Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Захарченко прогласио градоначелника Дебаљцева.

Захарченко назначил мэра Дебальцева

http://www.pushthenews.ru/v-mire/143-molniya-zakharchenko-naznachil-mera-debaltseva.html

Док истовремено Степан Полторак Иловајски прича о победи украјинске војске код Дебаљцева која ће ући у историју Украјине.

TzfIydxJ24w.jpg

Izvoli demagogu,ja sam uvek pokriven činjenicama koje mi niko ovde ne može oboriti!

protest-protiv-putina-1.jpg

To je placena akcija od strane zapadnih NGO's.

ovaj protest je organizovao madjarski "Humán Platform die Krétakör Foundation".
Ovu foundation finansira:
Open Society Foundations (NY/USA);
Summa Artium
The American Chamber of Commerce in Hungary;
CEREC (Comité Européen pour le Rapprochement de l’Economie et de la Culture)
The EEA Grants and Norway Grants

Sve, sve, ali ta radost u očima našim kada "Rusija pobeđuje" ili šta već mi mislimo da se dešava u Ukrajini, to je neopisiv osećaj koji u meni budi gađenje.Ratovati protiv Ruske vojske je ravno teranju vode uz brdo,to je jasno kao dan...bolje su opremljeni bolje naoružani,tu poređenja nema...svima je jasno da je Ruska vojska ostvarila pobedu nad Ukrajinskom vojskom i dovršili su planirano zauzimanje Debaljceva,da li će ići na Mariupolj,to je znano samo Rusima i Bogu.za mene je ovo klasična okupacija jačeg nad slabijim i ništa više,već viđeno mnoooogo puta.priča da suvprotiv Ukrajinske vojske ratovali bivši rudari i traktoristi,jer je Ukrajinskih građana veoma malo među separatistima,uglavnom su plaćenici i Ruska redovna vojska.

Mustafa, ti nisi uravnotezen :)

Између осталог и то је циљ земаља западне демоНкратије. Треба увести младо месо, по могућству беле боје коже и хришћанске вере да би населили своје јалове државе. Укри су идеални.
Иначе, чему би спровели ово "истраживање" ни годину после Мајдана!!!!!?????

Putin: Zapad snabdeva UKR oružjem...

Koji cinizam coveka koji je okupirao deo "bratske" drzave i dupe alavo hoce jos..Kakav demagog. Pitanje je odakle pobunjenicima teško naoružanje? Sa druge strane imamo regularno Ukrajinsku vojsku za koju je sasvim normalno da bude adekvatno naoružana. Pa i ako zapad naoružava paravojne formacije nije ništa gori od samog Putina koji to otvoreno čini već skoro godinu dana.Znaci batice, ala si ti puko! BRATSKI narodi??? Shvati, zena te je ostavila, ima drugog, batinama je svakako neces vratiti.
Dobar ces ti Rusima biti dok bude trajao rat, posle cemo te videti. Pogledaj koliko ti je radnika izgubilo posao zbog povlacenja stranaca iz Rusije, koliko si nafte i gasa prodavao pre godinu i po i po kojoj ceni a kakva situacija je danas. Kriza je zapoceta pred zimu, a zavrsice se ako bog da u prolece - kome ce tad trebati gas? O da, pricaces o tome kako si drugima naneo jos vecu stetu, ako to Rusima bude uteha... Znamo mi, kroz 10 godina ce ruska televizija reci narodu da su pukli.

Mustafa i nemogucnost koncentrisanja :)

Vrlo vjerojatno!
Sa tako zatecenim stanjem, uz ratna djelovanja, sigurno je situacija teska!
Nadam se da ce WHO, koja je izvor ovih podataka, promptno uputiti pomoc i istocno od granice "povlacenja" ukrajinske vojske!
Sto do sada, po mojim saznanjima, nisu cinili!
Nego, mene zanima kao zivi narod na tim podrucjima nakon odlaska ukrajinske vojske. O tome se slabo govori i pise na Zapadu, a sigurna sam da bi im trebala humanitarna pomoc!

mnogo njih tek treba da se vrati.Dobijaju oni pomoc, nije to ni blizu onog kako je bilo '92-'95 nama, u Donjecku ni jednog dana nisu prekinuli telefonske linije,internet itd. Sve se uvozi kao I ranije, marketi su puni.Ljudi rade idu na posao primaju platu.Ubija ih kurs grivnje nazalost ali srecni su sto nema granatiranja. Kazu da je takva jeziva tisina bila poslednja dva dana da je to strasno.Bas veceras nam se prijatelji vracaju Iz Mariuopolja za Donjeck,kuci. Za poslednja tri dana u Donjecku je rodjeno i 97 beba :)

Sve, sve, ali ta radost u očima našim kada "Rusija pobeđuje" ili šta već mi mislimo da se dešava u Ukrajini, to je neopisiv osećaj koji u meni budi gađenje.Ratovati protiv Ruske vojske je ravno teranju vode uz brdo,to je jasno kao dan...bolje su opremljeni bolje naoružani,tu poređenja nema...svima je jasno da je Ruska vojska ostvarila pobedu nad Ukrajinskom vojskom i dovršili su planirano zauzimanje Debaljceva,da li će ići na Mariupolj,to je znano samo Rusima i Bogu.za mene je ovo klasična okupacija jačeg nad slabijim i ništa više,već viđeno mnoooogo puta.priča da suvprotiv Ukrajinske vojske ratovali bivši rudari i traktoristi,jer je Ukrajinskih građana veoma malo među separatistima,uglavnom su plaćenici i Ruska redovna vojska.

Ako ti nesto znaci evo ja te razumem i shvatam sta si hteo da kazes iako te mnogi kritikuju.
Znas kako ni 44-te i 45-te mnogi se nisu radovali kad je Rusija pobedjivala i gazila fasisticku gamad, bez trunke milosti, sve do Berlina. Normalno da ne mozes ocekivati danas od njihovih potomaka da osecaju bilo sta drugo osim panicnog straha i mucnine koju si ti vec vidim dijagnostifikovao kod sebe.

Samo bih te "blago" korigovao zbog odredjene nepreciznosti, doduse potpuno razumljive imajuci u vidu da su u strahu, dokazano, velike oci. Ruska vojska NE RATUJE NIGDE, dodao bih, JOS UVEK. Danas ratuju etnicki Rusi u Ukrajini u samoorganizovanoj vojsci Novorusije i sasvim logicno pobedjuju jer samo budala moze odluciti da nesporazume sa Rusima resava ratom. Kako izgleda kad u 21. veku gazi regularna Armija Rusije punom snagom i u punom obimu to nismo imali prilike da vidimo, cak ni da naslutimo. Unapred sazaljevam svakog ko ce biti u situaciji da dozivi to jedinstveno iskustvo iz prve ruke i na sopstvenoj kozi.

Ukrajincima zelim mnogo vise srece u sledecem izvlacenju i mnogo vise pameti kad sledeci put pomisle da ubijaju rusku decu i civile. Za ostale koji bi nesto imali da kazu Rusima na ovu temu citiracu poznatu poslovicu da se pametan uci na tudjim a budala na svojim greskama, pa oni slobodno nek procene da li im se isplati sa krenu ukrajinskim putem.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back