Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja :D
Tata voli ovakve kad cuga, kad sam bila dijete naplaćivala mu svaku pjesmu, jednom došao iz kafane i plaćao po 1 marku svako premotavanje pjesme A ja bih tebe da ljubim htela :D ja ginula da zaradim.. Ebote sutra se probudio, otrijeznio, u fening znao koliko je dao meni, koliko sestri i tražio pare nazad :D
Pa tebe od malena varali za dogovor. 🤣

Mamu ovčiju ja zbog toga nisam uzeo svoj primerak. Nisam hteo sa stokom da se guram za besplatnu knjigu.
A garantujem da 80% je uzelo samo zato što je bilo besplatno.

Zato srbe i zovu nebeskim narodom.

Čim se nešto deli besplatno oni polete.
Ja sam svoju kupila u odličnom stanju kod akvizitera na ulici, par stotina dinara
Ako misliš na Ime ruže

Imam jedno 1200 snimaka kad pjevamo on i ja :D
moja je norvesko dijete....ali....naslusala se Azre i Haustora i Dugmeta i Pusenja....i Sevdaha, mnogo sevdaha.......uz pjanog oca.....i jos ja imam gitaru pa kad se napijem (i jos nesto) sviram njenoj mami....
ebote stid me....

Od Žila Verna je bio onaj Carev glasnik, tako nešto. To sam čitao bar 3x tamo negde oko bombardovanja. A sad se sećam samo usijanog mača pred licem. Koliko sve to ode u zaborav... Bolje da sam čitao gramatiku nemačkog. 😁
Ne znam za tu knjigu, znam da ima Put oko svEta za 80 dana. Sjećam se da sam računala da ako bih krenula na put u oktobru da bih se vratila prije Nove godine da bih stigla da dobijem paketiće :srecna: 🤣

moja je norvesko dijete....ali....naslusala se Azre i Haustora i Dugmeta i Pusenja....i Sevdaha, mnogo sevdaha.......uz pjanog oca.....i jos ja imam gitaru pa kad se napijem (i jos nesto) sviram njenoj mami....
ebote stid me....
Sestri ime dao tata po Azri :D meni po Šantićevoj, sreća pa nije bilo više djece, garant bi se sin zvao Elvis :zcepanje: po Kurtovichu

Sestri ime dao tata po Azri :D meni po Šantićevoj, sreća pa nije bilo više djece, garant bi se sin zvao Elvis :zcepanje: po Kurtovichu
Vikong od moje cere zna malo da svira gitaru, i ja mu naredio da nauci da svira Sanja od Alise...snimio sam sebe kako sviram i naredio mu da nauci...
naucio je...umro sam od smijeha kako pjeva na nasem .....dobar viking

Ma jok, tamo dobar deo domorodaca ne zna ni ko je doticni.
Zapravo, ne znaju dobro ni srpski knjizevni jezik, kamoli hrvatske pisce.
Uvek se setim legendarnih pismenih koji su kružili još pre interneta
Ali DANTA ALEGORIJA! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
I BOSANSKO ( božansko) nadaKnuće

Део писменог задатака у некој школи у Алексинцу

О Божанственој комедији

Ову комедију написао је највећи писац Данта Алегорија. Она се зове или носи назив Божанствена зато што је Данта моро да добије босанско надакнуће да би могао да прође кроз пакао да не изгори или падне у неки казан са врелу воду па да се испари па да га после неприме у рај где га тамо чека његова девојка коју је он страсно много воло па моћда нечега да јој се он рукама засвиђа, ако се на њему засвиђа. њу волео па и она њега па што сада да му се љубав поквари. Ова књига се зове још и комедија зато што је то што писац пише измишљено и што ми то неверујемо паше смејемо када читамо што ту пише. Да напише ову комедију наговорио га је његов пријатељ Виргилиа, он је писао сонете Лаури и не боли јој само душу као Данета вид и очи и косу и види је како се вози у чамац па се плаши да се не преврне. Води га на онај свет и тамо надју папу како виси на главачке на доле који је тада живео у Риму на Тибар, реку зелену и пљацкао сељаке који нису имали шта да једу посто им је све узимао овај папа и други бурзујци. Одавде ми можемо да изведемо закључак како је Алегорија био напредан и мрзео све газде тиранине и разне друге капиталисте као што их и ми исто тако мрзимо и мрзећемо их и неће се угледати на њима већ чиме марљиво учимо и изградити земљу и други свесни објекти.

Uvek se setim legendarnih pismenih koji su kružili još pre interneta
Ali DANTA ALEGORIJA! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
I BOSANSKI ( božansko) nadaKnuće

Део писменог задатака у некој школи у Алексинцу

О Божанственој комедији

Ову комедију написао је највећи писац Данта Алегорија. Она се зове или носи назив Божанствена зато што је Данта моро да добије босанско надакнуће да би могао да прође кроз пакао да не изгори или падне у неки казан са врелу воду па да се испари па да га после неприме у рај где га тамо чека његова девојка коју је он страсно много воло па моћда нечега да јој се он рукама засвиђа, ако се на њему засвиђа. њу волео па и она њега па што сада да му се љубав поквари. Ова књига се зове још и комедија зато што је то што писац пише измишљено и што ми то неверујемо паше смејемо када читамо што ту пише. Да напише ову комедију наговорио га је његов пријатељ Виргилиа, он је писао сонете Лаури и не боли јој само душу као Данета вид и очи и косу и види је како се вози у чамац па се плаши да се не преврне. Води га на онај свет и тамо надју папу како виси на главачке на доле који је тада живео у Риму на Тибар, реку зелену и пљацкао сељаке који нису имали шта да једу посто им је све узимао овај папа и други бурзујци. Одавде ми можемо да изведемо закључак како је Алегорија био напредан и мрзео све газде тиранине и разне друге капиталисте као што их и ми исто тако мрзимо и мрзећемо их и неће се угледати на њима већ чиме марљиво учимо и изградити земљу и други свесни објекти.
:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back