Pričest

ja sam odslušao delove jednog njjegovog videa i učinio mi se fanatik koji umišlja da zna stvari koje ne može znati....dobar je govornik bez sumnje ali je fanatik po mom mišljenju...
Sta znam, ume probuditi u coveku zelju za verom. Nacin kako obicnim recima docarava snagu vere. Nisam bas naisao da je nesto odsetao od meni znanog iz pravoslavlja.

Sta znam, ume probuditi u coveku zelju za verom. Nacin kako obicnim recima docarava snagu vere. Nisam bas naisao da je nesto odsetao od meni znanog iz pravoslavlja.
imamo ovde jednu koleginicu koja je do Pravoslavlja došla slušajući Miroljuba Petrovića.....ako te privlače neki govori ovog Mar Mari Emanuela verovatno ima razloga za to....osećaš potrebu za Bogom u svom životu...

Isto kao i oni koji su se pričešćivali. Prenosom zaraze. Nije mi jasno pitanje. 🤔
Па ни мени није јасно каква је поента у помињању да су неки црквени великодостојници умрли од ковида, ти си то поменуо у контексту теме о причешћу, логично је да те питам на који начин су се заразили они који се нису причешћивали, зар и ти великодостојници нису могли да се заразе током контакта са другим људима у продавници, аутобусу и сл?
Ја сам се редовно причешћивао у свим постовима цијело вријеме док је тзв пандемија била присутна, како сам лијен и не волим се гурати, редовно сам се причешћивао међу задњима, значи на стотине људи прије мене, увијек има оних са симптомима прехладе, шмрцање, кашаљ, а замисли никако нисам фасовао ништа.

imamo ovde jednu koleginicu koja je do Pravoslavlja došla slušajući Miroljuba Petrovića.....ako te privlače neki govori ovog Mar Mari Emanuela verovatno ima razloga za to....osećaš potrebu za Bogom u svom životu...
Naravno. Vrlo verujem u Boga. Citam novi zavet (jos nisam stari). I miroljub je bio zanimljiv dok nije postao klovn i izgubio svaki kredibilitet. On ima stavove iz starog zaveta oko kamenovanja i ubijanja dok Isus uci o prastanju.

Da li bi koristila istu kašičicu nakon osobe koja ima kugu?
Сад претјерујеш, али имамо свједочанства из првог свјетског рата кад су свештеници причешћивали обољеле од тифуса, послије причешћ, ссве што остане конзумирају ђакони и свештеници, нису се разбољевали послије тога.

Верујем, Господе, и исповедам да си Ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од којих сам први ја.
kad neko za sebe kaže da je najgrešniji iako zna da nije...meni je to egoizam, patetika, laž....

Ја не знам, а ти знаш, па нам дај неке линкове који ће потврдити то што си лупио, или једноставно признај да лупаш без икаквих доказа.

Bila jedna od glavnih vesti za vreme covida, svi se secaju samo se ti pravis lud i trazis linkove.

Kao sto rekoh, vaznija ti je neka izmisljena tradicija od zdravog razuma :)

Сад претјерујеш, али имамо свједочанства из првог свјетског рата кад су свештеници причешћивали обољеле од тифуса, послије причешћ, ссве што остане конзумирају ђакони и свештеници, нису се разбољевали послије тога.
U kom smislu preterujem? U smislu da bog ima neke granice do koje bolesti štiti?

I ti veruješ da je baš tako bilo? Nijednog momenta nisi posumnjao u istinitost tog svedočanstva?

Nije ti uzeo cokoladu da budes takav
to je jedna od stvari koje mi smetaju u pravoslavlju...taj motiv se provlači kroz molitve koje preporučuju za čitanje vernicima...ja najgori od svih, ja najgrešniji...što bih ja to ponavljao svaki dan i ubeđivao sebe u to da sam neki užasno veliki grešnik...not my cup of tea

Pa to te i pitam. Da li bi ti koristila? Da li imaš strah i sumnju?
Ебг сад , да ли ти можеш да се стопроцентно ријешиш сумње по било којем питању, ствар је у томе да превазиђеш старх и сумњу, сви смо ми различити. Ја конкретно ако сам прехлађен, кашљем, обично се не причешћујем, осим сумње ту је и то да не саблазним неког ко је више сумњичав или гадљив.

Ебг сад , да ли ти можеш да се стопроцентно ријешиш сумње по било којем питању, ствар је у томе да превазиђеш старх и сумњу, сви смо ми различити. Ја конкретно ако сам прехлађен, кашљем, обично се не причешћујем, осим сумње ту је и то да не саблазним неког ко је више сумњичав или гадљив.
U ime čega bi iko prevazilazio strah i sumnju? Zašto, da bi ga ostali prihvatili? Ako je potrebno otklanjati strah, to se čini u ime sebe i vere svog srca, a nikako u ime crkve koja sa pravednošću i ljubavlju baš nikakve veze nema.

Back