Pričamo, dakle postojimo!

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Volim Lazu. Prezanimljiv mi je nacin na koji se on igrao sa recima, na stranu to sto je takav stil bio nedopustiv u ono vreme. Ako uzmemo u obzir
to da je obozavao Sekspira onda je i jasno zasto je pisao tako zamrsene parafraze...

Popularnost se ovdje lako očituje. I zašto bi nekome bilo posebno stalo do nje? Tim prije što je ovo samo uzgredno svratište. Svak ga koristi kako mu odgovara. Neko s dobrom a neko i s lošim namjerama. Neko s ukusom i smislom za lijepo da u malo riječi kaže mnogo, a neko s odoka vidnim odsustvom toga kilometarskim pisanjem da ne kaže ama baš ništa.

Ja sam, recimo, primijetio da nema Aizen-a. I baš me interesuje šta je sa njim. I nedostaje mi. Jer sam se bio navikao na njegove opaske.

Svijetu se ne moze ugoditi...:)

..pa da se podsetimo za dobro juto...

"Jedan čovek, idući iz grada kući, jahao je na magarcu, a njegov sin, momčić od desetak godina, išao je pored njega pešice. Susretne ih jedna žena i reče:– To nije pravo, brate, da ti jašeš a dete da ti ide pešice; tvoje su noge jače od njegovih!
Onda otac sjaše sa magarca, a podigne sina na njega. Malo dalje, srete ih jedan čovek koji reče:
– Nije lepo od tebe, momče, da ti jašeš a otac da ide pešice. Tvoje su noge mnogo mlađe.
Onda su uzjahali obojica i krenuli dalje. Srete ih drugi čovek, pa kaže:
– Kakva je to budalaština: dva magarca na jadnoj slaboj životinji! Trebao bi neko da uzme batinu pa da vas obojicu skine dole.
Onda otac i sin siđoše sa životinje i obojica krenuše pešice: otac sa jedne strane, sin sa druge, a magarac u sredini. Srete ih drugi čovek:
– Ala ste vi tri čudna druga! Ne bi li bilo lakše da jedan od vas jaše?
Onda otac reče sinu:
– Mi smo obojica jahali na magarcu, sada valja da magarac jaše na nama.
Otac i sin obore magarca na zemlju, jedan mu sveže prednje a drugi zadnje noge, pa ga onda uzmu među se na kolac i tako ga ponesu. Kako su se ljudi, koji su ih susretali, jos više smejali i čudili, otac spusti magarca na zemlju i odvezujući ga poviče:

– Ja sam luđi i od ovog magarca, jer hoću celome svetu da ugodim! Od sada ću sa svojim magarcem da činim što je meni volja, a ljudi neka govore što im je drago.
Tako otac uzjaše magarca, a sin pešice pored njega, i tako odoše kući."

U toj prici je magarac najpametniji.
Nemoguce je svetu ugoditi, tacno. Zato treba posmatrati svet kao skup dobrog i loseg, a zatim ugoditi i uciniti ga podnosljivim samo dobrima.
Losima ne treba ciniti.
Ni kada prete.
Narocito kada prete!
Vredno je truda.
Za takvo postupanje je neophodno razlikovanje dobrog i loseg.
Dobro je ono sto je na korist svima, i dobrima i losima, a lose je ono sto je na stetu svima, cak i losima.

Poslednja izmena:
Izvini Hakime, generalno gledano jesi u pravu ali kako ces proceniti ko je dobar a ko los..
Svako za sebe misli da je najbolji i aj sad ti mu reci da nije najbolji...pa stavice te u top i poslati u svemir
ko svemir zeku...:lol:..i bude opsti karambol a na kraju svakog takvog sukoba, moderatori (magarac) ponesu krivicu na svojim ledjima...

Ko se poziva na Boga neće se pozivat na Bibliju. Od Apostola Bibliju su apdejtovali kako je kome odgovaralo. I sami Apostoli. Jedino što je tačno u Bibliji je da je Bog ljubav i da je u srcu svakog čovjeka!

Ko vjeruje Bogu, ili je vjeran Bogu, neće pokušavati mijenjati druge. Mijenjaće sebe.

Apostoli je nisu "apdejtovali" nego pisali. Izbacivanje apokrifnih knjiga jeste cenzura, ali nemamo saznanja da je u ostatku bilo sta menjano.
Pretnja svakome ko vrsi izmene stoji na samom kraju, kod Jovana, i mentalno zdrav covek se ne bi usudio.

Sto se menjanja drugih vs menjanja sebe tice, iako je napisano tacno, promasio si poentu. Rec je o zastiti drugih, ne o njihovom menjanju.

Zar ne kuvas rucak?
Svako ima moc da se brani, ali samo ti imas moc da mu onemogucis da se brani.

Ko se brani završi u ćuzi, zajedno sa onim ko napada. "Za rat je potrebno dvoje".
Kada jedan napada a drugi se brani, tada ne smes izjednaciti "dvoje" i jednako ih kazniti.

Gotov ruckic...:kolac:

..pa sad Hakime, dugogodisnje iskustvo administracije ovoliko frekventnog foruma oko takvih situacija je sigurno veliko
i izvucen je iskustveni maksimum...
Nisi o tome razmisljao?

- - - - - - - - - -

Kada ti se u odeljenju posvadjaju dva deteta, koliko si siguran da si pravog krivca poslao u cosak?

Da, sa tvoje tacke. Ti si centar univerzuma. :worth:

Lako cemo mi za lepu rec, lepa rec nikada nije nikog saplela. Sta cemo sa onim manje lepim, kojih smo se nagledali pa Неки изгубили глас од плакања?

- - - - - - - - - -

Ма где ти видиш свађу? :sad2:
Била само битка. На један гол.:rotf:

- - - - - - - - - -

Ти никад ниси препознала подмуклу и муфљуску провокацију увујену у "лепе речи" . Таквим провокацијама се на пут може стати само кочијашким речником, јер бесконачна убеђивања никад нису уродила плодом. Зато, подмуклој фаци кад завалиш заушку да се пуши, никад није остало без резултата. :manikir:[/QUOTE]

- - - - - - - - - -

Eto, ima se sta nauciti :hvala:

..te manje lepe su izbrisane, neutralisane neutralizatorom...:lol:..i ko da ih nikad ni bilo nije...:)

Problem su oziljci, neko ih izvida lako a neko se muci...a to opet zavisi od strukture licnosti...

- - - - - - - - - -

Ja volim inteligentne provokacije a te mufljuske, redovno zaobidjem...:)

Apostoli nijesu pisali žive Hristove riječi. Pisali su po sjećanju 50-ak godina posle. Dok su bili sa Njim većina nije ni vjerovala bezuslovno u njegove riječi. Sigurno su ga i pogrešno shvatali. A s vremenske distance sigurno i pogrešno interpretirali. O abdejtima crkvenih institucija neću ni da pričam.

Da iz Jevanđelja nije kuljao smrtni strah od gnjeva božjeg 2 milenija na Zemlji bila bi mnogo vedrija. Bog je Ljubav a ne Strašni sud.

Ponuditi i drugi obraz i čuvati drugoga od sebe je na putu življenja bezuslovne ljubavi.

Da, upravo je tako napisano.
Vekovima su kleropolitičari nepismenom narodu pričali pogrešnu priču baveći se interesima. Reformacija je reakcija na laž kleropolitičara kojima je samo do vlasti stalo.
Reformacija je mogla nastati tek kada se narod opismenio. Pre toga su bile teške zloupotrebe od strane klera.
Pokušaja zloupotreba, čak i uspešnih, iima i danas, ali se narod kolkotolko opismenio pa mogu da iz prve ruke čitajući saznaju.

I sada imamo državu, građansku, republiku, a u njoj potpuno nezavisnu državu u državi, crkvu koja ima svoj zakon, vladara, činove, hijerarhiju, ideologiju, pripadnike...
Kada su država i crkva u sukobu znači da je crkva dobra. Kada su složni, ujedinili su se u vlasti.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back