Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko još koristi cd? :D

Ja kad mi treba rucna a radio ne moze da uhvati dobro signal zbog terena ili mi se ne dopadaju stanice.
Imam ono cudo sto se prikljuci u upaljac od auta i sa SD kartice slušam. Šalje frekvenciju na radio i to mi je za auto-put.
Problem mi je da ako povucem rucnu to se iskrivi jer je lose postavljen upaljac tj. nije predvidjen za dodatke.

Kod mene te dvije nisu bile lektire. Karenjina jeste. I to mi je stvarno bilo uživanje za čitanje :zaljubljena:
Rado bih je čitala ponovo, zanima me kako bih je sad doživjela, kao odrasla. 🤣
Kod mene pola lektira bio Miroslav Krleža. Omrzla sam ga koliko nas je profesorka terala da ga čitamo :rida:

Je l još ima onaj Tihi don i Rat i mir u Srbiji kao lektire? Ne znam koje sam čitao 3x ali svaki put do 50 stranice. A ovo drugo ni toliko. Karenjina bila uživanje pored onog.
Nemam pojma da li su još aktuelne te lude knjige Don i Mir.
Ali Ana, od nje traume imam,
Tad smo imali, samo tu prvu godinu, neku ludu profesoricu, zamalo da dobijem jedinicu jer nisam mogla da se setim boja zavesa u tami nekoj prostoriji, niti kakva je bila haljina kad je Ana prvi put upoznala Raskonjikova
I da, znam prezime je verovatno pogrešno...
Poenta je, što je likuša hvatala na nekim glupim detaljima
Kao što je jednom pitala, kakvu frizuru je imala neka učesnica u Evroviziji iz nzm koje zemlje
Razlike u onome šta je kome bilo bitno, meni u tim godina bila bitna pesma, a ne haljina ili frizura predstavnika te zemlje...

Baš sam kupila princezi modlice za plastelin :D
Možda ima i oblik zmije!
Ja imam modlice za led
Vake
skull-_-bones-ice-cube-mould-assorted.jpg

I vake
Cat-Shaped-Ice-Cube-Tray-Fairly-Odd-Novelties-Fun-Cute-Animal-Replica-Mold_0f6d61da-ebb1-4f99-ac73-70edcaad7f22.b3e4be0bb7a61443a879d1c74148062f.jpeg

ja ko dijete sluso vake price mojih komsija......:D
I ja :D
Tata voli ovakve kad cuga, kad sam bila dijete naplaćivala mu svaku pjesmu, jednom došao iz kafane i plaćao po 1 marku svako premotavanje pjesme A ja bih tebe da ljubim htela :D ja ginula da zaradim.. Ebote sutra se probudio, otrijeznio, u fening znao koliko je dao meni, koliko sestri i tražio pare nazad :D

Nemam pojma da li su još aktuelne te lude knjige Don i Mir.
Ali Ana, od nje traume imam,
Tad smo imali, samo tu prvu godinu, neku ludu profesoricu, zamalo da dobijem jedinicu jer nisam mogla da se setim boja zavesa u tami nekoj prostoriji, niti kakva je bila haljina kad je Ana prvi put upoznala Raskonjikova
I da, znam prezime je verovatno pogrešno...
Poenta je, što je likuša hvatala na nekim glupim detaljima
Kao što je jednom pitala, kakvu frizuru je imala neka učesnica u Evroviziji iz nzm koje zemlje
Razlike u onome šta je kome bilo bitno, meni u tim godina bila bitna pesma, a ne haljina ili frizura predstavnika te zemlje...
To ih nikada nisam razumeo, a svi su tako ispitivali. Ko će da zapamti hiljadu stranica, a niti je poenta književnosti u tome...

I ja :D
Tata voli ovakve kad cuga, kad sam bila dijete naplaćivala mu svaku pjesmu, jednom došao iz kafane i plaćao po 1 marku svako premotavanje pjesme A ja bih tebe da ljubim htela :D ja ginula da zaradim.. Ebote sutra se probudio, otrijeznio, u fening znao koliko je dao meni, koliko sestri i tražio pare nazad :D
nije bio dovoljno pjan....ja se nisam sjeco.....
a jesam i ja moju jadnu cer maltreriro slicno.....bruka

Čitala sam ih i ja, molim lEpo :ztongue:

Ta mi bi jedna od dražih, mada mislim da su mi najdraže u tom periodu bile Bijeli očnjak i 20 000 milja pod morem. 🤔
Od Žila Verna je bio onaj Carev glasnik, tako nešto. To sam čitao bar 3x tamo negde oko bombardovanja. A sad se sećam samo usijanog mača pred licem. Koliko sve to ode u zaborav... Bolje da sam čitao gramatiku nemačkog. 😁

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back