Па зато ти и кажем да не схваташ и очигледно је да одбијаш да прихватиш.
Кашичица је ту сасвим небитна, зар није практичније да се сви причесте истом кашиком кад већ сви пију из истог путира, него да свештеник мора припремити 500 или више кашика?
Одговор ћеш ако ђелиш пронаћи у молитви коју вјерници изговарају прије самог причешћа:
Верујем, Господе, и исповедам да си Ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од којих сам први ја. Још верујем да је ово само пречисто Тело Твоје, и ова сама пречасна Крв Твоја. Стога Ти се молим: помилуј мс, и опрости ми сагрешења моја, хотимична и нехотимична, учињена речју, делом, свесно и несвесно, и удостој ме да се неосуђено причестим пречистим Тајнама Твојим на отпуштење грехова и на живот вечни. Амин.
Прими ме данас, Сине Божји, за причасника Тајне Вечере Твоје, јер нећу казати Тајну непријатељима Твојим; нити ћу Ти дати целив као Јуда, већ као разбојник исповедам Те: помени ме, Господе, у царству Твоме.
Човекољубиви Владару, Господе Исусе Христе, Боже мој, нека ми Светиње ове не буду на осуду - као недостојном, већ на очишћење и освећење и душе и тела, и на залог будућег живота и царства.