Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dok ti kuhaš(vidi kako je sve očišćeno jer sam vrijedno poranila:) ..da napišem nešto..
vozeći se jutros na posao,kao bljeskalica sinulo mi je sjećanje na onaj veliki dan mature..4.gimnazije i maj mjesec(možda zbog jučerašnjeg podsjećanja sa Zebricom)..i zamisli,profesor razredni donese odluku da se sve djevojke obuku u iste majice(da li možeš zamisliti koliko se maturska haljina sanjala u mojim snovima i željama) da bi se tako "Ne vidjele" socijalne razlike..ode u tadašnju fabriku i dogovori identične frotir(jer je bio najjeftiniji) majice sa dugim rukavima zakopčane do grla,odvratno žuto oker boje..
džaba smo plakali,protestvovali se..svi smo izgledali isto.. ja nikad nisam imala matursku haljinu:(

dok ti kuhaš(vidi kako je sve očišćeno jer sam vrijedno poranila:) ..da napišem nešto..
vozeći se jutros na posao,kao bljeskalica sinulo mi je sjećanje na onaj veliki dan mature..4.gimnazije i maj mjesec(možda zbog jučerašnjeg podsjećanja sa Zebricom)..i zamisli,profesor razredni donese odluku da se sve djevojke obuku u iste majice(da li možeš zamisliti koliko se maturska haljina sanjala u mojim snovima i željama) da bi se tako "Ne vidjele" socijalne razlike..ode u tadašnju fabriku i dogovori identične frotir(jer je bio najjeftiniji) majice sa dugim rukavima zakopčane do grla,odvratno žuto oker boje..
džaba smo plakali,protestvovali se..svi smo izgledali isto.. ja nikad nisam imala matursku haljinu:(

:hahaha:

Verovatno je frotir u toj boji bio najjeftiniji ili tako nesto.

Pa sta da kazem, bilo je neceg i u nosenju tih uniformi i prikrivanju socijalnih razlika pravedno, moram da priznam sada posle toliko vremena, ali nije se trebalo preterivati cak i za maturu. :lol:

Ovo prvi put cujem. Ja sam moju matursku haljinu uzela od snajderke bukvalno 10 min. pre nego sto je trebalo da pocne slavlje (naravno, zakasnila sam na proslavu), nije ispala kako sam zamisljala. Tako da, ako to moze da ti bude eto neka "uteha"...

Sa ove vremenske distance,on je i imao pravo jer je u našem razredu bilo mnogo djevojaka koje su zaista bile u nemogućnosti da imaju haljinu koja bi bila primjerena za tu matursku radost..mi smo čak skupili dovoljno para da bi i one mogle sa nama na ekskurziju..ali,snovi su ostali nedosanjani..a tad je nekako groko kad te otrgnu iz naručja sna..
ja sam uspjela malo korigovati ubitačnost boja jer sam obula lakovane sandale boje bijele kafe(to je moj najstrašniji modni promašaj...lak uz frotir,užas)da bi mi bilo lakše(pa sam ponosno i prečesto saginjala glavbu da virnem na lakaste sandale-koje se ne vide na fotografijama :(

Ja nikada ne bih otišla na to matursko veče, divim vam se na tome što ste pristale na takvo nešto.

Dobar dan

Sa ove vremenske distance,on je i imao pravo jer je u našem razredu bilo mnogo djevojaka koje su zaista bile u nemogućnosti da imaju haljinu koja bi bila primjerena za tu matursku radost..mi smo čak skupili dovoljno para da bi i one mogle sa nama na ekskurziju..ali,snovi su ostali nedosanjani..a tad je nekako groko kad te otrgnu iz naručja sna..
ja sam uspjela malo korigovati ubitačnost boja jer sam obula lakovane sandale boje bijele kafe(to je moj najstrašniji modni promašaj...lak uz frotir,užas)da bi mi bilo lakše(pa sam ponosno i prečesto saginjala glavbu da virnem na lakaste sandale-koje se ne vide na fotografijama :(

Matursko veče nije ni zamišljeno tako da liči na modnu reviju već da se društvo koje je
godinama delilo isti prostor i iste radosti i probleme međusovno pozdravi u nadi da će se
opet negde nekada sresti i razmeniti stare/nove utiske

Matursko veče nije ni zamišljeno tako da liči na modnu reviju već da se društvo koje je
godinama delilo isti prostor i iste radosti i probleme međusovno pozdravi u nadi da će se
opet negde nekada sresti i razmeniti stare/nove utiske

Dobar dan Zebrice:) .jeste da nije zamišljeno kao modno veče,ali osjećaj da ne možeš sam birati šta želiš obući je prilično gorak..čudna je bila ta rana mladost
:think:

Pa jeste...stvarno je bezveze ogranicavati ljude (zene) sta ce za maturu da obuku, ne kazem, ali kad smo vec kod modnih promasaja, i ja sam imala jedan za maturu - stavila sam crne drvene mindjuse na belu svilenu haljinu. :mrgreen: To je jos veci uzas, tako da mi se danas ni ne gledaju te slike!:dash:

P.S. Pozdrav Zebro!

ih..Zebrice..ima toga zaista da se krstimo i ne vjerujemo..u prvom osnovne smo imali učiteljicu,divnu i blagu koja nas nije pripremila za nastavnike koji su došli od 5.razreda..tako nam je matematiku predavala jedna vječno nervozna žena koja je moju kolegicu tjerala da šestarom guli lak sa noktiju(nekakav bebi roza lak)..

Pa jeste...stvarno je bezveze ogranicavati ljude (zene) sta ce za maturu da obuku, ne kazem, ali kad smo vec kod modnih promasaja, i ja sam imala jedan za maturu - stavila sam crne drvene mindjuse na belu svilenu haljinu. :mrgreen: To je jos veci uzas, tako da mi se danas ni ne gledaju te slike!:dash:

P.S. Pozdrav Zebro!

:) nisam ja ni slutila da postoji nešto kao što je modni promašaj..odrasla i gimnaziju završila u varošici u kojoj nije bilo ni semafora..pa kad sam se sa koferom(oh,kako su se smijali na kolodvoru tom koferu sa onim okovima)uputila na studije u veliki grad..prvo što me dočekalo bile su djevojke,žene obučene moderno..buljila sam kako samo mogu buljiti dva začuđena oka u nevjerici...koji su to bili kompleksi:)

:) nisam ja ni slutila da postoji nešto kao što je modni promašaj..odrasla i gimnaziju završila u varošici u kojoj nije bilo ni semafora..pa kad sam se sa koferom(oh,kako su se smijali na kolodvoru tom koferu sa onim okovima)uputila na studije u veliki grad..prvo što me dočekalo bile su djevojke,žene obučene moderno..buljila sam kako samo mogu buljiti dva začuđena oka u nevjerici...koji su to bili kompleksi:)

Ma ja sam slutila (to je zato sto sam imala crne cipele :mrgreen:), ali nisam znala do koje mere je to "modni promasaj".

Mada, zaista, sve je to manje bitno. Da me sad neko pita, ne bih se ni sminkala za maturu. ;) Ma ni frizuru ne bih pravila, nego hajde, to su godine kad mislis da bas tako treba. :) :heart:

Hah, pričate o maturskoj večeri ...
Davno je to bilo. :mrgreen:
Malopre sam se puna dva minuta prisećala gde smo slavili maturu ... i jedva se setila :lol: ... zato što je to ispalo jedno bledunjavo veče.
Srećom te imam fotografiju, pa znam šta sam obukla:
tamnozelenu svilenu haljinu, crne čarape i crne lakovane sandale (najskuplji deo večernje toalete, kupljene kod basnoslovnog "Kralja" u Knez Mihailovoj, ali ne specijalno za tu priliku).
Haljinu mi je sašila mama.
Inače, devojke su se tada svečanije oblačile za svaki večernji izlazak, pa imidž na maturskoj večeri i nije bio bogzna kakvo iznenađenje.
Međutim, sećam se jedne muškobanjaste drugarice koja nas je bacila u nesvest kada se pojavila u haljini, i sa loknama.
Momci su uglavnom bili smešni - u odelima a la Travolta. A plesali su kao marionete na vetru. :lol:

Dobar dan. :)

Ma ja sam slutila (to je zato sto sam imala crne cipele :mrgreen:), ali nisam znala do koje mere je to "modni promasaj".

Mada, zaista, sve je to manje bitno. Da me sad neko pita, ne bih se ni sminkala za maturu. ;) Ma ni frizuru ne bih pravila, nego hajde, to su godine kad mislis da bas tako treba. :) :heart:
Izmamila si mi osmijeh na licu...da,baš tako..razmišljanja su kao voće i povrće..imaju svoju sezonu:)

'Bar dan, Borac...

A ja sam svoje cipele samo tad obula i posle par godina (nenosenja) ih dala jednoj ciganki (na vratima :sad2:). :lol; Posle su me grdili u kuci, mada sam ih ionako za tu priliku samo i kupila.

Meni isto matura nikako nije prosla - nategnuto nekako, kao Nova godina sto zna da bude.

Izmamila si mi osmijeh na licu...da,baš tako..razmišljanja su kao voće i povrće..imaju svoju sezonu:)

Pa zaista. Sto bi rekli stariji ljudi - sama mladost je lepa. :) :mrgreen:

sreo jednog druga pre dve-tri nedelje... sedeo sam sa jednom simpaticnom mladom damaom i odvajao zvaku o muzici kad se on pojavi ko blitz krieg i sede nepozvan.... zensko ko zensko kad vidi nabusitost i nepoznatog koji se posteno ne predstavi oma ode da se napuderise :lol: a moj poznanik oma... sta ce ti to u zivotu :))) imam za tebe jednu finu penzionerku, ima punu kucu antikviteta, upoznao sam je u klubu penzionera u domu omladine (ovo mi je bilo najace :))) pita me jos sto nisam doso na godisnjicu mature i da je bilo super da su popili po 3 piva i secali se kako je bilo lepo u skoli :lol:.. elem, kad je zavrsio tiradu ja ga mrtav ozbiljan pitam a sto koji ****** ides na vecerinke sa penzosima kad imas 45 godina :lol: a on ce... ne razumes ti to :))) danas treba naci iskusnu zenu jer samo zena preko 50 godina zna ono znanje u krevetu... e tu me zateko i pocrveneo sam i postideo gore u obrazima i dole u cipelama pozdravio se sa njim i cereci pokvareno nasmejan odoh niz kolarceva strit sa ovom mladom damom koja me je samo upitala jednu stvar a to je... a koji je q onom coveku :malav:

A ja na maturku otišla sve sa kajlama oko vrata i hrpom zvekira na ušima sa pocepanom pepito strukiranom haljinom baš u stilu
osamdesetih i tako izazvala skandal pa još dobila i zabranu izlazaka na 15 dana jer sam po rečima mojih roditelja pocepala
njihovu ušteđevinu a ja sam samo htela da svojim likom potsećam na Ninu Hagen. 100 hiljada lira sam onda platila cipele
sa drvenom platformom i da sam bar bila toliko pametna da ih sačuvam al da uzajmila ih prijateljici i nikada ih više videla nisam.

A tek da znate šta sam izvukla na maturalnoj tomboli, imalin za cipele i kutiju prezervativa:zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back