Kafić Pričamo, dakle postojimo...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dresure ima, može li autodresura?
Princip 100x replay laži ima smisla, nego prva asocijacija mi je bila nešto kao autosugestija, mantra, ili afirmacija iz domena psiholoških tehnika. U igri laži, imamo jedan zanimljiv opozit koji se radja i postaje stvaran, placebo efekat.

323044863_2376299845855431_187053658711879003_n.jpg

Dresure ima, može li autodresura?
Princip 100x replay laži ima smisla, nego prva asocijacija mi je bila nešto kao autosugestija, mantra, ili afirmacija iz domena psiholoških tehnika. U igri laži, imamo jedan zanimljiv opozit koji se radja i postaje stvaran, placebo efekat.
Placebo efekat ili laz kao lek...
Naravno da je moguce i naravno da uspesna laz oporavlja bolesnu misao...
Ja sam sebe milion puta ubedila da je istina upravo ono u sta zelim da verujem...:lol:

Grešna, da. Kada bi se sklonila i prepustila boljem od sebe, Štajnadleru recimo,
on bi upotrebio muda da pokrene saobraćaj.
Ti ovde koristiš ovlašćenja da usporiš, zaustaviš, sprečiš saobraćaj.

Nedavno sam tražio knjigovođu,
prvi mi je taksativno nabrojao šta sve ne smem, šta je zabranjeno i na šta moram da pazim,
drugi mi je nabrojao šta smem i šta mogu da radim.
Odabrao sam drugog i nisam pogrešio.

Ti ne bi primetila razliku.

Grešna, da. Kada bi se sklonila i prepustila boljem od sebe, Štajnadleru recimo,
on bi upotrebio muda da pokrene saobraćaj.
Ti ovde koristiš ovlašćenja da usporiš, zaustaviš, sprečiš saobraćaj.

Nedavno sam tražio knjigovođu,
prvi mi je taksativno nabrojao šta sve ne smem, šta je zabranjeno i na šta moram da pazim,
drugi mi je nabrojao šta smem i šta mogu da radim.
Odabrao sam drugog i nisam pogrešio.

Ti ne bi primetila razliku.

..pa eto, poslusala sam te i dozvolila da radis ono sto umes..jesi srecan sad? :lol:

Vidi se.
Zar neces makar pokusati?

Nemam više snage za nove pokušaje..
Majka mi trenutno polako umire bukvalno na rukama. Sedim pored nje noćima i čekam neminovno.
Duša se muči i odlazi polako a ja gledam i ne mogu da je zaustavim...
Sve što znam i što sam ikad znala pada u vodu isto tako polako...

Sta radis ovde? Brises pa odgovaras na obrisano?
Pokazujes moc na krivom mestu.
Mrzis? Jos uvek?
Ucini nesto dobro za promenu, obrati se ili ljudima ili bogu (nijedno ne moze sa visine)
i naci ce te odgovor koji ce ti dati mir,
ono sto ti sada treba.

Sta radis ovde? Brises pa odgovaras na obrisano?
Pokazujes moc na krivom mestu.
Mrzis? Jos uvek?
Ucini nesto dobro za promenu, obrati se ili ljudima ili bogu (nijedno ne moze sa visine)
i naci ce te odgovor koji ce ti dati mir,
ono sto ti sada treba.

Brisem urlike tvoje hronicne mrznje jer jedini koji godinama ovde konstantno mrači i mrzi a pojma nema ni koga ni zasto, si upravo ti...

Ja ne mrzim nikoga, naprotiv, nevidjeno sam tolerantna a to izgleda bogami nije pozitivna osobina...

Brises urlike? Zar u ovim recima cujes urlike? Vrati obrisano na dan, ponudi na sud javnosti, nek kazu da li su to sto brises urlici.
Sudis sa pilatovske visine i moci.
Sudis ljudima, cesto boljim od sebe.
Sa visine mozes krenuti samo u jednom smeru, taj smer je nizbrdo.
Dole je sloboda kretanja i ravnopravni ljudi, oni koje prezires; njih odbacujes zbog privida moci da ih brises.

U mom slucaju mesas borbu za princip,
i mrznju.
Vidis samo ono sto imas. Ti se nikada nisi borila. U pravu je Dio.

Back