"Pismo bez adrese
Jedino moje,
Pomislim da nisi tu, da me ne čuješ...ogrešim dušu i pomislim da me ne voliš...
Ogrnem se najdubljim tamama, sazidam najveće tvrđave od kamena, zaledim sve što na život podseća...i ćutim.
Zbranim osmehu da proviri, naredim oku da ne zaplače, zatvorim dušu u najdublje tamnice i lancima okujem srce.
O, kako sam samo gordi grešnik koji ne vidi kolika je varka, kolika slpost i koliki pad u sumnjama koje seje bol.
Ne smem da Te u oči pogledam, ne smem da oprost ištem, ne smem...nemam prava.
Rekoh da su Januari ništa, da više nema magije...rekoh, kako da poreknem i spasem dušu od greha...
A Ti...Ti si tu...uvek i zauvek, nikud nisi otišao, nisi me ostavio, i još me učiš kako ništa ne prolazi, kako se zauvek voli,
kako magija u svemu postoji...
Rakoh...nema više magije i januari su ništa, a Ti mi pokaza da su i sad, i oduvek, i zauvek, Januari prepuni magije.
I ne samo Januari...znao si da u magiju januara neću previše sumnjati pa si učinio nešto u šta bih sumnjala;
pokazao si mi koliko su magični Novembri.
Ne znam da li smem da Ti obećam ove Januarske noći u kojoj su se izmešale sve boje, sve note, sve Zvezde,
da više neću sumnjati u Tvoje prisustvo, u Tvoj pogled koji me posmatra i prati, u osmeh koji Život znači...ne znam da li smem,
jer...prevelik je teret, a tuga nepredvidiva.Znam da jedno mogu da Ti obećam.Mogu da Ti obećam da
ću magični prah koji si prosuo da svojim bleštavilom osvetli sve moje tame i odagna sve sumnje, nesebično
podeliti sa Vetrom koji će ih poneti dalje...On uvek zna gde i kome je magija najpotrebnija.
Svetlosti moje duše, Jedino moje, moja Magijo...budi tu, samo budi tu...tu, u nekoj Zvezdi koju ni najtamniji oblak ne može da sakrije,
tu u Njenom osmehu, tu u glasniku večnog Proleća, tu...u Ljubavi koja nema kraj...
Jedino moje...
( januarski mozaici, nn )