Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

E on to razmislja sta ona budala od kuceta iza radi i da li da se ipak evakusie. Vrlo stidljivo dolazi. Pa je dovoljno da bilo cime mrdnem da ode. Ali onda tako po tri, cetiri kruga ponovo. I vrlo je vazno sto je na vrhu. I kuce je pocela da se penje po meni.

Mace uvek imaju granule.

Ali granule koje rasturaju kao termiti su neke skupe ND sa divljom svinjom i bundevom - za pse.
Neverovtno
Uzimam im kao poslaticu, a iste te za macke nece da jedu.
Pas ne jede granule.
Od kad DM nema grickalice za njih zivot im se unazadio. To sam im delila da svi budu zajedno i cekaju svako da dobije.

Poslednja izmena:
Ja uzimam freji ND sa piletinom i narom.
Leši se od toga.

Pola kg u premium pet je oko 550 din
Da skupe su. Za pse je divlja svinja 500. Za mace 560 ili cak 580 zaboravila sam.

Ali oni ne smeju za pse kao osnovnu hranu, zato sto nema taurin. Kupila sam i skorije za mace, masnije su, ali oni nece. Veliki djene djene, crni jok.
Ovo koliko dam toliko pojedu. Kao tetmiti.

Ali osnovne su im Matis za sterilisane i to je uvek u posudi.

Kuce nece ni jedne. Konzervice samo iz ruke...Jede sir i naravno meso kad nam ostaje.

Beli je jako veliki, a i tezak. Ne znam koliko se vidi po slikama.
Svi se oduseve.

Evo smo u pecinici. Ali ode i odatle. Zivac.

Jaoj pa danas je hajducki rastanak. Odose kud koji kod jataka. I kod zenskih vrv.

Kako li je to stvarno funkcionisalo?
Drmnulo me nesto, pa oni su stvarni nekad bili. Ja sam se bas udaljila od tih prica. Au. Nekako mi irealno. Pokusavam da zamislim stvarne. Zamislite nas u takvoj prici. Posto ljudi i osecanja nisu toliko drugaciji od kad je covecanstva. Samo su okolnosti i to sto nose razlika. Ne mala, ali iznutra isti smo ljudi. To je cudno.

Naravno da su radni dani sunčani, topli i lijepi, sve te vani zove u šetnju. Naravno da subotom i nedjeljom pada kiša. Sjedi Minka kod kuće, za bolje i nisi :(
Idi u persun. Ja sam mislila da si sada na moru!

Kod nas je kisa isto. Svuda je izgleda kisa.

Naravno da su radni dani sunčani, topli i lijepi, sve te vani zove u šetnju. Naravno da subotom i nedjeljom pada kiša. Sjedi Minka kod kuće, za bolje i nisi :(
E tako ovde cesto bude.
I preko dana kad se radi bude fino vrijeme, cim dodje poslije podne, naoblaci se i krene vjetar :D

Jaoj pa danas je hajducki rastanak. Odose kud koji kod jataka. I kod zenskih vrv.

Kako li je to stvarno funkcionisalo?
Drmnulo me nesto, pa oni su stvarni nekad bili. Ja sam se bas udaljila od tih prica. Au. Nekako mi irealno. Pokusavam da zamislim stvarne. Zamislite nas u takvoj prici. Posto ljudi i osecanja nisu toliko drugaciji od kad je covecanstva. Samo su okolnosti i to sto nose razlika. Ne mala, ali iznutra isti smo ljudi. To je cudno.
Odprilike kao gradjevinari, terenski radnici. Kad dodje zima odose kuci da uzivaju, a na proljece opet na baustelu :D

IMG_20251108_090542.jpg

Eto krutog!

Back