Kafić Pričamo, dakle postojimo...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, ono sto je brisano su urlici, izlivi mržnje prema svima koji ne misle kao ti a koji se igrom slučaja nalaze u poziciji kroz koju mogu da vide mnogo vise i mnogo dalje...
Niko ne zaslužuje da čita takve izlive..to što ti misliš da je to diskusija, ja ne mislim da jeste..to što ti sad misliš da je ovo izmedju nas rasprava, ja ne mislim da jeste..svadjalački ton ostavi za rijaliti programe jer samo tamo taj ton izaziva katarzu gledalaca...

Svako zaslužuje da pročita reči sagovornika, slagao se sa njima ili ne. To se zove razgovor, diskusija. Forum.
Stavila si sebe u poziciju da sudiš čije reči su vredne čitanja a čije nisu.
Kroz tvoj filter prolazi samo ono sa čime se slažeš, i ne prolazi ono sa čime se ne slažeš.
Umesto da vodiš, ti brišeš delove diskusije sa kojima se lično ne slažeš. To nije cenzura kvaliteta, to je cenzura mišljenja i stavova.
Očekuješ da drugi pišu ono što potvrđuje tvoje stavove. Ne dozvoljavaš suprotne stavove. Zato polako ostaješ sama na temi.
Skini te naočare i pogledaj u druge. Ljudi su različiti, ali svi teže istom. Ne saplići ih.

Nemam više snage za nove pokušaje..
Majka mi trenutno polako umire bukvalno na rukama. Sedim pored nje noćima i čekam neminovno.
Duša se muči i odlazi polako a ja gledam i ne mogu da je zaustavim...
Sve što znam i što sam ikad znala pada u vodu isto tako polako...
Barbi, žao mi je :(..ne znam sta bih ti rekla jer ništa od izgovorenog teško da bi ublažilo tvoju bol ..nadam se samo da ti se mama ne muci puno..:(

Svako zaslužuje da pročita reči sagovornika, slagao se sa njima ili ne. To se zove razgovor, diskusija. Forum.
Stavila si sebe u poziciju da sudiš čije reči su vredne čitanja a čije nisu.
Kroz tvoj filter prolazi samo ono sa čime se slažeš, i ne prolazi ono sa čime se ne slažeš.
Umesto da vodiš, ti brišeš delove diskusije sa kojima se lično ne slažeš. To nije cenzura kvaliteta, to je cenzura mišljenja i stavova.
Očekuješ da drugi pišu ono što potvrđuje tvoje stavove. Ne dozvoljavaš suprotne stavove. Zato polako ostaješ sama na temi.
Skini te naočare i pogledaj u druge. Ljudi su različiti, ali svi teže istom. Ne saplići ih.

Veruj, da ne postoji cenzura, život bi ti se smučio čitajući..
Brisao bi brzinom svetlosti i sam...

Postoji cenzura prostakluka, psovki i uvreda,
postoji cenzura pogrešnih stavova i mišljenja.

Jedna od ove dve je potrebna i esencijalna, druga je štetna i nedopustiva.
Nesreća je što ih ne razlikuješ.

Ispravne stavove niko ne cenzuriše..
Raspravu bez napada na ličnoj osnovi niko ne cenzuriše..
To što misliš da niko sem tebe samog nešto ne razlikuje nije stav ili mišljenje već provokacija koja nije inteligentno konstruktivna već maliciozna..

Konačno istina. Sve si tačno napisala.
Dozvoljavaš sebi da razmeravaš koji su stavovi ispravni a koji su stavovi pogresni.
Time podržavaš istomišljenike a teraš neistomišljenike. Stvaraš grupu jednoumlja.
Sektu.
I Sokrat bi se postideo.

..jao jeste, eno prevrno se u grobu..:lol:

Da podržavam jednoumlje, ti bi bio brisan i ne bi ni privirio ovde, nijedan tvoj post...

Ovako pričamo...ti napadaš ja se branim pa ja napadam ti se braniš i dok je sve napisano umereno i ljudski, nema bojazni od cenzure...
Zar to nije ispravno?

Odlazi Dan
nek i o sreci sa njim ode, san.
Drum nek mu je sirok
mojim osmesima poplocan.
Gazio je drsko, ponosno, smelo.

Danas je zivot postao mrtav
u kuci bez secanja samo ziv.

Ne budite mrtve Dane
od vase ruke spasa nista nemaju
pustite ih nek spokojno dremaju
jer ce ionako postati Juce...

dobro jutro filozofi uz

kafa-domaca-460x410.jpg

Nemam više snage za nove pokušaje..
Majka mi trenutno polako umire bukvalno na rukama. Sedim pored nje noćima i čekam neminovno.
Duša se muči i odlazi polako a ja gledam i ne mogu da je zaustavim...
Sve što znam i što sam ikad znala pada u vodu isto tako polako...
Барб, драга... све је то живот, не можеш да зауставиш. Сви то морамо да прођемо.
Питам се јел теже гледати и чекати, али добити мало времена да кажеш, учиниш још нешто битно пре него што оду или је теже остати затечен изненадним одласком који не даје шансу за опроштај.

Смрт нам је дата даном рођења, остало... је ваљда до нас.
🤗❤️🍀

Pozdrav ljudovi, red je barem jednu da napišem nabrzaka! Kratka prilika...
Saosjećaj za Barb...

Dragi nam gost opet pri ulasku lupa vratima kavane, vodi unapred izgubljenu bitku... razumijem ja gosta, donekle, i to nezadovoljstvo, sa nekim stvarima se slažem, sa nekima ne, ali apsolutne slobode neće biti, u smisu uvreda, povreda ostalih gostiju i osoblja, što čašama, što riječima, može to i suptilnije da ide, blaže, a da se dodje do pisca kojeg razumijemo šta hoće reći...

Back