- Poruka
- 51.779
Dobro hocu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro jutro, draga Nedodiri...
I ostali.
taman sam mislila kako je vrijeme za drugu kafu..dobro jutro picololeone![]()
dok ti kuhaš(vidi kako je sve očišćeno jer sam vrijedno poranila..da napišem nešto..
vozeći se jutros na posao,kao bljeskalica sinulo mi je sjećanje na onaj veliki dan mature..4.gimnazije i maj mjesec(možda zbog jučerašnjeg podsjećanja sa Zebricom)..i zamisli,profesor razredni donese odluku da se sve djevojke obuku u iste majice(da li možeš zamisliti koliko se maturska haljina sanjala u mojim snovima i željama) da bi se tako "Ne vidjele" socijalne razlike..ode u tadašnju fabriku i dogovori identične frotir(jer je bio najjeftiniji) majice sa dugim rukavima zakopčane do grla,odvratno žuto oker boje..
džaba smo plakali,protestvovali se..svi smo izgledali isto.. ja nikad nisam imala matursku haljinu![]()
dok ti kuhaš(vidi kako je sve očišćeno jer sam vrijedno poranila..da napišem nešto..
vozeći se jutros na posao,kao bljeskalica sinulo mi je sjećanje na onaj veliki dan mature..4.gimnazije i maj mjesec(možda zbog jučerašnjeg podsjećanja sa Zebricom)..i zamisli,profesor razredni donese odluku da se sve djevojke obuku u iste majice(da li možeš zamisliti koliko se maturska haljina sanjala u mojim snovima i željama) da bi se tako "Ne vidjele" socijalne razlike..ode u tadašnju fabriku i dogovori identične frotir(jer je bio najjeftiniji) majice sa dugim rukavima zakopčane do grla,odvratno žuto oker boje..
džaba smo plakali,protestvovali se..svi smo izgledali isto.. ja nikad nisam imala matursku haljinu![]()
Sa ove vremenske distance,on je i imao pravo jer je u našem razredu bilo mnogo djevojaka koje su zaista bile u nemogućnosti da imaju haljinu koja bi bila primjerena za tu matursku radost..mi smo čak skupili dovoljno para da bi i one mogle sa nama na ekskurziju..ali,snovi su ostali nedosanjani..a tad je nekako groko kad te otrgnu iz naručja sna..
ja sam uspjela malo korigovati ubitačnost boja jer sam obula lakovane sandale boje bijele kafe(to je moj najstrašniji modni promašaj...lak uz frotir,užas)da bi mi bilo lakše(pa sam ponosno i prečesto saginjala glavbu da virnem na lakaste sandale-koje se ne vide na fotografijama![]()
Matursko veče nije ni zamišljeno tako da liči na modnu reviju već da se društvo koje je
godinama delilo isti prostor i iste radosti i probleme međusovno pozdravi u nadi da će se
opet negde nekada sresti i razmeniti stare/nove utiske
Dobar dan Zebrice.jeste da nije zamišljeno kao modno veče,ali osjećaj da ne možeš sam birati šta želiš obući je prilično gorak..čudna je bila ta rana mladost
![]()
Sa ove vremenske distance,on je i imao pravo jer je u našem razredu bilo mnogo djevojaka koje su zaista bile u nemogućnosti da imaju haljinu koja bi bila primjerena za tu matursku radost..mi smo čak skupili dovoljno para da bi i one mogle sa nama na ekskurziju..ali,snovi su ostali nedosanjani..a tad je nekako groko kad te otrgnu iz naručja sna..
ja sam uspjela malo korigovati ubitačnost boja jer sam obula lakovane sandale boje bijele kafe(to je moj najstrašniji modni promašaj...lak uz frotir,užas)da bi mi bilo lakše(pa sam ponosno i prečesto saginjala glavbu da virnem na lakaste sandale-koje se ne vide na fotografijama![]()
Pa jeste...stvarno je bezveze ogranicavati ljude (zene) sta ce za maturu da obuku, ne kazem, ali kad smo vec kod modnih promasaja, i ja sam imala jedan za maturu - stavila sam crne drvene mindjuse na belu svilenu haljinu.To je jos veci uzas, tako da mi se danas ni ne gledaju te slike!
P.S. Pozdrav Zebro!
nisam ja ni slutila da postoji nešto kao što je modni promašaj..odrasla i gimnaziju završila u varošici u kojoj nije bilo ni semafora..pa kad sam se sa koferom(oh,kako su se smijali na kolodvoru tom koferu sa onim okovima)uputila na studije u veliki grad..prvo što me dočekalo bile su djevojke,žene obučene moderno..buljila sam kako samo mogu buljiti dva začuđena oka u nevjerici...koji su to bili kompleksi
![]()
Izmamila si mi osmijeh na licu...da,baš tako..razmišljanja su kao voće i povrće..imaju svoju sezonuMa ja sam slutila (to je zato sto sam imala crne cipele), ali nisam znala do koje mere je to "modni promasaj".
Mada, zaista, sve je to manje bitno. Da me sad neko pita, ne bih se ni sminkala za maturu.Ma ni frizuru ne bih pravila, nego hajde, to su godine kad mislis da bas tako treba.
![]()
![]()
Izmamila si mi osmijeh na licu...da,baš tako..razmišljanja su kao voće i povrće..imaju svoju sezonu![]()
Izmamila si mi osmijeh na licu...da,baš tako..razmišljanja su kao voće i povrće..imaju svoju sezonu![]()