Prezime Aleksandra Makedonskog

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo vec nema veze za istorijom.

Siri tvoje albanske nacionalne ideje negde drugde.

E pa kada ti fale argumente onda "napad je najbolja odbrana "
Za kraj , tamo se govorilo Albanski jezik negde do XX veka :)
Dokazuje njihov najveci linguista Grcke svih vremena za najvecom novinu sveta , samo pre paar meseca .

154cagz.jpg

Link http://www.nytimes.com/2009/06/24/a...pagewanted=2&sq=Albanian Marbles&st=cse&scp=1

p.s. i Albanci su stvorili tu dzavu i nikada nijedan danasnji "Grk" .

Sretna Nova tebi :zpozdrav:

Poslednja izmena:
Смешно доказивање да је илирско исто што и шиптарско, па онда долазимо до фамозног повезивања Етрураца и компаније - опет на ту чувену, од старине велику, шиптарску лозу.

Па се затим ваља усмерити ка којим личностима. Нађе се ту и Александар Велики као Шиптар, па затим и Аристотел, десетине римских императора да би дошли до Миљоша Кобиљића и Карађорђа. И на крају, пошто човек просто "зна" ко је и шта је, као дно дна - стави себи у потпис - I was here when the time began..

Вероватно најнезрелија (а покушава. без већег успеха, да покаже управо супротно) нација на Балкану. Такво доба је имао сваки народ кроз историју (вероватно сем њих), али никоме није падало на памет да измишља историју како би доказао којекакве територијалне претензије (не рачунам нацисте). Некада је то било "hard job" односно пушку/сабљу у руке и до зацртане границе, у најбољем случају.

Али, пошто смо у техонолошком добу, схватили су да тако не иде.
Па зато комбиновањем мафијашких прилива новаца и те "историје" коју неки тамо паметнији, посве глупом народу сервирали као идеологију која истовремено стреми ка остварењу "националних циљева", уједно "доказујући" да они то и заслужују, јер су толико "силни и стар народ".

На руку им иде масовно сиромаштво (али то их не спречава да штанцају децу, јер ће "победити преко оне ствари") и фанатички исламски верници.

То су пролазне ствари, у то будите сигурни.

Poslednja izmena:
:zskace::zskace::zskace::zskace:
Nasao sam jedan neverovatno zanimljiv podatak gde se pominje aleksandar makedonski:
http://en.wikipedia.org/wiki/Servia,_Greece
Servia was a small town during the ancient times. Alexander the Great passed from the town going to Thebes in 335 B.C.

Grad srbija je postojao minimum 1000 godina pre nego su srbi "dosli" na balkan, a Aleksandar je zbog necega odatle poveo vojsku.
E umirem od smeha, sa kakvim glupostima se ti bavis. Jos se pozivas na vikipediju- svaka budala moze da pise i ubacuje.
Pozivati se na rekla kazala i to uzimati kao naucni dokaz.
Ma umirem od smeha ovde u kanadi citajuci komentare. Teraj samo napred.
Neki komentar na ovo?

z:mrgreen:
Jedan deo :

24v2noy.jpg

bdqjwg.jpg

2lxfsko.jpg

vsc0h5.jpg

Pozivati se na nesto sto je napisano a bez pravog nacina dokazivanja,koriscenje nove terminologije naziva naroda i to stavljati kao dokaz necega je totalni apsurd.
kada sam studirao filozofiju i imao prilike da citam i stare knjige i zapise, da samo potsetim citaoce da ne postoji nijedna kjiga od prve do zadnje strane.
mnogi su ubacivali njihovo vidjenje ili price drugih-legende.

33o1r9x.png

By Mary Edith Durham
Published 1905
Nelson
384 pages
slra1j.jpg

Hteo si sta reci "pametno" pa nisi imao sta , razumem te "pametni "z:mrgreen:

Znaci svaka nacija ima pravo da govori o svojoj Istoriju , ako jedan Albanac postuje sta u vezi svoje nacije to je "glupo" , iako sam jedini sta dajem dokumente ! Strasno z:poz:

slra1j.jpg

Љуљезим немој да се љутиш, они не знају да је Ољимпија правила најбољи бакљав у целу Иљирију z;)

Nit su albanci iliri, nit su postojali na balkanu pre nego su u srednjem veku ubaceni da cuvaju ovce na srpskim pasnjacima.
Jel ima neko citat iz Dusanovog zakonika o njima? Gde Dule kaze da je zabranjeno srbima da se vencavaju sa njima? Albanci su bili incestoidan narod, sto je stvaralo zgrazavanje kod srba. Zakonom je bilo zabranjeno vencavanje i mesanje sa njima. Dusan je rekao da nemaju prava nikakve svojine, vec samo mogu da cobance tu po brdima i da placaju danak srpskoj vlasteli u stoci.
Pokusavah da nadjem pre neki dan ceo dusanov zakonik da vidim tacno sta to o njima tamo pise, ali nisam naso celu verziju, ako ima neko nek postuje. Pominju se i vlasi na mnogo vise mesta nego albanci jer su vlasi bili mnogo veca zajednica od ovih incestoidnih cobana.

Platio si internet Milorade :)
Bas si mi nedostigao :)
A i neljutim se ja , posebno tebi kao stari Rival , nikako :)

e moram ti priznati nesto ili si dosta namazan,lud ili samo iskren jer jos nisi nikoga vredjao bar sto sam do sada video,za to ti skidam kapu, ali posto si ti kako si se izjasnio siptar ili shipetar= brdjanin ili brdski covek,ljudi nebitno e tu rode moj bas nismo na istoj zici ali znas sta neznam koliko znas ili neznas da stvarno skidam kapu jednom siptaru i to pasi, Esad-Pasa koji je zapretio svojim pristalicama i ljudima vojsci dok su bili pod njegovom komandom a to je sto,kada je bilo za vreme I sv. rata 03-12-1915.g. kada su nasi srbi prelazili albaniju njima nije falila ni dlaka sa glave i to je sve tako bilo dok su bili na njegovoj teritoriji a za druge se zna mislim da citat ide ovako nekako " cuj te albanci i turci, ko pokusa da pobije vrednost srpskog dinara ujedace se tamo gde se niko ne ujeda" njemu svaka cast a i tebi na ne vredjanju. ajd uzdravlje :)

e moram ti priznati nesto ili si dosta namazan,lud ili samo iskren jer jos nisi nikoga vredjao bar sto sam do sada video,za to ti skidam kapu, ali posto si ti kako si se izjasnio siptar ili shipetar= brdjanin ili brdski covek,ljudi nebitno e tu rode moj bas nismo na istoj zici ali znas sta neznam koliko znas ili neznas da stvarno skidam kapu jednom siptaru i to pasi, Esad-Pasa koji je zapretio svojim pristalicama i ljudima vojsci dok su bili pod njegovom komandom a to je sto,kada je bilo za vreme I sv. rata 03-12-1915.g. kada su nasi srbi prelazili albaniju njima nije falila ni dlaka sa glave i to je sve tako bilo dok su bili na njegovoj teritoriji a za druge se zna mislim da citat ide ovako nekako " cuj te albanci i turci, ko pokusa da pobije vrednost srpskog dinara ujedace se tamo gde se niko ne ujeda" njemu svaka cast a i tebi na ne vredjanju. ajd uzdravlje :)

Ovo je govorio veceras za RT-KOSOVA , Vuk Draskovic .. I jos nesto sta meni se jako svidjalo kod njega u taj intervju kad je rekao "Manite se glupim Istoricara , sta ne uzimaju Srbi " Marka Miljanova" kao primer ko su Albanci , nego svakog djubreta koji sijaju samo mrznju " , iskreno sam se iznenadio od njega (pozitivno) .

Poslednja izmena:
Ima raznih mapa , a Albanci su se zvali i EPIROTI tada , mogu to i dokumentovati .

http://i306.photobucket.com/albums/nn255/beloni_photo/Eneide/virgilio.jpg
http://i306.photobucket.com/albums/nn255/beloni_photo/Eneide/virgilio1.jpg

---------------------------------------------------
1.Andrea de Poza Spanierin 1587 , “Albaner nannte man früher Epiroten”
2.G. Skaliger Franzose(1540 - 1600) 1599 Buch: Langues europeennes, “die epirotische Sprache von früher ist die albanische Sprache von heute”

Poslednja izmena:
Nit su albanci iliri, nit su postojali na balkanu pre nego su u srednjem veku ubaceni da cuvaju ovce na srpskim pasnjacima.
Jel ima neko citat iz Dusanovog zakonika o njima? Gde Dule kaze da je zabranjeno srbima da se vencavaju sa njima? Albanci su bili incestoidan narod, sto je stvaralo zgrazavanje kod srba. Zakonom je bilo zabranjeno vencavanje i mesanje sa njima. Dusan je rekao da nemaju prava nikakve svojine, vec samo mogu da cobance tu po brdima i da placaju danak srpskoj vlasteli u stoci.
Pokusavah da nadjem pre neki dan ceo dusanov zakonik da vidim tacno sta to o njima tamo pise, ali nisam naso celu verziju, ako ima neko nek postuje. Pominju se i vlasi na mnogo vise mesta nego albanci jer su vlasi bili mnogo veca zajednica od ovih incestoidnih cobana.

z:mrgreen:

http://forum.krstarica.com/showthre...-i-Albanci?p=14278266&viewfull=1#post14278266

Ima raznih mapa , a Albanci su se zvali i EPIROTI tada , mogu to i dokumentovati .

http://i306.photobucket.com/albums/nn255/beloni_photo/Eneide/virgilio.jpg
http://i306.photobucket.com/albums/nn255/beloni_photo/Eneide/virgilio1.jpg

1.Andrea de Poza Spanierin 1587 , “Albaner nannte man früher Epiroten”
2.G. Skaliger Franzose(1540 - 1600) 1599 Buch: Langues europeennes, “die epirotische Sprache von früher ist die albanische Sprache von heute”

Ne razumem sta ti je ovo? Nemacke podmetnute lazi iznosis kao dokaz? :))))))))
Pa o tome se ovde i raspravlja, nemci su celu istoriju anticke evrope falsifikovali.

Ne razumem sta ti je ovo? Nemacke podmetnute lazi iznosis kao dokaz? :))))))))
Pa o tome se ovde i raspravlja, nemci su celu istoriju anticke evrope falsifikovali.

Ne samo Nemacki , samo sam dokazivao Istoricare od pre 500 godina da su se Albanci zvali nekada i Epiroti , odgovor je bio na prvoj Karti sta je postovao gospodin gore , pise na Nemackom ali autor je , pod broj jedan 1.Spanac ,pod 2. Francuzin , a u linku Italijanac , nekoliko samo jer ima preko stotinu takvih drugi primera .

Prosle stranice sam postovao Anticke Istoricare i ne nemackih , sta ne pase nista sa onome kako "Grci" hoce da nama dokaze da su oni sve i svuda , sta upravo oni su najmladjiji na ovim prostorima a i najvise se bune :)

Jesi cuo ti Arberi za Šotu? I sta imas o tome da kazes?
Albansko Kolo koji pjevaju o Sote Galice , negde sam gledao da i Srbi to igraju , posle toga sam cuo ovde kako ona bila neprijtaelj Srbima ... koliko je tacno ne znam .

Možda bi diskusija bila kvalitetnija kada se ne bi postovali tercijalni izvori od autora sumnjivih kvalifikacija koji izvode poreklo po mestu rođenja i to hiljadama godina pre nego što se taj narod pojavio na tim prostorima. Voleo bih da dobijem neki primarni, čak i kvalitetni sekundarni izvor koji nam ukazuje (ili čak i dokazuje) da su na Balkanu Arbanasi živeli bilo kada između V i XI veka.
Možda da za tako nešto raspišemo nagradu u visini one za Ratka MLadića? (plašim se da bi i onda rezultat bio isti)

Back