Pričamo, dakle postojimo!

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zamišljam neku decu kako se igraju na nekom velikom polju žita.
Na hiljade male dece, a nikog u blizini - nikog odraslog - mislim, osim mene. A ja stojim na rubu neke sulude litice. Šta treba da radim - treba da ulovim svakog ko se zaleti da padne sa te litice u provaliju - mislim, ako trče i ne znaju kuda idu, treba da se pojavim odnekud i ulovim ih. to je sve što bih radio, po ceo dan. Bio bih samo lovac u žitu. Znam da je suludo, ali to je jedino što bih stvarno voleo da budem.
Selinžer.

Zamišljam neku decu kako se igraju na nekom velikom polju žita.
Na hiljade male dece, a nikog u blizini - nikog odraslog - mislim, osim mene. A ja stojim na rubu neke sulude litice. Šta treba da radim - treba da ulovim svakog ko se zaleti da padne sa te litice u provaliju - mislim, ako trče i ne znaju kuda idu, treba da se pojavim odnekud i ulovim ih. to je sve što bih radio, po ceo dan. Bio bih samo lovac u žitu. Znam da je suludo, ali to je jedino što bih stvarno voleo da budem.
Selinžer.

jelll... da drkas u junece meso koje ce porodica u slast da jede a ti se smeskas :lol:

Pokušavaš, Barby, biti iznad filozofa.
Da si živela tu ljubav odgovori bi ti bili drugačiji.
Ona je totalno lišena egoizna.
U toj ljubavi ne vidiš sebe ni u naznakama. Vidiš sebe u svakom čoveku i u svemu što postoji.

Nisam zivela tu ljubav...zivela sam i prezivela onu obicnu, jednostavnu, duboku, nesebicnu, ovozemaljsku. Znas onu od koje ti se zavrti ceo svet
oko necijih ociju...uslov da takva ljubav opstane je bio da traje do kraja zivota ali avaj...:lol:
Sad isto tako mogu da volim samo drvo i pticu...:)

- - - - - - - - - -

pa jes citala lovca u zitu?

A ko to nije citao..naravno da jesam ali sam nesto izgleda propustia...:lol:

post je parafraza ocajne adolescentske americke folirantske knjizevnosti gde su holden i i rotov jevrej iz portnojeve boljke isto lice na dva ogledala

- - - - - - - - - -

hakima sam drzao za pametnog ali da mu je opsesija da bude majka tereza ili branka veselinovic ne prilici takvom mozgu...moje skromno misljenje

pa makar i kao metafora

- - - - - - - - - -

Nisam zivela tu ljubav...zivela sam i prezivela onu obicnu, jednostavnu, duboku, nesebicnu, ovozemaljsku. Znas onu od koje ti se zavrti ceo svet
oko necijih ociju...uslov da takva ljubav opstane je bio da traje do kraja zivota ali avaj...:lol:
Sad isto tako mogu da volim samo drvo i pticu...:)

- - - - - - - - - -

meni se jedino zavrti kad joj vidim beonjace dok svrsava i vristi

Kada osetis tinejdzersku zbunjenost a odavno nisi tinejdzer, tada ta zbunjenost nije posledica Febinog kolutanja ocima nego svest o rupama u sebi.
Te rupe se necim, nekako i nekada mogu popuniti, ali ako je neka rupa rasla i postala praznina, mora se prihvatiti, prazninu nije moguce zatvoriti ili zatrpati.
Praznina nije rupa, praznina nema dno. Praznina na kraju postaje dom.

Ako je sam napravis tada nije iznenadjenje. Ako su moljci iznenadili onda moze postati neprijatno.
Virtuala se prelila iz ekrana i usla u zivote, cineci zivote kontrolisanim i ogranicenim, skucenim i tudjim.
Stojis pod nebom i ceo svet je tvoj. Umesto da u njemu uzivas, da ga uredjujes, razumes i volis, napravis tarabu oko sebe ogradjujuci svet.
Ogradio si sebe.
Ali sada imas punu kontrolu nad svojim vlasnistvom, i nad rupama, i to te cini sigurnim i vlasnikom.
Zivot u zatvoru je nedostojan stvorenog bica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back