti imendan. Da me nije bugarski pop pred Bogom bugarizovao?!

Jeste. Pričestio sam se u hramu Bugarske patrijaršije. Sveštenik je moje ime prilagodio bugarskoj verziji. Slično je a nije isto. Još me sad neki naši prozvaše da sam postao Bugarin jer sam se pričestio u Bugarskoj pravoslavnoj crkvi. Kakve gluposti.
Nemam nameru pobugariti se. Onda bih morao još slaviti imendan. Da me nije bugarski pop pred Bogom bugarizovao?!
Ma ništa strašno i svetima se nekad ime promijenilo kad su se približili Istini.

Bio sam na službi u drugoj pomesnih crkvi. Sveštenik me pričestio pod sličnim ali različitim imenom, kako je uspeo da me razume. Kako se sad zovem? Pod kojim imenom da se sad pričešćujem?
Nosis i dalje svoje ime,a crkveno ostaje u crkvenim knjigama.Valjda si ga zapamtio.Svi koji su krsteni u crkvi imaju ime koje im je kum krsteni dao i crkveno koje se poklapa sa nekim apostolom,ciji je praznik u to vreme.

Bio sam na službi u drugoj pomesnih crkvi. Sveštenik me pričestio pod sličnim ali različitim imenom, kako je uspeo da me razume. Kako se sad zovem? Pod kojim imenom da se sad pričešćujem?
Pogledaj u licnom dokumentu.

Licna karta, pasos, izvod iz maricne knjige rodjenih, izvod iz drzavljanstva...

Back